15 ting, du skal rejse efter i april

Caroline Wozniacki, årets teateroplevelse og et af verdens største maratonløb. April byder på masser af oplevelser verden over.

Caroline Wozniacki kan opleves i Stuttgart fra 16. april. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2. Les Gets
Det vil rocke på pisterne og i bjergene omkring den franske skisportsby i en uge, mens der er Wild Music Festival. Der er ti kunstnere eller grupper og ti koncerter på programmet.
lesgets.com

5. Paris (93 brugertips)
Manet, manden som opfandt moderne kunst hedder udstillingen, som fortæller historien om den franske kunstner Edouard Manet gennem 200 malerier, tegninger og fotografier. Udstillingen på Musée d’Orsay kan ses frem til 3. juli.
musee-orsay.fr

6. Göteborg
Gustavo Dudamel
Den passionerede og verdensberømte dirigent Gustavo Dudamel og byens symfoniorkester giver over tre dage tre koncerter. På programmet er Stenhammar serenade og Prokofjev symfoni nr 5.
gso.se

10. Rotterdam
Et af verdens største maratonløb afvikles. Dagen før indledes med et nyt Kids Run, et løb for de 7-16 årige, inden det »rigtige« løb om søndagen.
abnamromarathonrotterdam.com

12. Istanbul (4 brugertips)
Det er årets teateroplevelse i byen. Musicallen Evita med musik af Andrew Lloyd Webber og tekst af Tim Rice spilles til og med 24. april i byens kongrescenter, Merkezi Harbiye Salonu.
istanbul.com

16. Santa Barbara
Det er især udendørs det foregår, når der er Experience Earth Day festival i den amerikanske by. 250 udstillere, det årlige Green Car Show, Green kortfilmfestival og nyt i år en økologisk markedsplads er nogle af aktiviteterne i de to dage.
SBEarthDay.org

16. Stuttgart (5 brugertips)
Otte af de to højst rangerende på listen over verdens bedste kvindelige tennisspillere med Caroline Wozniacki i spidsen er tilmeldt WTA-turneringen i Porche-Arenaen. Der spilles finaler 24. april.
www.porsche-tennis.de

18. Braga
Det er valfart til den historiske by i den nordlige region Porto i Portugal. I påskeugen er hele byen er dekoreret med religiøse motiver, gadernes altre er fyldt med blomster og lys og lægger op til overdådighederne i kirkerne og ugens storslåede processioner gennem i gaderne.
semanasantabraga.com

20. Oslo (11 brugertips)
Inferno Metal Festival er den største metal-festival i Norge. 40 bands optræder i løbet af de fire dage, Onsdag er klub-dag, hvor der også er koncerter i de mindre klubber. Det foregår i John Dee, Rock In, Blå, Elm Street, Victoria og Revolver. Torsdag til lørdag er der koncerter i Rockefeller og John Dee.
infernofestival.net

23. London (177 brugertips)
St. George’s Day er en festdag i byen. Ja i hele landet. St. George, som dræbte dragen og reddede prinsessen, er Storbritanniens skytshelgen, og hans dag fejres med masser af gratis arrangementer. I år er det en lørdag, og der er ekstra ekstra mange parader, teaterforestillinger, børnearrangementer og madfestivaller i byen i hele weekenden. Londons borgmester inviterer som regel til gratis familievenlig koncert på Trafalgar Square.
visitlondon.com

28. Bremen
Det er sjette gang, der er jazzfestival i hansestaden. Frem til 1, maj er der omkring omkring 30 jazzkoncerter med ca. 50 lovende jazztalenter og kendte jazzstjerner. Fredag er der clubnight med jazz 14 forskellige steder i byen, og lørdag er der både »Overseas Night« og »Turkish Night«, hvor henholdsvis jazzorkestre fra fjerne egne og fra Tyrkiet underholder.
jazzahead.de

28. Singapore (12 brugertips)
I ti dage handler det om mode i byen. Asian Fashion Exchange med sine fire afdelinger: Modekonferencen Asia Fashion Summit, trade showet Blueprint, modeshow med internationale og verdensberømte designere i Audi Fashion Festival og konkurrencen for de unge designere på vej, Star Creation. Sidste år var der over 7.000 deltagere i de mange modeshows og arrangementer.
asiafashionexchange.com.sg

28. Speyside
En uge med masser af whisky i distriktet i det nordøstlige Skotland. Der er Spirit of Speyside Whisky Festival frem til 2. maj i området med floden Spey og Moray-kysten, der er udnævnt til en af verden bedste kystdestinationer af National Geographic Traveller. 46 whiskydestillerier har adresse her, og de deltager i festivallen sammen med butikker, restauranter, hoteller, pubber og hele landsbyer, hvor man kan smage whisky, deltage i ceilidh (skotsk dans) og besøge destillerierne.
spiritofspeyside.com

29. Estoril
Grand Prix of Portugal for motorcykler mellem 125 og 250 c.c. afvikles hvert år i den portugisiske badeby. Der er motorløb i to dage.
www.motogp.com

29. Berlin (245 brugertips)
Det er galleri-weekend i den tyske hovedstad, som har registreret 440 gallerier. Dertil kommer mere end 200 showrooms og andre lokaliteter, hvor der jævnligt er udstillinger. Mere end 40 gallerier er gået sammen i dette arrangementet og har ferniseringer på udstillinger af design og moderne kunst.
gallery-weekend-berlin.de

Læs også: Billige flybilletter i påsken er væk