14 ting du skal rejse efter i juni

Poesi i Bremen, Acropolis Rally og musik i Central Park. Juni byder på masser af oplevelser verden over.

Med 57 år på bagen kan man nok tillade sig at kalde Acropolis Rally for klassisk. Rally-løbet finder sted 16.-19. juni 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Louisa Gouliamaki / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2. Vancouver (6 tips)
Scenen er sat – under åbne telte ved vandet i Vanier Park med den canadiske bys skyline og omliggende bjerge som ekstra kulisser. De to store forestillinger på »Bard on the Beach Shakespeare Festival« er i år »Som man behager« og »Købmanden i Venedig«, og der er flere andre forestillinger under festivallen, der fortsætter frem til 24. september.
bardonthebeach.org.

2. Masada
Da der sidst var Verdi på programmet i Masada i Israel, var der over 40.000 deltagere i operafestivallen. Dengang var det »Nabucco«. Derfor venter arrangørerne mindst lige så mange i år, hvor en endnu mere spektakulær Verdi-opera, nemlig Aida, opføres. Festivallen varer til 11. juni.
aidaatmasada.com

7. New York (20 tips)
Sæsonens »Summer Stage« åbnes på den store scene i Central Park med en unik forestilling med musik, dans, kunst og historier. På scenen er bl.a. den legendariske cellist Yo-Yo Ma. Festivallen som afvikles for 26. gang, varer til 7. september, og der er mere end 300 kunstnere og over 100 forestillinger på programmet.
summerstage.org
0
8. Berlin (245 tips)
Seks uger med moderne kunst, events og optræden. Bag projektet »Based in Berlin« er en række af byens unge kunstnere, som på forskellig vis vil vise deres liv i den tyske hovedstad.
basedinberlin.de

9. Oslo (11 tips)
Eric Clapton er et af hovednavnene ved den årlige Norwegian Wood rockfestival, som i år i øvrige fejrer 20 års jubilæum. På programmet er også Patti Smith og Ringo Star. Der er rock i fem dage.
norwegianwood.no

9. Zürich
Hvad er et rigtigt radioprogram? Hvad fanger lytterne bedst? Det handler den internationale radiofestival om. Over 30 af de mest markante og innovative radiostationer – fra fem kontinenter, som festivallen reklamerer med – vil vise »hvordan verden lyder«.
internationalradiofestival.com

14. Ascot
Hattene trækker næsten mere opmærksomhed end hestene under Royal Ascot. Få sportsbegivenheder har så lang en historie som hestevæddeløbene her. I næsten 250 år har Royal Ascot været en årlig begivenhed i den sociale kalender. Her viste man sig frem iført sæsonens hattemode, mødtes med ligesindede og spillede på heste. Igen i år mødes de kongelige, de adelige og alle de andre til fem dage med galopløb og kreativ hovedbeklædning på væddeløbsbanen lidt uden for London.
ascot.co.uk

15. Bremen
31 forfattere fra 14 forskellige lande bringer poesi over den tyske by. Frem til 22. juni er der »Poetry on the Road« moderne litteratur, lyrik, visuel lydpoesi, forskellige performances og rap rundt om i byen.
poetry-on-the-road.com

16. Athen (12 tips)
Med 57 år på bagen kan man nok tillade sig at kalde Acropolis Rally for klassisk. Men den græske afdeling er samtidig et af de hårdeste løb i World Rally Championship. »Gudernes Rally« afvikles over fire dage.
acropolisrally.gr

24. Brighton
Designers Sale er blevet en stor virksomhed i Storbritannien. I mere end 20 år har der nu været udsalg i London eller Brighton på sydkysten med tøj af f.eks. Vivienne Westwood, Martin Margiela, Dolce & Gabbana, Biba, Allegra Hicks og Iggy til 90 pct. under normalpris. I år er der Designer Summer Sale i Hilton Brighton Metropole 24. og 25. juni og i Chelsea Town Hall i London 8. og 9. juli.
designersales.co.uk

24. Zwickau

Der er nostalgi over de tøffende totaktere. Fra 1957-1991 blev der fremstillet Trabanter i den tyske by Zwickau, der ligger 80 km syd for Leipzig mod grænsen til Tjekkiet. Nu er de små biler museumsgenstande på byens August Horch museum, og det er folkevogne, der produceres i byen. Men hvert år søger »trabierne« hjem, når der er trabant-træf i byen. I år for 16. gang.
horch-museum.de

25. Carlisle
Romerne kommer, og de blev faktisk i 400 år, hvor Nordengland var den del af det romerske imperium. Om den tid handler et nyt museum »Roman Fronier Galley« indrettet i en nybygning til det fredede slot fra 1689, Old Tullie House. Udstillingen omfatter levn fra dengang samt fortællingen om det massive og mangeartede imperium, som byen dengang var en del af. Åbningen af museet fejres i hele byen, bl.a. er der arrangeret gladiatorkampe.
tulliehouse.co.uk

25. Chamonix
Det er ekstremløb, The Cross du Mont-Blanc, som finder sted hvert år sidst i juni. Løbet er på 23 km fra Chamonix, hvor ruten går op i bjergene mod nord og grænsen til Schweiz. Dagen efter står der maraton på programmet. Samme rute dog helt frem til sidste landsby inden grænsen og tilbage til Planpraz, der ligger over byen og er udsigtspunkt over hele Mont-Blanc massivet. Som noget nyt er der også et »lodret løb mod uret« – KM Vertical – hvor løberne sendes af sted fra byens centrum med 30 sekunders mellemrum ad en meget stejl rute med 1.000 meters stigning.
montblancmarathon.fr

26. Glyndebourne
Operafestivallen i Glyndebourne er en af de mest traditionsrige i Storbritannien, og i år kan man være med, også selv om man ikke er i Sussex. Tre af festivalens forestillinger bliver nemlig transmitteret og vist på storskærme 26 forskellige steder i landet, bl.a. på landets største skærm i Science Museum i London. Første transmitterede forestilling er Wagners »Mestersangerne fra Nürnberg«.
glyndebourne.com

Læs også: Her rocker det i sommer