14 pct. med metro til lufthavn

Fra på mandag kører metroen hele døgnet året rundt til Københavns Lufthavn.

Foto: Simon Bohr.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er nemt og det er hurtigt med Metroen. Det finder stadig flere af Københavns Lufthavns passagerer ud af.

Seneste opgørelse viser, at 14 pct. af alle passagerer, der kommer til lufthavnen for at flyve til internationale destinationer, ankommer med metroen. Men den andel vil formentlig blive væsentlig højere efter mandag, hvor metroen vil køre døgnet rundt.

”Med en metro, der kører i døgndrift, får passagererne en større fleksibilitet, når de skal til og fra Københavns Lufthavn.
Samtidig er Københavns Lufthavn en stor arbejdsplads med cirka 22.000 medarbejdere, der arbejder på skiftende tidspunkter af døgnet. Også for dem vil det være en fordel at kunne komme til og fra lufthavnen døgnet rundt,” siger lufthavnens passagerchef, Susanne Frank.

Efter metroen åbnede station i Lufthavnen i 2007, er det nordlige område i Terminal 3 blevet et markant trafikknudepunkt, og der er opstået et behov for at ændre indretningen i terminalen. Lufthavn er for tiden ved at etablere to nye rulletrapper fra stueplan til metrobalkonen, ligesom der skal skabes mere plads og bedre check-in faciliteter med flere selvbetjeningsautomater.
Ombygningen forventes at være afsluttet inden sommeren 2009.