15 ting du skal rejse efter i februar

Særudstilling om racersporten i Bremen, Super Bowl i New Orleans og karneval i Rio. Februar byder på masser af oplevelser verden over.

Baltimore Ravens wide receiver Torrey Smith varmer op under en træning til NFL-finalen Super Bowl XLVII i New Orleans, Louisiana. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1 Bremen
»Rennen und Rallyes – die wilden Jahre« er titlen på den særudstilling om racersporten og bilerne fra dengang, man gik med plateausko og bukser med svaj og hørte Abba, hvis man da ikke var til punk. Udstillingen er en del af Bremen Classic Motorshow, som foregår til og med 3. februar, med udstillede 1970’er og 80’er biler, bl.a. en Opel Ascona 400 som den, den tyske racerkører Walter Röhrl blev rallyverdensmester med i 1982.

Info: classicmotorshow.de
 

3 New Orleans
Finalen over alle finaler, i hvert fald i USA. Super Bowl i amerikansk fodbold, hvor sæsonens to finalehold mødes i den tilskuerfyldte Mercedes-Benz Superdome i New Orleans i Louisiana og afgør, hvem der er mesteren. Beyonce er topnavn i det stjernespækkede »halftime show«. over 100 millioner TV-seere følger samtidig slagets gang.

Info: nfl.com

 

4 Florida Keys
Det er 29. gang, der er »Winter Star Party«, hvor omkring 600 astronomi-interesserede fra hele verden samles på Big Pine og Lower Keys i Florida, USA, for at kigge på kometer og stjerner. Der er også workshops og camp for unge astrologer. Stjernefesten varer til 10. februar.

Info: scas.org

5 Sapporo
Der er vinter med is og frost i byen i det nordlige Japan, der var vært ved Vinter OL i 1972. Hvert år holdes is-festival, hvor der fremtilles store isfigurer, imponerende japanske templer og sjove Disneyfigurer. Festivalen varer til 11. februar.

Info: snowfes.com

 

6 Amsterdam
Der er dømt party og det er for alvor, når Click Dance konceptet fejrer seks års succes i byen med et 21-timers langt fødselsdags-maratonparty med en række bands på scenen i Amsterdam’s Westergasfabriek.

Info: iloveclick.nl

 

7 Berlin
Kampen om den gyldne bjørn i Berlinale filmfestival, byens største kulturbegivenhed. I år er der ingen danske film i hovedkonkurrencen, men to er inviteret til at deltage i Forum-afdelingen: Daniel Joseph Borgman’s dansk-new zealandske film, »The Weight of Elephants«, og Jacob Schulsinger og mexicanske Nicolas Pereda’s film »Matar Extraños«. Alle guld- og sølvbjørne er fordelt 17. februar.

Info: berlinale.de

 

7 Reykjavik
Som den ligger der klemt inde mellem jul og det spirende forår, behøver februar lidt hjælp til at blive interessant. Derfor har islændingene valgt netop denne måned til Winter Lights Festival. Fire dage med masser af aktiviteter: museumsnat, børnedag, swimmingpool-aften, koncerter, fotoudstilling osv.

Info: vetrarhatid.is

 

8 Rio
Februar er karnevalsmåned, og det mest berømte af dem alle er dette store brasilianske karneval, hvor 12 sambaskoler dyster om at have det flotteste show i paraden. Se det fantastiske optog og dans med på det specialbyggede sambastadion: Sambodromo. 

Info: rio-carnival.net

 

13 Madrid
Det er 32. gang, der er ARCO Madrid. I år er der fokus på moderne tyrkisk kunst i flere af de mange udstillinger på de deltagende kunstgallerier rundt om i byen. Kunstbegivenheden varer til 17. februar.

Info: ifema.es

 

14 London
Valentines Day, den britiske tradition med at sende et brev med et kærlighedsdigt til sin elskede på netop denne dag, er med årene blevet til både valentine-gaver og helt specielle romantiske valentine-oplevelser til en meget stor begivenhed, især i USA. I den britiske hovedstad er der i det store pariserhjul, London Eye, i tre dage specielle »Valentine Champagne and Canapés« ture, ligesom man kan komme på Champagne Cruise på Themsen.

Info: visitlondon.com

 

17 Paris
Det kinesiske nytår, eller forårsfestival, som det også kaldes, fejres overalt på jorden, hvor der er en kinesisk befolkning. I den franske hovedstad fejres det nye slangens år med optog, fyrværkeri, musik og dans i »chinatowns« hjerte, det ligger mellem  Place d’Italie og Porte de Choisy i 13. arrondissement, i Belleville og i Marais.

Info: parisinfo.com

 

20 Val di Fiemme
Verdensmesterskaberne i Nordic World Ski, som langrend kaldes internationalt, afvikles med individuelle løb i forskellige distancer, holdløb, skiskydning og skihop. Konkurrencerne afvikles til og med 3. marts i skiområderne i dalen, som også præsenterer et omfattende underholdningsprogram med aftenfester og koncerter.

Info: fiemme2013.com

 

22 Singapore
Der er stort, og det er ekstravagant, når hele byen fejrer forårets komme med den store årlige Chingade Parade. Med dans, musik og optræden og hundredevis af deltagere i optoget. I år er temaet »Fire in Snow« – ild i sne –under den mørke tropenat.

Info: chingay.org.sg

 

23 Malmø
Hvis Melodi Grand Prix er en begivenhed her i landet, er det intet at regne for, hvad der sker i Sverige. Her er den nationale konkurrence i flere afdelinger, bl.a. en delkonkurrence i Malmø Arena, der samtidig varmer op til at være vært for Eurovision Song Contest 2013 i maj.

Info: malmotown.com

 

28 Oslo
Holmekollen over den norske hovedstad er rammen om en af sæsonens World Cup konkurrencer i skiskydning. Der konkurreres over fire dage, og børn har gratis adgang i tilskuerområdet torsdag og fredag.

Info: skiskyting.no

Guide: 5 madoplevelser i Singapore