24 timer i Queenstown

Queenstown kaldes ’verdens adrenalin-hovedstad’, men den newzealandske ekstremsportsby byder også på tilbagelænet skiferiestemning, eminent udsigt og en hyggelig havnepromenade for de knap så adrenalinhungrende.

Queenstown ligger smukt placeret mellem bjerge og med direkte adgang til Lake Wakatipu. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kl. 08.30

Få dagens morgengymnastik, og tag den relativt korte, men stejle vandring op ad Tiki Trail til Bob’s Peak, hvorfra man kan se ned over hele byen, Lake Wakatipu og de omkringliggende bjerge. Ruten går gennem skov det meste af tiden og er godt afmærket. Man skal dog være opmærksom på, at der kan komme mountainbikere i fuld fart på dele af ruten. Bjergsiden er nemlig en stor legeplads for de adrenalinsøgende, så hvis man vil nyde naturen i fred og fordragelighed, er det en god idé at begynde sin vandring fra morgenstunden.

Tager du turen op til Bob’s Peak, bliver du belønnet med en fantastisk udsigt. Fold sammen
Læs mere

Her er gondolliften, som er den anden vej til toppen, nemlig endnu ikke åbnet, og derfor har mountainbikerne endnu ikke haft mulighed for at blive transporteret til toppen med deres udstyr. Vandringen tager ca. en til halvanden time, afhængig af form og tempo. Man kan også vælge den nemme vej op og tage gondolliften, der kører fra samme sted, som Tiki Trail begynder, fra kl. 9 om morgenen og koster 33 NZ dollar (ca. 160 kr.) pr. person.

Hvor: Brecon St., Queenstown

Kl. 10.00

Queenstown er især kendt for bungeejumping, men hvis man hellere vil snuse til et adrenalineventyr i en mindre halsbrækkende udgave, kan man for eksempel vælge at paraglide tandem, hvor man lader instruktøren styre faldskærmen, så man blot skal lade sig svæve ned over bjergene og byen og nyde udsigten imens.

Udsigten over Queenstown, Lake Wakatipu og de omkringliggende bjerge kan bl.a. nydes fra faldskærm. Fold sammen
Læs mere

Man kan også tage svævebanen hele vejen ned gennem skoven med Ziptrek Ecotours. Der er en kort tur med tre svævebaner og en lang tur med seks svævebaner, som man kobles på iført hjelm og seletøj. Herefter lader man sig svæve mellem træerne hele vejen til næste platform. Hvis man vil have det lidt vildere, kan man altid trække benene op under sig og vende hovedet nedad, fortæller guiden og demonstrerer ved at lave sin krop om til et flyvende X med fødderne opad.

Fra Bob’s Peak kan man også køre downhill mountainbike, køre på en bane i en art sæbekassebil og meget mere.

Hvor: Bob’s Peak

Kl. 13.00

Køen til Ferg Burger snor sig hele vejen ud på gaden ved frokosttid, men den bliver til gengæld afviklet i et kvikt tempo. Ventetiden kan med fordel bruges på at orientere sig på menukortet, der består af op mod 30 forskellige slags gourmetburgere, f.eks. en med mintgelé og lam – dem er der jo så mange af i New Zealand.

Selv om Ferg Burger kun har eksisteret siden 2001 og kun har denne ene butik, har burgerrestauranten opnået international anerkendelse og kultstatus blandt både lokale og turister. Ved siden af ligger Ferg Baker, et bageri, hvor man kan købe desserten, hvis man er til den slags. Alt er takeaway – der er ingen borde eller servering. Til gengæld er der flere små parker og grønne områder i byen, hvor man kan holde picnic.

Hvor: Shotover St. 42, Queenstown

En af Queenstowns grønne oaser, hvor man kan spise sin Ferg-burger. Fold sammen
Læs mere

Kl. 14.00

Lake Wakatipu indbyder til en sejltur, og også her er der mere eller mindre adrenalinfremkaldende muligheder. Der er for eksempel en båd, der er udformet som en haj, som både kan dykke ned under vandet og ’springe’ op af vandet. Man kan også sejle i jetboat, som er en fladbundet speedbåd, der kan sejle på helt lavt vand og lave vilde snurreture lidt a la ’Snurretoppene’ i Tivoli.

Hvis man har fået rigeligt med adrenalin, kan man også sejle en tur med det gamle dampskib TSS Ernslaw, der har sejlet siden 1912. Et cruise tager halvanden time, hvor man – ud over at nyde udsigten – kan få lov til at komme ned i maskinrummet og se de mere end hundrede år gamle motorer arbejde, og så er der desuden indrettet et minimuseum ombord med gamle billeder fra skibets historie som fragtbåd, der skulle betjene de mest øde egne.

Hvor: Steamer Wharf, Queenstown Bay
Info: realjourneys.co.nz

Kl. 15.30

Når man har afmønstret TSS Ernslaw, kan man næsten ikke undgå at gå direkte ind på Public Kitchen and Bar, en hyggelig café, der har udendørsservering helt ud til søbredden et stenkast fra, hvor det gamle dampskib lægger til. Tag et velfortjent hvil her, og smag på nogle af New Zealands helt store attraktioner, den friske, blomsteragtige Sauvignon Blanc fra Marlborough-distriktet lidt længere mod nord – eller hvad med en øl fra et af Sydøens mange mikrobryggerier, der spirer frem i disse år? Hvis man er heldig, er der livemusik og solskin, og så kan man tilbringe mange timer med at observere livet på havnepromenaden over et glas vin.

Hvor: Public Kitchen and Bar, Steamer Wharf, Beach St., Queenstown

Byens hyggelige havnepromenade byder på livemusik, hvis vejret er til det. Fold sammen
Læs mere

Kl. 18.00

Snup en is, lidt chokolade eller en kop kaffe ’to go’ fra Patagonia, der har specialiseret sig i at lave lokalproducerede kvalitetsprodukter, og gå en aftentur i Queenstown Gardens. Følg søbredden til venstre væk fra byen, og nyd udsigten over havnefronten på den modsatte side. Herfra kan man gå længere ind i parken og se på de mange eksotiske lokale træer og planter eller nyde parkens rosenhave.

Der er også tennisbaner, en skatepark og skøjtebane for de aktive. Er man mere interesseret i historie, kan man besigtige to mindesmærker for hhv. kaptajn Robert Scott (1868-1912), der ledte den dødsdømte ekspedition til Sydpolen i 1912, og William Gilbert Rees, der var områdets første nybygger, der slog sig ned i Queenstown i 1860.

Hvor: Rees St. 2 (Patagonia) og Park St. (Queenstown Gardens)

Kl. 19.30

Når sulten og tusmørket begynder at banke på, er det tid til at tage til tops igen. Denne gang kan du med fordel lade gondolliften transportere dig op til Bob’s Peak. Her ligger der nemlig en panoramarestaurant med vinduer fra gulv til loft, og selv om det ligner en turistfælde, får man ingen bedre udsigt på nogen restaurant i byen.

Spis en middag her, mens solen går ned, mørket falder på og lysene tændes i dalen. Restauranten er indrettet sådan, at man kan se udsigten fra alle borde, men vil man være garanteret en plads på første række, kan man booke en ’premium dining’-pakke, så man er sikret en vinduesplads. Hvis man er heldig at ramme en stjerneklar nat, kan man med fordel gå en lille aftentur efter middagen og nyde synet, inden det er tid til at tage gondolliften hjem i seng.

Hvor: Stratosfare Queenstown Restaurant, Bob’s Peak