14 ting du skal rejse efter i oktober

Oktober måned byder på masser af oplevelser Verden over. Deep Purple giver koncert i Prag, Adidas arrangerer marathon i Dublin og Berlin lægger hus til en sjælden Queens musical.

Forsangeren fra Deep Purple - Ian Gillan - midt i tonerne til et af Deep Purples utallige hits. Bandet giver koncert i Prag d. 26. oktober. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Bremen
Et år efter murens fald blev Tyskland endelig genforenet, og 20-års dagen for dette fejres med en tre dage lang og farverig folkefest i byens gamle bydele og i det nye havnekvarterer. Alle 16 tyske delstater er repræsenteret på den såkaldte »Ländermeile« med bl.a. information om og smagsprøver af lokale specialiteter fra hver delstat. Samtidig med festen holdes Bremens Maritime uge med bl.a. skibsparade.
Info: www.bremen-tourismus.de

2. Paris
Det er otte år siden, der første gang var »Nuit Blanche« i den franske hovedstad, og lige siden er arrangementet vokset. Under denne »hvide nat« er der åbent hele natten på byens museer, gallerier, biografer, parker, monumenter og endda swimmingpools.
Info: www.paris.fr

7. Lyon
Den første torsdag i oktober ruller de den røde løber ud i rue Auguste Compte. Ikke for filmstjernerne, der er i byen for filmfestivallen, der også er den uge. Men for kunderne i Lyons antik-kvarter. Med »Le Tapis Rouge« omdannes gaden til gågade, og op mod 20.000 kunder og »osere« sværmer i gaden mellem de mange antik-forretninger og nyder levende jazzmusik.
Info: www.lyon-france.com

9. Liverpool
I to måneder er det »John Lennon Tribute Season«. Begivenheden, der omfatter et program med live musik, film, poesi samt en række events, markerer, at byens verdensberømte søn ville være blevet 70 år netop 9. oktober. 
Info: www.visitliverpool.com

9. Malmø
Med sort humor og fantasifulde masker i et drømmeagtigt silhuet- og skyggespil opleves den tragikomiske historie om et menneskes møde med sit eget liv og den tilkommendes også. »Compagnie of Strangers« spilles på Moomsteatern i Folkets Hus ved Nobeltorget til og med 13. november.
Info: www.moomsteatern.com

13. Sydney
På den anden side af kloden er det ved at blive forår, og det fejrer man i Australien bl.a. med den årlige »Ride to Work Day«, hvor man for at støtte miljøet, økonomien og den enkeltes helbred opfordrer alle til at cykle til arbejde. I Sydney lokker man med gratis morgenmad til alle cyklende. Den serveres i Hyde Park South
Info: www.ride2work.com.au

13. Reykjavik
»Iceland Airwaves 2010«, der ifølge musikmagasinet Rolling Stone er »The hippest long weekend on the annual music-festival calendar«, har til og med 17. oktober en række bands på programmet. F.eks. Efterklang og Oh No Ono fra Danmark,  JJ, Junip og Slagsmålsklubben fra Sverige, Joy Formidable  fra Storbritannien og The Amplifetes fra USA.
Info: www.icelandairwaves.com

15. Oslo
Den anden weekend i oktober er der Oslo Horse Show i Telenor Arena med springkonkurrencer, international dressur og western. Men der er også »familiedag«, og i år er der optræden med den verdensberømte hestemagiker og stuntman, Mario Luraschi, som kommer med sine heste og et forrygende show. Luraschi og hans utrolige heste har bl.a. medvirket i mere end 400 film.
Info: www.oslohorseshow.com

22. Edinburgh
I år, hvor det er den 21. Scottish International Storytelling Festival, bringes fortidens tradition med at fortælle historier ind i nutiden med beretninger fra Highland, Lowland og fra skotter, der har rejst mod øst. Fra »eastern route« bringes autentiske »stemmer« til festivallen i form af historiefortællere fra Sverige, Norge, Indien, Kina, Thailand, Malaysia og Japan. Fortællefestivallen varer måneden ud.
Info: www.scottishstorytellingcentre.co.uk

23. Stock
I anledning 150 året for Anders Zorn’s fødsel er der i samarbejde med Zornmuseet i Mora samlet en jubilæumsudstilling med de mest kendte af kunstnerens værker. Udstillingen kan ses frem til  23. januar 2011.
Info: www.waldemarsudde.se

25. Dublin
Adidas Dublin Marathon er efterhånden en historisk begivenhed. Det er 31. gang løbet afvikles med rute gennem byens georgianske gader. Der ventes omkring 10.000 deltagere i maratonløbet.
Info: www.adidasdublinmarathon.ie

26. Prag
Sammen med Black Sabbath og Led Zeppelin betragtes det engelske rockband Deep Purple, som blev dannet i Hertford i 1968, som pionerer for heavy metal og moderne hård rock. Deep Purple, som engang var i Guinness Book of World Records som orkestret med verdens »højeste lyd«, giver koncert i  O2 Arena.
Info: www.o2arena.cz

30. Berlin
Theater des Westens har premiere på musicalen med den britiske rockgruppe Queen’s udødelige sange. I musicalen kæmper en flok rockrebeller i en komplet globaliseret fremtid uden musikinstrumenter for frihed, individualitet og rock-epokens genfødsel. Musicalen spilles frem til 31. marts 2011.
Info: www.wewillrockyou.de

31. New York
Tilbage i 1973 var Village Halloween Parade en lille lokal fest, hvor børnene i West Village gik fra hus til hus sammen med deres venner. Sådan er det ikke mere. Nu er paraden vokset til en gigantisk fest med vildt udklædte mennesker, dukker, bands, dansere og omkring to millioner tilskuere.
Info: www.halloween-nyc.com