15 (næsten) gratis oplevelser i New York

Det behøver ikke gøre ondt i kontoen at holde ferie i New York. Byen vrimler med billige oplevelser - se 15 forslag til, hvad du kan lave for under 25 dollars.

At se byen iført et par rulleskøjter kan være en hurtig måde at komme frem på, men også en helt speciel - og billig - oplevelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Hauerbach
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alternativ sightseeing
Seværdigheder behøver ikke kun være dem, der står i guidebøgerne og hedder Empire State Building og Frihedsgudinden. New York gemmer også på seværdigheder, der er knapt så kendte, men ikke mindre spændende. Prøv f.eks. en tur til fods gennem Chinatown med en guide, der kan fortælle detaljerne om historien bag alle bygningerne, butikkerne og menneskene. Og som kan anbefale gode  steder at få en hurtig bid mad.

Pris: 15 dollars
Info: www.mocanyc.org

Gratis kajak-sejlads
Hvil fødderne og hop i stedet om bord i en kajak på Hudson River. Frem til midten af oktober kan man uden at skulle have pungen op af lommen se byen fra floden i en kajak. Turene udgår fra Pier 40, Pier 96 og fra 72nd street, de findes i alt fra tyve minutter, hvor man ror tæt ved kajen, til mange timers guidet tur ud i det åbne hav, og til både trænede kajakroere og til dem, der aldrig har prøvet det før.

Pris: Gratis
Info: www.downtownboathouse.org  

Drinks med udsigt
En pause med et glas vin, en drink eller bare en kop kaffe er en del af enhver storby-ferie, og hvorfor ikke krydre pausen med den enestående udsigt over byen, man har fra en af New Yorks mange skyskrabere?
Prøv f.eks. Gramercy Park Hotel's Private Rooftop, som netop er åbnet for offentligheden, eller Roof Garden Café og Martini Bar på Metropolitan Museum of Art. Sidstnævnte er ikke en natte-fornøjelse, men man kan sagtens nå at opleve solnedgangen over byen herfra.

Pris: På Gramercy Park Hotel står drinks i 19 dollars
Info: www.gramercyparkhotel.com

Pris: Metropolitan Museum of Art tager 12 dollars for drinks
Info: www.metmuseum.org  

Fra togskinner til park

Det har taget lang tid, men nu er første del af High Line, en ophævet togbane på det vestlige Manhattan, endelig blevet til park. Det betyder, at man nu kan spadsere i grønne omgivelser - i praksis i form af græs og buske, der vælter op mellem de gamle skinner, der hvor banen ikke er blevet smukt flisebelagt - på den gamle bane. Ruten går fra Gansewort Street i the Meatpacking District til 34th street mellem 10th og 11th Avenue.

Pris: Gratis
Info: www.thehighline.org 

Roller-city

Spænd rulleskøjterne på og kom hurtigere og nemmere og sjovere frem. F.eks. over Brooklyn Bridge. Eller, hvis du ikke er til at rulle i zig-zag mellem fodgængere, find vej til Riverbank State Park. Parken, som er lidt større end Kongens Have i København, indeholder tennis-, basketball, softball og fodboldbaner, svømmebassin, et atletisk stadion, restauranter, legepladser og meget andet. Heriblandt en skøjtebane, der om sommeren er beregnet til rulleskøjter.

Pris: Entré 1.50 dollars. Herudover koster det 6 dollars at leje rulleskøjter.
Info: www.nysparks.state.ny.us/parks

Næste: Se mere om billige is, fascinerende fugle og et slag med golfkøllen