17 pct. billigere at sove

De globale hotelpriser er raslet ned. Finanskrise og en stærk euro giver danske rejsende billigere overnatninger.

I Europa er den gennemsnitlige pris på hotelværelse faldet med 16 pct. i første halvdel af i år i forhold til sidste år, og prisniveauet er nu lavere end i 2004. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

Rører rejselysten på sig, så er det bare med at komme afsted. Det har ikke været så billigt at flyve eller bo på hotel længe.

Læs også: Ankom til hotellet med stil

Gennemsnitspriserne for hotelværelser i hele verden er faldet med 17 pct viser det seneste hotelpris-indeks fra  Hotels.com.

Indekset er basere på de priser, som gæsterne reelt har betalt for hotelværelserne, og ikke de annoncerede hotelpriser, på 70.000 hoteller fordelt på 13.000 destinationer kloden rundt.

I Europa er den gennemsnitlige pris på hotelværelse faldet med 16 pct. i første halvdel af i år i forhold til sidste år, og prisniveauet er nu lavere end i 2004, hvor Hotel.com udgav sit første hotelpris-indeks. Og med tilsvarende faldende flypriser, rækker feriebudgettet nu væsentlig længere.

Latinamerika hårdest ramt
Største prisfald ses i Lantinamerika, hvor priserne er faldet med 18 pct. I Nordamerika og i Asien er priserne faldet med 17 pct.

"Vi havde en forventning om, at 2009 ville blive et år med dramatiske prisfald overalt i verden, og indtil videre holder vores forvetninger stik," siger David Roche, global formand for Hotels.com og tilføjer: 

"Prisfaldet i årets første seks måneder er den mest drastiske ændring, vi har noteret i de sidste fem år."

Se også:
Fri udsigt til hotel-sex