18 oplevelser at rejse efter i januar

Nytåret fejres i Cape Town med karnevalet »Kaapse Klopse«. Festlighederne kan dateres mindst 150 år tilbage, da de malaysiske slaver fejrede deres årlige fridag i byens gader med sang og dans. Nu er det optog med orkestre og udklædte deltagere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2. januar i Cape Town
Nytåret fejres med karnevalet »Kaapse Klopse«. Festlighederne kan dateres mindst 150 år tilbage, da de malaysiske slaver fejrede deres årlige fridag i byens gader med sang og dans. Nu er det optog med orkestre og udklædte deltagere. Fest for alle.
capetown.travel

6. januar i New York City
Det er 37. gang, der er »Three Kings Day Parade« arrangeret af El Museo del Barrio. Paraden med de tre hellige konger fulgt af levende kameler, farvestrålende dukker og et mylder af børn, som har kroner på, er et festligt skue. Optoget starter kl. 11 fra 106. Street/Lexington Avenue og følger Third Avenue og dejer ned ad 116. Street. Alle kan være med.
elmuseo.org

8. januar i London
Det er teater i sin mest rendyrkede form, det handler om under »London International Mime Festival«. Den universelle forestilling, som alle uanset sprog kan forstå. Den første mimefestival fandt sted i 1977 blandt andet inspireret af den daværende »Festival of Fools« i Amsterdam. Den 25 dage lange ­festival præsenterer moderne visuelt teater fra Tjekkiet, Frankrig, Holland, Italien og Storbritannien.
mimelondon.com

8. januar i Wien
Figurerne fra Ice Age-filmene er på glatis i Stadthalle i forestillingen »Et mammut-eventyr«. Det er is-show for hele familien, som er på plakaten til 19. januar.
stadthalle.com

9. januar i Parkes
Det er over 36 år siden, at Elvis »left the building – forever«, og det er i år 22 gang, at op mod 20.000 inkarnerede Elvisfans samles og fordobler indbyggertallet i den lille by midt i den australske delstat, New South Wales. Det er look-alikes, sing-alikes og bare Elvis-likes, som i fire dage vil feste og fejre deres idol.
parkeselvisfestival.com.au

10. januar i Valletta
I to uger fejrer Maltas hovedstad den periode, den smukke gamle by blev bygget i, med »Valletta International Baroque Festival«. Der er både nationale og internationale musikere og orkestre på programmet.
vallettabaroquefestival.com.mt

12. januar i Pasadena
Byen, hvor cheeseburgeren blev opfundet, må naturligvis hædre denne bedrift. Det var i midten af 1920erne, at den 16-årige Lionel Sternberger, som arbejdede i sin fars sandwichrestaurant, fandt på at lægge et stykke ost på en bøf, der skulle i en hamburger. Under den årlige »Pasadena Cheeseburger Week« har 40 af restauranterne i den californiske by tilbud på deres signatur-burger, og nogle har opfundet nye til lejligheden.
pasadenarestaurantweek.com

12. januar i Madrid
Det er opgør mod arvefjenden, når Atleticó de Madrid møder Barcelona på hjemmebane på Vicente Stadium i 19. runde i den spanske La Liga. Kampen er den sidste inden vinterpausen.
clubatleticodemadrid.com

13. januar i Paris
Feriedage i den franske hovedstad og lyst til teater, men ikke så ferm til det franske sprog? Da er Theatre en Anglais en mulighed. Det engelsksprogede teater turnerer med sine forestillinger, og spiller fra i dag og til 17. januar »Frankenstein« på Alhamba-scenen på Rue Yves Toudes 21.
theatre.anglais.free.fr

17. januar i Amsterdam
Der er modemesse i byen med den officielle catwalk i Westergasfabriek og en række arrangementer, udstillinger og opvisninger rundt om i byens gallerier, museer, biografer og klubber. Amsterdam Fashion Week varer til 27. januar.
amsterdamfashionweek.com

17. januar i Wengen
Konkurrencen er en af klassiskerne inden for skisport og den største årlige vinterbegivenhed i Schweiz. Styrtløbsbanen er den længste i Ski World Cup konkurrencerne. Der er konkurrencer i tre dage.
fis-ski.com

22. januar i Dublin
»Temple Bar Tradfest« er byens største festival for irsk musik og kultur. Fem dage med masser af musik i kirker, rådhuset og naturligvis i pubberne. Der er også gratis familiearrangementer, markeder, optræden i gaderne og filmforevisninger.
templebartrad.com

23. januar i Berlin
Der er seksdagesløb i Velo­drom, »Berlinger Sech­­stagerennen«, med stemning og fest, familiedag og så selvfølgelig cykelløb.
sechstagerennen-berlin.de

24. januar i Stockholm
Det er knitrende vinter udenfor, men i Liljevalchs kunstmuseum på Djurgården åbner den traditionelle »Vårsalongen«, en udstilling med kunstnere af alle genrer, hvor deres seneste og mest interessante værker er udvalgt af en jury. Forårsudstillingen vises til 23. marts.
liljevalchs.se

25. januar i Glasgow
Det er første gang i 23 år, at det skotske atletikhold skal konkurrere på hjemmebane under »Glasgow British Athletics International Match«, når atleterne skal dyste mod Storbritannien, Nordirland, USA og et udvalgt Commonwealth hold. Konkurrencen er også en slags opvarmning til »Gommonwealth Games«, som skal afvikles i byen i juli.
britishathletics.org.uk

28. januar i Hamborg
I år er det 40 år siden den svenske popgruppe ABBA vandt det europæiske Melodi Grand Prix med sangen »Waterloo«. Det blev starten på den internationale berømmelse, som holder den dag i dag. »ABBA the Show« er på scenen i 02 World arenaen en aften, hvorefter hele truppen fortsætter til næste tyske by: Braunschweig i Volkswagenhalle 29. januar.
theshow-a-tribute-to-abba.com

30. januar i Santa Barbara
Den 29. Internationale Santa Barbara Filmfesti­val varer til 9. februar. Hvert år under festivalen viser byens biografer mere end 200 film for over 75.000 filmentusiaster, både professionelle in­struk­tører og producenter, kritikere, un­ge filmmagere og lokale filmfans.
sbiff.org

31. januar i Singapore
Lunar New Year, Spring Festival eller Kinesisk Nytår. Uanset hvad helligdagene kaldes, så er det den største årlige begivenhed for de kinesiske indbyggere. I dag er første dag i det nye år – hestens år – og det fejres med en to uger lang festival, hvor Chinatown er ved at drukne i røde lanterner, optog, musik og festligheder.
yoursingapore.com