17 ting du skal rejse efter i juli

Hede rytmer, mangofestival og ironman. Juli byder på masser af oplevelser verden over.

Store, gennemsigtige bobler vil flyde rundt på floden Aurajoki i Finkland 23. juli. Inde i boblerne sidder fløjtespillere og giver koncert, hvor end strømmen fører dem hen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Richard Haughton
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Zürich
»Caliente« – det er »varm« på spansk, og det er navnet på den tropiske festival med hede, sydamerikanske rytmer i den schweiziske by. Kombinationen af koncerter, dans, show og markeder tiltrækker over 100.000 besøgende til den årlige festival, som især finder sted omkring Langstrasse,
caliente.ch

1. Bremen
Weiße Nächte er en af de klassiske sommerfriluftsfornøjelser i byen, hvor man under mottoet »Sommer i Lesmona« kan opleve en af Bremens skønneste parker, Knoops Park, forvandle sig til et sceneri, som taget ud af et af Anton Tjekovs skuespil. Der er tre hvide nætter. Senere på måneden, mellem 6. og 10. juli, afvikles Breminale med et program, der spænder over live-musik i cirkustelte, kunst ved Weser-flodens bredder, jonglører og gøglere, open air-bio, teater, dans og digtoplæsninger.
bremen-toruismus.de

3. Delhi
Den er kongen af alle frugter, siger de i Indien. Og mangoen fejres da også med festivaler over hele landet. I hovedstaden er det 21. gang, der er mangofestival, og det foregår i år i Dilli Haat i Pitampura-kvarteret. Her kan mango-elskere nyde masser af varianter af frugten, for der dyrkes mere end 400 forskellige mangosorter i Indien.
festivalsofindia.in

4. Cascais
Sommer og ferietid med hede dage og kølige aftener med »Cool Jazz Festival« i de to portugisiske badebyer nær Lissabon, Cascais og Mafra. Der er både traditionel og moderne jazz på programmet, og festivallen varer hele måneden.
cooljazzfest.com

6. Paris (93 tips)
Siden 2005 har »Les Etés de la Danse« været hovedstadens store internationale dansefestival for klassisk og moderne dans. Hver sommer præsenteres et stor dansekompagni, og i år er det Miami City Ballet, som har 25 års jubilæum, der optræder på  Théâtre du Châtelet.
Festivalen varer til 23. juli.
lesetesdeladanse.com

8. York
Det er engelsk musik fra middelalderen til baroktiden, det handler om på »York Early Music Festival«. I otte dage er der koncerter med kunstnere som Gabrieli Consort, The Sixteen, The Dufay Collective, The Orlando Consort, The English Concert (billedet) og solisterne Elizabeth Kenny, Mahan Esfahani og Lucy Crowe.
ncem.co.uk

10. Zürich
Ironman Switzerland er officiel kvalifikation til Hawaii Ironman. Der ventes deltagere fra 50 forskellige lande. For tilskuerne er der indrettet et forlystelsesområde ved Zürichsøen med legeplads og spisetelte.
ironman.ch

11. New York (20 tips)
De lægger allerede nu op til næste års 20 års jubilæum for »NYC Restaurant Week« med at gøre årets kulinariske uge til den største nogensinde. Fra 95 deltagende restauranter i begyndelsen er der nu over 300, der i ugen serverer faste tre-retters menuer for 24 dollar i frokostversion og 35 dollar til middag – henholdsvis ca. 125 og 185 kr.
nycgo.com/restaurantweek

14. Arkiva
Tre dages elektronisk ekstase i Folkets Park i Arvika i Värmland i Sverige. Med på Arkiva festivalen er bl.a. Aphex Twin, norske Röyksopp og tyske Digitalism.
arvikafestivalen.se

14. Antibes
Når et arrangement har haft 50 års jubilæum, må det siges at være en tradition. Sådan er det med jazzfestivalen i Juan les Pins i Antibes. I år går musikerne på scenen for 51. gang, og der er festival til og med 24. juli.
jazzajuan.com

16. Berlin (245 tips)
Blomster i mørke? – »Botanische Nacht«-arrangementer i Botanisk Have er meget mere. Sidste år var der 9.000 besøgende til arrangementet, hvor man ud over at nyde en sommeraften i det grønne også har lysinstallationer at beundre, omvisninger, koncerter, teater og endelig festfyrværkeri.
bgbm.org

19. Key West
I en uge er der fokus på den legendariske forfatter, Ernest Hemingway, som boede her på Floridas sydspids. Der bliver oplæsning, teaterpremiere, skrivekonkurrencer, fiskekonkurrence, og som ekstra markering af forfatterens fødselsdag 21. juli er den årlige »Sloppy Joe’s Look-Alike«-konkurrence, hvor det vrimler med hvidskæggede Papa Hemingways.
fla-keys.com

21. Stralsund
Hvert år er der Wallenstein-dage i den nordtyske hansestad, hvor man fejrer byens vellykkede modstand i 1628 mod de angribende kejserlige tropper. Modstanden blev ledet af Albrecht von Wallenstein, hertug af Friedland og Mecklenburg – som i årene inden med sine tropper havde udplyndret Jylland, men det er en anden historie – der stod bag byens forsvar. Fire dage med historisk fest, hvor der er middelalderlige boder, skuespillere, håndværkere, købmænd og musketerer i byen.
wallensteintage.de

23. London (177 tips)
Dette års sommerudstilling på Buckingham Palace omfatter flere end 100 mesterværker af de russiske zarers yndlingsjuvelér, Carl Fabergé. »Royal Fabergé« viser, hvordan seks generationer af den engelske kongefamilie, fra dronning Victoria til Elizabeth II og Prins Charles, har skabt verdens fineste samling af Fabergé, med kejserlige påskeæg, juvelbesatte æsker, miniaturer af de kongelige kæledyr, cigaretæsker, fotorammer og ure.
royalcollection.org.uk

23. Åbo
Byen, som på finsk hedder Turku, er en af de europæiske kulturhovedstæder i år. Det markeres blandt andet med en farvelabyrint, »Colourscape«, hvor man bevæger sig rundt i en verden af lys og lyd. »Colour-scape« er åben frem til 14. august. Den åbnes og lukkes med arrangementet »Music of the Spheres«, henholdsvis 22. juli og 18. august, hvor store, gennemsigtige bobler vil flyde rundt på floden Aurajoki. Inde i boblerne sidder fløjtespillere og giver koncert, hvor end strømmen fører dem hen.
turku2011.fi

28. Kvarnbo
Med mellem otte og ni tusinde besøgende er vikingemarkedet i Saltvik på Åland et af de største i Skandinavien. Her afløses musik og sang af krigernes sværdslag, når de tørner sammen i kamp. Og på markedspladsen myldrer det med handelsfolk og boder med hjemmebagt brød, vævede stoffer og læderarbejder, som håndværkerne har travlt med at fremstille.
aland-vikingar.com

29. Mirandela
Nogle hader dem, især for larmen. Men andre elsker dem og dyrker jetski som sport. I weekenden afvikles en afdeling af European Jet Ski Championship på Tua-floden i Portugal. Arrangørerne venter tusindvis af tilskuere.
mirandela-jetski.com

Læs også: Guide: Weekend i Disneyland Paris