20 ting at rejse efter i juni

Sommer - med sommermalerier i Madrid, løb under midnatssol i Reykjavik, solfest i Cusco og champagne og jordbær på Center Court i Wimbledon. Se, hvad du kan opleve i juni.

27. juni i Dublin Ranke rygge og rækker af ben, som bevæger sig som trommestikker i fuldstændig takt. Riverdance kommer hjem til Dublin på sin 10. sommersæson på Gaiety Theatre, hvor der er dansende forestillinger frem til 1. september. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

4. juni i Madrid
Det er især de lette sommerlandskaber, den franske impressionistiske maler Camille Pissarro er kendt for. Og de er rigt repræsenterede blandt de 70 værker, der fra i dag og frem til 15. september kan ses i udstillingen »Pissarro« i el Museo Thyssen-Bornemisza.
museothyssen.org

5. juni i Tampere
Om »Huutajat«, det finske råbekor, er med vides ikke. Men kor er der masser af, ensembler og sangere. I alt er der 2.300 syngende deltagere i den årlige »Tampere Vocal Music Festival«, som afvikles til og med 9. juni.
tamperemusicfestivals.fi

7. juni i Marseilles
Et helt nyt museum åbnes i byens gamle havn. »Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée«, som er det første i verden, der er dedikeret kultur og folkeslag omkring Middelhavet.
mucem.org

8. juni i Celle
Der er New Orleans stemning over den gamle residensby nordøst for Hannover denne lørdag med jazz, blues og »Celler Streetparade« i den maleriske gamle bydel, som i mere end tyve år har lagt gader til denne internationale jazzfest.
celle-tourismus.de

11. juni i New York
»Museum Mile Festival« hedder den årlige fest, hvor 5th Avenue lukkes for trafik mellem 82nd and 105th Street, og gaden omdannes til en fest med musik og underholdning. Guggenheim Museum, Neue Galerie New York, El Museo del Barrio, Museum of the City of New York, The Jewish Museum og The Metropolitan Museum er med til at give Museum Mile sit navn. 
museummilefestival.org

13. juni i Oslo
Der er en særlig stemning på rockfestivalen »Norwegian Wood«, som holdes i Frognerbadet i Vigeland Park. Fire dage med musik i grønne omgivelser midt i byen. I år med bl.a. Karpe Diem, Nick Cave and The Bad Seeds og Rod Steward.
norwegianwood.no

14. juni i Zwickau
For 17. gang er der trabi-træf i den tyske by nær grænsen til Tjekkiet. August Horch Museum står bag det tre dage lange »Internationales Trabantfahrer Treffen«. 
horch-museum.de

20. juni i London
Smag på hele London, eller i hvert fald få smagsprøver på, hvad chefkokkene fra 40 af byens hotteste restauranter kan præstere, under den udendørs »Taste of London« festival.
london.tastefestivals.com

20. juni i Malmø
»Mode utan midja« hedder sommerens udstilling på Malmø Museet, Slottsholmen, som åbner i dag. Efter første verdenskrig var 1920erne et brydningspunkt også i kvindeopfattelsen, hvor de lange gevandter med hvepsetalje blev erstattet af bekvemme, korte og løsthængende kjoler. Udstillingen vises til 3. november.
malmo.se/museer

21. juni i Reykjavik
Siden 1993 har der været midnatssol-løb i den islandske hovedstad. Løberne kan vælge mellem tre distancer, fem og ti kilometer eller en halvmaraton. Der er start sent aften, og der løbes på en rute i Laugardalur-dalen, hvor de store udendørs svømmebassiner ligger. 
marathon.is/midnight-run

22. juni i Le mans
Ud over at være en by sådan godt og vel midt i Frankrig er »Le Mans« et legendarisk 24-timers racerløb. Med undtagelse af nogle få år har det været afviklet hvert år i næsten 100 år, og 2013 versionen er nummer 90.
lemans.org

22. juni i Kiel
»Kieler Woche« er en af verdens største sejlsportsevents. I ni dage er der bådudstillinger, sejlkonkurrencer og sommerfest langs havnen. 
kieler-woche.de

23. juni i Porto
Uden for Portugal er den årlige »Festa de São João« ikke så kendt. Men hvert år denne dag går Porto amok, når Johannes Døberen fejres med en blanding af religiøse ceremonier, gamle traditioner (hvor man bl.a. slår efter hinanden med hvidløgsblomster eller bløde plastichammere) og nutidige gadekoncerter og dansefester. 
gooporto.com

24. juni i Cusco
Det er Sydamerikas næststørste festival (kun overgået af karnevalet i Rio), når der er Inti Raymi i Cusco – solfestival for inkaernes solgud Inti. Med omkring 200.000 tilskuere kulminerer festen med et optog gennem byens gader til inka-fortet Sachsayhuaman, hvor 500 udklædte deltagere fejrer solens genkomst med traditionelle ritualer, danse og dyreofringer (i dag kun symbolske) til solguden. 
intiraymi2013.com

24. juni i Wimbledon 
Det er syv år siden, at Caroline Wozniacki vandt pigesinglerækken i juniorturneringen, men det var sidste år, at Frederik Løchte Nielsen finalen i herredouble sammen med sin britiske makker Jonathan Marray. Begge stiller op til årets Wimbledon-turnering, der spilles frem til 7. juli.
wimbledon.com

26. juni i Berlin
Det er i dag 50 år siden, at daværende præsident John F. Kennedy holdt sin »Ich bin ein Berliner« tale. Det markeres på Rådhuset i Schöneberg og med en række udstillinger og arrangementer i blandt andet  Forum Willy Brandt og Museum The Kennedys.
berlin.de/kennedy

27. juni i Dublin
Ranke rygge og rækker af ben, som bevæger sig som trommestikker i fuldstændig takt. Riverdance kommer hjem til Dublin på sin 10. sommersæson på Gaiety Theatre, hvor der er dansende forestillinger frem til 1. september.
gaietytheatre.ie

28. juni i Kreuzberg
Hvert år omdannes Bergmannstrasse i det aktive berlinerkvarter til en must-see scene for jazz og musikfans. På tre dage optræder 50 bands på den række af scener, der er fordelt gennem gaden, som bobler af stemning, mad- og drikkeboder og en multikulturel fest.
bergmannstrassenfest-kreuzbergjazzt.de

29. juni i San Francisco 
Byen på USA’s vestkyst lægger igen i år gader til ikke alene USA’s største, men hele verdens største »gay-parade«. Her vil være over 200 festudklædte paradevogne, 300 udstillere og et hav af fester og begivenheder under den to dage lange fest. Selve paraden foregår søndag fra sidst på formiddagen gennem den stopfyldte Market Street. 
sfpride.org

29 juni i Porto Vecchio 
Starten på det tre uger lange legendariske cykelløb, »Tour de France«, som i øvrigt i år har 100 års jubilæum, er i år på øen Korsika, hvilket sker med fest i havnebyen Porto Vecchio. 
letour.fr 

Læs også: Kæmpe guide til Europas festivaler