273 flyselskaber må ikke flyve i EU-lande

EU-kommissionen har netop offentliggjort den årlige liste over flyselskaber som ikke må flyve til EU-lande, fordi de ikke overholder de internationale sikkerhedsstandarder.

Foto: Modelfoto: Colourbox.com

Forbuddet fra EU-kommissionen betyder, at de 273 flyselskaber hverken må starte eller lande deres fly i EU-lande. Men de kan stadig flyve indenrigs eller til et andet ikke-eu-land, så længe flyselskabet er godkendt i sit hjemland. Så der kan være grund til at tjekke flyselskab inden flyrejsen.

Læs også: Fire bud på fremtidens fly

Den ajourførte EU-liste omfatter alle luftfartsselskaber, der er certificeret i 21 lande, hvilket vil sige 273 kendte luftfartsselskaber, som har komplet forbud mod at beflyve Den Europæiske Union:

Afghanistan, Angola, Benin, Republikken Congo, Den Demokratiske Republik Congo, Djibouti, Ækvatorialguinea, Filippinerne, Gabon (med undtagelse af tre luftfartsselskaber, der opererer med visse begrænsninger og betingelser), Indonesien (med undtagelse af seks luftfartsselskaber), Kasakhstan (med undtagelse af ét luftfartsselskab, der opererer med visse begrænsninger og på visse betingelser), Den Kirgisiske Republik, Liberia, Mauretanien, Mozambique, Sierra Leone, São Tomé og Príncipe, Sudan, Swaziland og Zambia.

Listen omfatter også fire individuelle luftfartsselskaber: Blue Wing Airlines fra Surinam, Meridian Airways fra Ghana, Silverback Cargo Freighters fra Rwanda samt Rollins Air fra Honduras.

Svigtende kontrol fra myndighederne
Desuden omfatter listen 11 luftfartsselskaber, der har tilladelse til at flyve i EU under strenge restriktioner og på nærmere bestemte betingelser: Air Astana fra Kasakhstan som nævnt tidligere, Air Koryo fra Den Demokratiske Folkerepublik Korea, Airlift International fra Ghana, Air Service Comores, Afrijet, Gabon Airlines og SN2AG fra Gabon, Iran Air, TAAG Angolan Airlines, Air Madagascar, som er certificeret i Madagascar og Jordan Aviation som er certificeret i Jordan.

Forbuddene er i mange tilfælde udstedt på grund af svigtende kontrol fra myndighederne i de aktuelle lande, hvor flyselskaberne hører hjemme, men også på grund af rapporter, som EU-kommissionen har fået om de enkelte selskaber.

Flyselskaber fra Albanien og Rusland er ikke mere med på flyvning-forbudt-listen. Ifølge pressemeddelelsen fra kommissionen skyldes det et godt samarbejde med myndighederne i de to lande.

Ifølge publikationen Aviation Safety Network var 2010 et slemt ulykkesår med 831 dræbte i flyulykker mod et normalt gennemsnit på 810 omkomne på et år. Det skriver hjemmesiden dinside.no

Se hele listen med sortlistede fly her