17 pct. billigere at sove

De globale hotelpriser er raslet ned. Finanskrise og en stærk euro giver danske rejsende billigere overnatninger.

I Europa er den gennemsnitlige pris på hotelværelse faldet med 16 pct. i første halvdel af i år i forhold til sidste år, og prisniveauet er nu lavere end i 2004. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rører rejselysten på sig, så er det bare med at komme afsted. Det har ikke været så billigt at flyve eller bo på hotel længe.

Læs også: Ankom til hotellet med stil

Gennemsnitspriserne for hotelværelser i hele verden er faldet med 17 pct viser det seneste hotelpris-indeks fra  Hotels.com.

Indekset er basere på de priser, som gæsterne reelt har betalt for hotelværelserne, og ikke de annoncerede hotelpriser, på 70.000 hoteller fordelt på 13.000 destinationer kloden rundt.

I Europa er den gennemsnitlige pris på hotelværelse faldet med 16 pct. i første halvdel af i år i forhold til sidste år, og prisniveauet er nu lavere end i 2004, hvor Hotel.com udgav sit første hotelpris-indeks. Og med tilsvarende faldende flypriser, rækker feriebudgettet nu væsentlig længere.

Latinamerika hårdest ramt
Største prisfald ses i Lantinamerika, hvor priserne er faldet med 18 pct. I Nordamerika og i Asien er priserne faldet med 17 pct.

"Vi havde en forventning om, at 2009 ville blive et år med dramatiske prisfald overalt i verden, og indtil videre holder vores forvetninger stik," siger David Roche, global formand for Hotels.com og tilføjer: 

"Prisfaldet i årets første seks måneder er den mest drastiske ændring, vi har noteret i de sidste fem år."

Se også:
Fri udsigt til hotel-sex