3 legendariske og 3 lokale golfbaner

Rejseliv har fundet seks golfbaner frem, der er værd at besøge. Både de professionelle, hvor der spilles Ryder Cup og de lidt mere lettilgængelige.

Den skotske golfspiller Marc Warren krydser en af banerne på The Celtic Manor Golf Resort. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henry Browne
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 3 berømte

I oktober mødes Europa og USA i golfsportens mest prestigefyldte turnering, Ryder Cup. Turneringen spilles hvert 2. år i skiftevis USA og Europa og altid på nogle fantastiske baner. Vi guider til golfklubberne, hvor Ryder Cup blev spillet de sidste tre gange i Europa – det er rigtig godt - og dyrt. Så vi guider også til tre golf-perler lidt tættere på, der er meget forskellige.

1. The Celtic Manor Resort, Wales
Celtic Manor er allerede berømt for at lægge bane til en af de største turneringer på Europa-touren, men i år bliver det helt vildt, når ressortet i starten af oktober lægger græs til Ryder Cup, opgøret mellem USA og Europa.

Og for første gang nogensinde er en golfbane blevet designet specielt med henblik på Ryder Cup. Den nye bane på Celtic Manor hedder The Twenty Ten Course efter årstallet 2010, hvor turneringen finder sted.

Det giver Celtic Manor hele tre mesterskabsbaner, The Twenty Ten Course, The Roman Road og The Montgomerie.

Et ressort med tre baner skal vel også have tre hoteller – og det har man så. Et femstjernet ressort-hotel, et firestjernet historisk herresæde og en 200 år gammel kro.

Vil man slappe af med andet end golf, så er der mulighed for klassiske fornøjelser som skydning og fiskeri – og masser af spa.

Hvor: Det sydlige Wales

Hvordan: Golfrejsebureauer kan arrangere lange weekends, men når vi har fulgt dramaet i oktober, vil de fleste måske bare prøve at spille Ryder Cup-banen, hvis de kommer forbi – det koster alle dage ca. 1.400 kr.

Næste:The K Club, Irland

Rejseliv.dk spørger: Kender du en god golfbane, som er værd at rejse efter? Kom med et tip her.