24 timer i Buenos Aires

Buenos Aires er et tag-selv-bord af tango, kød, shopping og arkitektur. Vi guider til 24 timer i den gigantiske, melankolske og elegante by.

Puerto Madero. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

8:00

Et lyserødt parlament? Ja, den er god nok. Start din dag her, på Plaza de Mayo i byens kommercielle og politiske centrum. Fra pladsen har du udsigt til landets parlament Casa Rosada – som direkte oversat betyder »det lyserøde hus«.

Læg mærke til altanen, hvorfra prominente argentinere som Juan Perón og Diego Maradona har talt til folket. Hvis du kommer forbi i weekenden, hvor parlamentet er åbent for offentligheden, så stik hovedet indenfor og se den permanente udstilling med latinamerikanske patrioter. Den blev åbnet i 2011 og tæller udover tidligere præsidenter folk som Ernesto (Ché) Guevara og Simón Bolívar. Du kan også tage en guidet tur, som varer en time og er gratis.

Casa Rosada, Balcarce 50

9:00

Gå en tur på Avenida de Mayo. Den brede boulevard er ikke uden grund blevet sammenlignet med boulevarder i Paris, Barcelona og Madrid på grund af sin blanding af art nouveau og neoklassisk arkitektur. Læg blandt andet mærke til indgangspartiet ved Café Tortoni, byens ældste café fra 1858 og stedet, hvor den verdensberømte argentinske forfatter Luis Borges var kendt for at hænge ud og diskutere litteratur.

Drik en kop morgenkaffe til din croissant her i caféen og hils på tangolegenden Carlos Gardel, her foreviget som en bronzefigur, der storsmiler fra sin plads på endevæggen. Tortoni er desuden en af byens 73 »bares notables«, hvilket vil sige, at den er udnævnt til at have en særlig værdi for byen.

Avenida de Mayo 825

Don Pedro de Mendoza 1899. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Sonne.

10:30

Spring på en taxa til La Boca, den berømte fodboldklub Boca Juniors kvarter. Hovedgaden La Caminito er ren kitsch med de farvestrålende huse, der til forveksling ligner kulisser. Her er garanti for gode digitale skud, ikke mindst af de fantastiske vægmalerier, hvor Maradona naturligvis også er repræsenteret i et hav af variationer.

Kvarteret ligger ud til havnen, og det var her, immigranterne første gang satte deres ben på argentinsk jord i 1880erne. De var ludfattige og lånte efter sigende farverester fra skibene til at vedligeholde deres huse, som derfor blev malet i alverdens farver. Drik en kaffe i baren La Perla – en legendarisk og rustik bar, hvor folk som Bill Clinton og Claudia Schiffer også har stukket hovedet forbi.

Don Pedro de Mendoza 1899

Centrum af Buenos Aires. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Sonne.

12:00

Hop videre til nabokvarteret San Telmo – det var her og i La Boca, tangoen blev født og stadig lever i bedste velgående. Tag et stop på Plaza Dorrego, hvor du har udsigt til dygtige tangodansere, som dagligt indtager pladsen – ja, til ære for turisterne, men det er ikke desto mindre det perfekte sted at betragte den elegante og melankolske dans under åben himmel.

Gå herefter en tur i bazaren, hvor du finder alt fra madvarer til billeder af Carlos Gardel, Maradona, Eva Perón – eller Evita, som hun hedder i folkemunde.

Plaza Dorrego

13:30

Din krop skal have noget at arbejde med, inden du bevæger dig videre ud i byen, og San Telmo er et godt sted at få stillet sulten. Prøv for eksempel La Brigada, en af de ældste restauranter i byen, som samtidig serverer nogle af de bedste bøffer, du kan opdrive.

Estados Unidos 465

El Cementerio de La Recoleta, hvor bl.a. Evita ligger begravet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Sonne.

15:00

Evita døde ung, og hendes gravsted er et tilløbsstykke i byen – og et absolut must. Hun hviler sammen med andre af byens spidser på El Cementerio de La Recoleta. Gå en tur mellem labyrinterne af imponerende mausoleer, køb et kort ved indgangen og få overblikket over, hvem der ligger hvor.

El Cementerio de La Recoleta

16:00

Gå herfra ud i Recoleta, byens elegante kvarter, hvor en stor del af bygningerne er udtænkt af arkitekter med franske aner. Tjek blandt andet Avenida Alvear med high-end shopping og elegante konditorier.

Læg særligt mærke til Alvear Palace Hotel fra 1932, et af byens historiske luksushoteller, hvor blandt andre Madonna boede under optagelserne af den omdiskuterede film om præsidentfruen, Evita.

Alvear 1891

This template (BMLinkBundle:Block:link_box.html.twig) should be overridden!

17:30

Hop på endnu en taxa (som du roligt kan bruge som transportmiddel, uden at det på nogen måde ruinerer dig). Bed chaufføren sætte dig af ved MALBA – Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires. Museet har samlet en række af de store latinamerikanske kunstnere og har en permanent udstilling med social- og politisk kunst i 1930erne, surrealisme i 1940erne og 50erne, pop-art i 60erne og 70erne og samtidskunst.

Avenida Figueroa Alcorta 3415

19:30

Tag en taxa til Palermo Viejo, byens kreative kvarter, og bliv sat af på Plaza Palermo Viejo, hvorfra du kan gå en tur i kvarterets hippe butikker. Her kan du købe lokalt design - både tøj og interiør, eller få et skud energi på en af de mange tjekkede cafeer. Drik for eksempel en cortado eller et glas koldt hvidvin på Mamarachas terrasse.

Costa Rica, 4602

20:00

Kvarteret Palermo Viejo huser nogle af byens toprestauranter - uanset om det er kød, sushi, vegetar eller pizza, der trækker. La Cabrera er bare en ud af de restauranter, der er blevet populære de seneste år - ikke mindst for sit kød. Priserne er rimelige, men husk at reservere et bord hjemmefra.

Cabrera 5099 og 5127

Salon Canning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Sonne.

00:00

Natten er kun lige begyndt, og det er tid til at besøge en af byens milongaer, som de lokale tangoklubber hedder. Hvis du er i Buenos Aires mandag, tirsdag eller fredag, er der ingen vej uden om Salon Canning i Palermo Viejo.

Her er garanti for både elegance og autenticitet. Hvis din skandinaviske blufærdighed forbyder dig at kridte danseskoene, kan du hænge ud i den rustikke bar og drikke rødvin eller bobler. Dansen starter for alvor hen mod midnat og varer til, det begynder at blive lyst.

Se andre milongaer under puntotango.com.ar

Salon Canning, Scalabrini Ortiz 1331

Foto: Iris.

6:00

Hvilken bydel skal lægge kulisse til din solopgang? Bed taxachaufføren køre ad Corrientes – gaden, der aldrig sover. Læg mærke til lysskiltene, teatrene, boghandlerne og byens vartegn, den knap 68 meter høje obelisk. Slut turen i kvarteret Puerto Madero, byens havneområde, hvor arkitekter som Norman Foster og Philippe Starck de seneste årtier har sat deres fingeraftryk.

Kryds broen »Puente de la Mujer« (på dansk »kvindens bro«) designet af den spanske arkitekt Santiago Calatrava, mens du ser solen stige op over byen efter et intenst døgn.

Punte de la Mujer, Puerto Madero