3 x fokus på feriebilledet

Vil du bare lære dit kamera bedre at kende, eller vil du have privatundervisning af en af verdens førende fotografer? Her er tre forskellige fotokurser, som du kan tage, mens du er på ferie.

Fotografering er et stor del af det at rejse, især i vore billedhungrende tider.
Læs mere
Fold sammen

Er du ikke helt tilfreds med kvaliteten af de billeder, du får med hjem fra dine rejser? Er de andres foto-opdateringer på Facebook dét mere spændende end dine? Eller kunne du bare godt tænke dig at kombinere feriens daseri på stranden med at lære noget nyt?

Så er du klar til en af de tre fotorejser, som vi beskriver her. De varierer i indhold og pris fra ture rettet mod amatøren, der gerne vil have lidt mere styr på det med at fotografere, til avanceret rejsereportage med en af verdens bedste fotografer som underviser. Fælles for dem er dog, at du både får en spændende ferie ud det og lærer at tage bedre billeder.

MALTA FOR AMATØREN
Timm Vladimir er i den brede offentlighed mest kendt som skuespiller og vinder af ”Masterchef”-kokkekonkurrencen, men han er også en dygtig fotograf, der gennem flere år har leveret rejsereportager til blandt andre BT Rejser.

De seneste år har han været underviser på et meget populært fotokursus, som Folkeferie.dk arrangerer på Mellieha Holiday Center på Malta. Kurset, der varer en uge, er primært rettet mod amatører, der gerne vil lære forskellige fotogenrer at kende, og som måske ikke har helt styr på alle funktionerne i deres kamera.

Kurset er bygget op, så man først bliver klædt bedre på til den mere tekniske side af det at fotografere, hvorefter man drager ud på forskellige opgaver rundt omkring på øen – man skal for eksempel tage portrætter af de lokale indbyggere, fotografere spændende bygninger, lære naturfotografi og lave detaljebilleder fra et marked. Hver aften gennemgår holdet deltagernes billeder fra dagens opgaver.

De forskellige opgaver medfører, at man samtidig får oplevet hele øen – blot på en mere intens måde, end hvis man var almindelig turist.

Hvornår: Næste kursus er fra 30. maj 2015

Pris: 9.199 kr. (Inkluderer fly, ophold, en række måltider, undervisning og udflugter)

Info:folkeferie.dk

FOTOSAFARI I AFRIKA
Er du vild med naturudsendelser som ”Dyrenes Planet”, er det turen for dig. Dette 10 dages fotokursus foregår i Entabeni-vildtreservatet i Sydafrika, og underviseren er Lars Gejl, der er en af Nordens førende naturfotografer og manden bag en række naturfagbøger.

Det er Albatros Rejser, der arrangerer turen, og under opholdet har man base i rejsebureauets egen safari-lodge med pool og restaurant, så man bor tæt på det vilde dyreliv og har samtidig mulighed for at nyde livet lidt efter en oplevelsesrig dag på savannen.

Kurset består af både en teoretisk/teknisk del og så ture ud, enten til fods eller i bil, for at få de berømte Big Five – elefant, bøffel, næsehorn, løve og leopard – i søgeren. Også på dette kursus er der gennemgang af deltagernes billeder og tips til, hvordan man kan blive dygtigere, ligesom der er både morgen-, dag- og aftensafarier med hver deres oplevelser og foto-udfordringer.

Hvornår: Næste kursus er fra 14. september 2015

Pris: 18.498 kr. (Inkluderer fly, ophold, måltider, undervisning, game walks og udflugter)

Info: albatros-travel.dk

EKSKLUSIV WORKSHOP MED FOTO-IKON
På denne ni-dages-tur er du ude med toppen af poppen indenfor natur- og rejsefotografiet. Her bliver du undervist og får tips af den verdensberømte National Geographic- og Magnum-fotograf Steve McCurry. Det er ham, der tog billedet af den grønøjede afghanske pige, der vel nok er National Geographics meste kendte coverfoto.

Workshoppen, der foregår i Etiopien, arrangeres af Better Moments, der blev grundlagt i 2011 af de to danske fotografer Christian Nørgaard og Philip Boissevain, der mødte hinanden gennem arbejde for Hasselblad, der er blandt verdens førende kamaeraproducenter.

I bedste National Geographic-stil er det primære fokus på turen forskellige naturfolk i Omo-dalen som Kara-, Hamer- og Mursi-stammerne, men man kommer også til at fotografere både vilde dyr og storslåede naturområder.

For at sikre at man ikke skaber for meget stress eller er anmassende overfor naturfolkene, er der kun plads til seks gæster på holdet, der så til gengæld får nærmest privatundervisning af en sand mesterfotograf.

Hvornår: Næste kursus er fra 13. november 2015

Pris: 59.625 kr. (Inkluderer lokal transport, ophold, måltider, undervisning og udflugter). Hertil kommer fly København-Addis Ababa ca. 4.000 kr. t/r.

Info: better-moments.com