3 barer til afterski

Østrigske St. Anton er en af Alpernes festligste destinationer, når det gælder afterski. Rejseliv giver dig her tre gode bud på, hvor du skal slukke tørsten.

Med trækplastre som DJ Gerhard og DJ Ötzi er Mooserwirt stedet, hvor man danser på bordene i skistøvler til klassiske slagerhits tilsat ungabunga-rytmer leveret af et potent lydsystem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Aaes

1 - MooserWirt
Hvor: Unterer Mooserweg 2, 6580 St. Anton am Arlberg.
Mooserwirt er muligvis et af Europas mest kendte afterskisteder og samtidig der, hvor alle dine fordomme om tyskklingende tyrolerstemning bliver bekræftet. Med trækplastre som DJ Gerhard og DJ Ötzi er Mooserwirt stedet, hvor man danser på bordene i skistøvler til klassiske slagerhits tilsat ungabunga-rytmer leveret af et potent lydsystem. Afterski-ritualet begynder hver dag kl. 15.30 med, at DJ Gerhard spiller Europes ’The Final Countdown’ for fuld skrue, mens mørklægningsgardiner sikrer Mooserwirt diskoteksmørke.

Klientel: 20-80 år. Klart det sted, der tiltrækker flest modne skigæster i St. Anton.

Tyrolerfaktor: JA – osse i den grad. Her er garanti for højt humør og alpestemning, mens promillen stiger, og tjenerne forsøger at sno sig uden om gæsterne med 32 fyldte fadøl på en bakke. Rygterne vil vide, at Mooserwirt er det sted i Østrig, hvor der bliver solgt mest fadøl pr. kvadratmeter.

Prisniveau: I den høje ende. 40 kr. for en stor weissbeer. 118 kr. for en cheeseburger med fritter.


2- Anton Bar

Hvor: Kandaharweg 4, 6580 St.Anton am Arlberg
For dem som har fået nok af støvledans på bordet og tyrolertechno a la »Joana (Du geiler Sau)«, er Anton Bar et tiltrængt og afslappet alternativ på afterski. Den arkitekttegnede bar, der ligger centralt ved bunden af hovedpisten lige over for indgangen til Galzigbahn, har eksisteret i ti år. Den hænger sammen med naboen Anton Café, der serverer glimrende cafemad, Anton Square, en udendørs bar med glühwein i hanerne og Grünbeck i kælderen, der har baristaer til at servere den perfekte kop kaffe, chokolade eller måske endda et glas champagne. Ejeren, Robert Falch, sætter en ære i ikke at efterligne den klassiske østrigske tyrolerstil og har sågar dørmænd til at holde folk, der har drukket sig stive på bjerget, ude fra det gode selskab.

Klientel: En broget flok, hovedsageligt unge mennesker og skiinstruktører, der sætter pris på design, chillout-rytmer og et bredt udvalg af øl.

Tyrolerfaktor: Overhovedet ikke. Baren praler med at have nye DJ’s hver dag, som spiller elektronisk musik til det moderne publikum. Og det kan sagtens være særdeles festligt.


3 - Krazy Kanguruh

Hvor: Mooserweg 19, 6580 St. Anton am Arlberg
Det noget mere ungdommelige Krazy Kanguruh blev i 2009 overtaget af den lokale skisportshelt, Mario Matt, der op gennem »nullerne« vandt flere World Cup-løb i slalom. Han siger til Rejseliv, at han længe har haft et godt øje til Krazy Kanguruh og slog til, da stedet blev sat til salg og han samtidig stoppede med at køre skiløb på højt plan. Baren er så godt som altid garant for at bringe folk i afterski-stemning, når gæster og primært svenske bartendere gladeligt skråler med på AC/DC, Bon Jovi og Black Eyed Peas. Men pas på; når baren lukker kl. 20 og du har været i gang siden kl. 15 er det ikke altid nemt at forcere den sidste del af pisten.

Klientel: Alt mellem teenagere og folk på 50 med overvægt af fyre i 20’erne. Tiltrækker flere snowboardere end Mooserwirt.

Tyrolerfaktor: Njarh faktisk ikke. Til gengæld har kænguruen er uopslideligt bagkatalog af fantastisk sangbare rock/pop-klassikere fra 80’erne, 90’erne og nullerne, som altid sætter gang i festen.

Prisniveau: Middeldyrt. 37 kr. for en stor weissbeer. 82 kr. for en KK-burger med ost og fritter.

Læs også: Østrig i tre bidder