20 gratis oplevelser i London

Det kan godt være, at Londons hoteller og restauranter ligger i den dyre ende, men ingen anden storby i verden har så mange gratis oplevelser at byde på. Her er 20 at starte med.

I London kan du besøge The Palace of Westminster, hvor du gratis kan overvære ophedede debatter blandt de britiske politikere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Trodel / Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingen anden by kan byde på så mange museer af høj, høj klasse, hvor der er gratis adgang, og i tilgift får du parkerne, de grønne åndehuller, vandreturene langs Themsen, de store markeder og de historiske bygningsværker. Rejse-bibelen Lonely Planet guider til 20 gratis oplevelser.

Læs også: Vores bedste tips til London

1. Borough Market
Øverst på listen findes mad-markedet Borough Market, der er en af de største attraktioner syd for Themsen. Her kan du vandre rundt mellem boder med mad fra mange lande og prøvesmage. Eller købe en helt speciel frokost. Markedet er åbent torsdag-lørdag, med fuld damp på om lørdagen.
www.boroughmarket.org.uk

2. British Film Institute’s Mediatheque
Mediateket gemmer sig under Waterloo Bridge, og her findes fire biografer, som ikke er gratis. Men i mediateket kan du se gamle film og filmklip gratis.
www.bfi.org.uk/whatson/bfi_southbank/mediatheque

3. British Museum
Det virker næsten usandsynligt, men en af Londons allerstørste attraktioner er helt gratis. Har du kun 20 minutter, kan du nå at se den verdensberømte Rosetta-sten, har du længere tid, er her syv millioner genstande udstillet. Tjek også de gratis 20 og 50 minutters "øjenåbner-rundture".
www.britishmuseum.org

4. Houses of Parliament
The Palace of Westminster, der huser det berømte klokketårn Big Ben, er et vidunder af en bygning fra det 19. århundrede. Her ligger også House of Commons og House of Lords. Reserver tid i forvejen, når parlamentet er åbent.
www.parliament.uk

5. Museum of London
Der er ikke så mange turister, der falder over Museum of London, men museet er en af de større attraktioner. Det tilbyder en tur gennem Londons historie fra Themsen-dalens historie over den angel-saksiske historie og til det 21. århundredes London. Der er en fin lille cafe i haven.
www.museumoflondon.org.uk

6. National Gallery
Her er udstillet 2.000 malerier af vesteuropæiske berømtheder som Van Gogh, Renoir, Leonardo da Vinci og Michelangelo. Fem millioner besøger hvert år museet på Trafalgar Square, så kom tidligt på hverdage hvis du vil undgå mylderet. Det er altid gratis.
www.nationalgallery.org.uk

7. National Maritime Museum
Her er den bedste attraktion i Greenwich. Museet fortæller historierne om tiden, da England var en førende søfarende nation, og her udstilles bl.a kuglen, der fældede Lord Nelson. Og der er masser af interaktive oplevelser for børn.
www.nmm.ac.uk

8. National Portrait Gallery
Før Google og Wikipedia, var det her englænderne kom for at sætte et ansigt på et navn. Lidt nord for National Gallery ligger portræt-galleriet, som er fyldt med portrætter og skulpturer, bl.a. Andy Warhols maleri af Dronning Elisabeth.
www.npg.org.uk

9. Natural History Museum
På det naturhistoriske museum vogter skelettet af en enorm dinosaurus, en diplodocus, ved indgangen. Længere inde finder du en anden dino, en T-Rex, og i Darwin-centeret venter 450.000 glaskrukker med præserverede skabninger.
www.nhm.ac.uk

10. Photographers’ Gallery
Glimrende udstilling af moderne fotokunst i West End. Galleriet har fået mere plads på to etager, desværre renoveres selve bygningen yderligere frem til efteråret 2011. Men galleriet udstiller stadig andre steder, så tjek hjemmesiden.
www.photonet.org.uk

Næste: Se de næste 10 gratis oplevelser i London