3 af verdens 1000 ultimative oplevelser er danske

I Odense, Nyhavn og Legoland finder man i følge en ny rejsebog fra Lonely Planet nogle af verdens ultimative oplevelser.

Legoland gør Danmark til en perfekt feriedestination for familien, mener Lonely Planet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi har Odense, vi har Christinia, vi har Legoland og Nyhavn, og så er vi lykkelige.

I hvert fald ifølge forlaget Lonely Planet, som har Danmark med på listen over "1000 ultimative oplevelser", i rejsebogen af samme navn, som netop er udkommet.

Læs også: 10 oplagte rejsemål i 2010

Bogen er opdelt i 100 forskellige rejseformer, således at man ikke behøver stave sig igennem beskrivelserne af alle landes udbud, men lynhurtigt kan slå op på største naturoplevelser, steder at gå shopping-amok, eller hvad der nu får ens rejselyst til at blafre af glæde.

Danmark optræder på tre af de100 lister: Blandt de bedste eventyrlande, de bedste familiedestinationer, og de mest lykkelige steder. 

Lykke på cykelsti
Lonely Planets skribenter mener, at man finder lykken i vores cykelstier, skove, transportmuligheder, gode mad, samt bunken af sommerhuse på kysterne. Og anbefaler, at turister, der kommer hertil, tager på rundtur på caféerne i København, sejler i kano i nordjylland eller lejer en cykel og begiver sig ud på en af de 11 nationale officielle cykelruter gennem vores smukke land. Og er man ikke til alt det, er der altid Roskilde Festival.

Eventyrmærkaten står Odense for. Nærmere bestemt H.C. Andersens indflydelse på Fyns største by, som giver mulighed for at besøge hans barndomshjem, gå i selvsamme barndom i kulturhuset i børnehøjde - Fyrtøjet, eller besøge museet, der er dedikeret  manden, hvis eventyr er oversat til flere sprog end nogen anden bog bortset fra biblen.

Og endelig skal man til Danmark, hvis ferien med familien gerne må bestå af andet end et møde med Peter Plys og Mickey Mouse. En tur til Danmark med store og små skal ifølge Lonely Planet gå forbi den lille havfrue, derefter en tur i gynger og balloner i Tivoli, omkring den frie stemning på Christiania og endelig til Legoland for at beundre store bygningsværker lavet af små klodser.

Se også: Verdens bedste strand