18 oplevelser at rejse efter i maj

Er du til ABBA-musik, blomsterfester, små rotter eller skummende tjekkisk øl? Se, hvor du skal rejse hen i listen her med 18 spændende oplevelser i maj.

Er der noget, de kan i Tjekkiet, så er det at brygge øl. Og den årlige »Český Pivní« – ølfest – i Prag er den største gastronomiske begivenhed i hele landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

5. maj
MADRID
»Documenta Madrid« holdes for tiende gang, og i år vil den internationale dokumentarfilm festival også omfatte en mere officiel international afdeling. Der er film til 12, maj.
documentamadrid.com

5. maj
HAMELN
Fra i dag og frem til 15. september vil det hver søndag kl. 12 på Hochzeitshaus-Terrasse lyde: »Das Spiel beginnt!« og omkring 80 af byens børn og borgere udklædt i historiske kostumer vil opfører historien om rottefængeren fra Hameln, et gammelt folkesagn som Brødrene Grimm har udødeliggjort i deres eventyr. Rottefængeren er i dag byens maskot, og spillet en tradition, som hvert år overværes af tusindvis af mennesker.
hameln.de/tourismus

5. maj
NEW YORK
Den første søndag i maj er der »Five Boro Bike Tours«, den største cykelbegivenhed i USA. Omkring 32.000 cyklister i alle aldre deltager i det knap 65 kilometer lange løb, som man ikke behøver være ekspert for at gennemføre. Dels cykler man på bilfrie gader, og dels er der ingen større stigninger på ruten, som går over fem broer.
bikenewyork.org 

7. maj
STOCKHOLM
I dag åbner museet om Sveriges mest berømte poporkester. ABBA the Museum, som ligger i forbindelse med Swedish Music Hall of Fame, viser alt om ABBAS musik, tekster, tøj, musical og film, og i Hall of Fame afdelingen handler det om svensk populærmusik fra 1920’erne og frem til i dag.
abbamuseum.com

9. maj
FUNCHAL
Foråret fejres under den fire dage lange blomsterfestival på Madeira, og højdepunktet under den traditionelle fest er den store blomsterparade, hvor blomsterpyntede flåder og deltagerne i farvestrålende kostumer går i optog gennem byen.
visitingmadeira.com 

13. maj
PARIS
Der er VM i bordtennis. Det er de individuelle mesterskaber, der skal afgøres i år, og kampene afvikles frem til 20. maj i Palais Omnisport de Paris-Bercy.
mondialping.com

14. maj
MALMØ
Eurovision Song Contest – Melodi Grand Prix. I dag er det første semifinale, 16. maj anden senifinale, og 18. maj er den store finale i Malmö Arena, hvor årets vindermelodi kåres. Men måske bliver det konkurrencens titelsang, der bliver den allerstørste ørehænger. Den skrives nemlig af Abbas to sangskrivere, Benny Andersson og Björn Ulvaeus, som bl.a. skrev »Waterloo«, som blev den første af Sveriges i alt fem Eurovisons-sejre. 
eurovision.tv

16. maj
LEIPZIG
Hele Tyskland holder Wagner-år. Det er 200 året for den verdensberømte komponists fødsel. Det markeres med en masse arrangementer landet over, men især i hans fødeby, Leipzig. Her er bl.a. Richard-Wagner-Festdage til og med 26. maj, og i museet for bildende kunst vises udstillingen »Wagner, Klinger, May« frem til 15. september.
richard-wagner-leipzig.de

16. maj
PRAG
Er der noget, de kan i Tjekkiet, så er det at brygge øl. Og den årlige »Český Pivní« – ølfest – i Prag er den største gastronomiske begivenhed i hele landet. Øltelte med plads til 10.000 gæster og 70 forskellige ølmærker fra både de store verdensberømte og små ukendte mikrobryggerier. Festivalen varer til 1. juni.  
ceskypivnifestival.cz

17. maj
GUADALOUPE
Ganske vist ligger den franske ø i Caribien, men derfor er det alligevel blues-musikken, man holder mest af. Især på den lille ø Marie Galante, som ligger lige syd for Guadaloupe. Her holdes hver år »Terre de Blues« festival med fire dage fyldt med blues-musik og -sang.
terredeblues.com

17. maj
SALZBURG
For anden gang er den verdensberømte italienske mezzosopran Cecilia Bartoli på programmet under Pinsefestspillene. Hun skal synge titel partiet fra Bellinis opera »Norma«, som foregår i Gallien umiddelbart før Kristi fødsel, og som opføres i en nyfortolkning. På balletscenen er Igor Strawinskys »Le Sacre du Printemps«. Festspillene varer til 20. maj.
salzburgerfestspiele.at

17. maj
BERLIN
Der er fest og farver på tværs af grænser og nationaliteter, når der er »Karneval der Kulturen« omkring Blücherplatz. Fire dage med gadefest, fire scener, 865 kunstnere og 350 stande – og højdepunktet er den store parade pinsesøndag med deltagere fra 80 forskellige lande.
karneval-berlin.de

21. maj
LONDON
»Chelsea Flower Show« er verdens største blomstershow. Hver år forvandles arealerne omkring Royal Hospital til en kæmpe have bestående af et mylder af små haver med hver sin udstilling, og i år, hvor det er 100 år siden det første blomstershow blev afviklet i Chelsea, forventer alle et blomsterhav uden lige. Udstillingen varer til 25. maj og har hvert år 157.000 besøgende. Der skal bestilles adgangsbillet i forvejen.
hs.org.uk

23. maj
MONACO
Byen er lukket. I hvert fald for trafik i den centrale del omkring havnen, når det traditionelle Formel 1 Grand Prix afvikles.  Tre dage med oktan og motorløb.
grand-prix-monaco.com
24. maj
REYKJAVIK
» Reykjavík Music Mess« er en uafhængig musikfestival, som holdes på Volta og Kex Hotel. Tre dag emed bands fra både ind- og udland, i år blandt andet DZ Deathrays fra Australien.
reykjavikmusicmess.com

24. maj
SINGAPORE
»Nobody puts Baby in a corner«. Den replik fra slutscenen i filmen Dirty Dansing blev kult, og den er helt sikkert med i teater- og musicalversionen, hvor alle de mange hits: »Hungry Eyes«, »Hey Baby«, »Do You Love Me?« og den udødelige »Time of My Life« naturligvis er med. Turneforestillingen spilles på  Theatres at Marina Bay Sands til 16. juni.
dirtydancingasia.com

25. maj
FRANKFURT
Når man har Europas højeste og smukkeste skyline, den såkaldte »Mainhattan«, må den naturligvis fejres. Og det bliver den hvert år under »Wolkenkratzer Festival« – skyskraberfestival – med musikgrupper, facadeklatrere, linedansere og akrobater, gadefester, ballonture og festfyrværkeri. En af festivalens topattraktioner er, at der er adgang til nogle af de skyskrabere, der normalt ikke er tilgængelige for offentligheden.
wolkenkratzerfestival.de

25. maj
BLUFF
Hvert år når østerserne er allerbedst, og det er de nu, hvor det er vinter i New Zealand, holdes der festival for dem i byen på det sydligste punkt på sydøen. »Bluff Oyster and Food Festival« med sloganet: »Unsophisticated and proud of it!« masser af østers, konkurrencer i at åbne dem og i at spise dem tilsat musik og en helt, helt afslappet atmosfære.
bluffoysterfest.co.nz