3 dyre og 3 billige måltider i London

London er fyldt med restauranter i alle prisniveauer. Vil du have en gourmet-oplevelse eller spise billigt og bruge pengene på alt det andet, London kan byde på?

Den dyre "The Burger" og den billige "Kulu Kulu, sushi". Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

De dyre

Verdens dyreste burger
Burgere forbindes normalt ikke med gourmet i verdensklasse, og slet ikke, når de langes over disken i en af verdens største fastfood-kæder, Burger King. Men for to år siden, i juni 2008, blev der ændret på den opfattelse, da kædens filial på Gloucester Road i London lancerede "The Burger".

En sag med kød fra masserede japanske Waguy-okser, Pata Negra-skinke, skalotteløg dyppet i Cristal Champagne, 25 år gammel Modena Balsamico, og en bolle bagt med hvidt trøffelmel og drysset med safran. Burgeren er opfundet af mesterkok og burger-guru Mark Dowding, som er ansat hos Burger King til at udtænke nye trends til menukortet.

Opskriften til "The Burger" har han  brugt seks måneder på, og den sælges kun en gang om ugen fra den ene filial i London. Overskuddet går til velgørende formål.

Hvad: Burger King, fastfood-kæde
Hvor: 85, Gloucester Road
Hvor meget: Ca. 1.100 kr.

Ramsays køkken
Hovedpersonen i Hells Kitchen, Gordon Ramsay, ejer og eller driver 13 restauranter i England, heraf er London-restauranten, som ganske simpelt bærer navnet Gordon Ramsay, med sine tre Michelin-stjerner formentlig en af de mest kendte. Restauranten, der kun har 13 borde, er som regel fuldt booket måneder frem i tiden, det skyldes dog ikke kun den begrænsede kapacitet, men også den kulinariske oplevelse, om et måltid her er.

Den syv retters menu prestige indeholder bl.a. foie gras, hummer ravioli og pighvar - kreeret og serveret til perfektion. Ramsay står ikke selv i køkkenet, men chefkok Mark Askew ved også, hvordan man laver mad. Sæt mindst tre timer af til besøget.

Hvad: Restaurant Gordon Ramsay, gourmetrestaurant
Hvor: 68 Royal Hospital Road
Hvor meget: Ca. 1.100 kr. for syv retter

Den fede and
Er man til molekylærgastronomi på højt plan, skal man til en anden af Londons stjernebelagte restauranter, The Fat Duck, der ligesom Gordon Ramsay har tre Michelin-stjerner. Og restauranten har, også ligesom Ramsay, kun 15 borde, så også her skal man være tidligt ude og heldig for at få et bord.

Ind imellem er det muligt at bestille enkelte retter, men det er Tasting Menuen, som består af 11 retter, for det er her, chefkok Heston Blumenthal har krøllet sin hjerne så meget, at man ikke troede, det var muligt, og opfundet retter som sennepsis, blodpølsemousse og sneglevælling. Vinlisten er på 50 sider og sælges glasvis fra ca. 100 kr. og op til 60.000 kr. for et glas Château Pétrus fra 1989. 

Hvad: The Fat Duck, gourmetrestaurant
Hvor: 1 High Street, Bray
Hvor meget: Ca. 1.300 kr. for 11 retter. Vin-menu til ca. 800 kr.

Næste: 3 billige måltider i London