1,8 millioner taxakunder snydt i New York

En større skandale om for høje taxapriser er afsløret i New York, hvor 35.000 chauffører er indblandet

Op mod 35.000 taxachauffører har snydt med taxameteret i New York siden 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr/pixagraphic
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen begyndte at rulle, da New York-lægen Mitchell Lee kørte den samme tur og rute, som han ofte gjorde. En tur til fem dollars. Men denne gang viste taxameteret syv dollars.

Læs også: New York genopliver forlystelsesområde

Lægen klagede til taxasammenslutningen i New York, der satte en større undersøgelse i gang og resultaterne foreligger nu, skriver New York Post.

Taxachaufførerne har en knap på taxameteret, der kan skifte mellem ture inden for bygrænsen og uden for grænsen. På langturene uden for byen må chaufførerne tage mere, og taxameteret kører hurtigere.

Undersøgelsen viste, at den dyrere betaling har 35.000 ud af New Yorks 48.000 tacachauffører krævet i New Yorks centrum. I gennemsnit er der lagt ekstra 24 kroner på 1,8 millioner taxature siden 2008.

Og taxachaufføren, der kørte med lægen, havde et langt "synderegister". På seks måneder skaffede han sig ekstra 220.000 kroner med udenbys-taxameteret og har nu fået inddraget sin licens.

Undersøgelsen fra New Yorks Taxi og Limousine Commission afslører, at de fleste af New Yorks chauffører kun har snydt med taxameteret en enkelt gang. Men omvendt har over 3.000 chauffører snydt med forkert kode over 100 gange inden for de sidste to år.

Chauffører, der bryder reglerne, kan vente alt mellem en bøde på 1.000 kroner og at få inddraget deres licens, men de sidste fem år har mindre end 100 fået inddraget licensen.