13 ting, du skal rejse efter i maj

Finsk råbekor, French Open og verdens største havnefest. Maj byder på masser af oplevelser verden over.

"Huutajat" hedder det finske råbekor der gæster Vaasa Korfestival d. 18. maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2. London (177 tips)
Siden 2003 har de britiske sikher fejret nytårsfest på Trafalgar Square. I år falder nytåret søndag, hvor morgenens bønner og sange om eftermiddagen følges af optræden med traditionel og moderne asiatisk musik og dans.
visitlondon.com

2. Dublin (13 tips)
International Dublin Gay Theatre Festival blev afviklet første gang i 2004 i anledning af 150-året for bysbarnet Oscar Wilde som en påskønnelse af alle homoseksuelles bidrag til teater før som nu. Siden er festivallen vokset til den største af sin art med 28 forestillinger – drama, komedier og dans – i perioden frem til 15. maj.
gaytheatre.ie

5. Berlin (245 tips)
Byens førende forretningsgade, Kurfürstendamm, fejrer 125-års fødselsdag, og festen, der vil strække sig over det meste af året, åbnes med en udendørs udstilling langs selve gaden om Ku’dams historie og fremtid. Vitrinerne er opstillet til oktober.
125-jahre-kudamm.de

6. London (177 tips)
Der er »forpremiere-forestillinger« – officiel premiere er 7. juni – på en ny musical direkte fra Broadway baseret på William Steigs bog og den Oscar-vindende animationsfilm om Shrek, prinsesse Fiona, æslet og alle de andre. »Shrek – the Musical« spilles på Theatre Royal Drury Lane.
theatre-royal.com

6. Hamburg (19 tips)
Med flere end en million deltagere er det verdens største havnefest, når byen holder fødselsdag for havnen. I år bliver den 822 år, og blandt gæsterne er nogle af verdens største krydstogtskibe, sejlskibe og dampskibe. I tre dage er der aktiviteter til lands, til vands og i luften plus musik, sang og dertil hørende forplejning.
hamburg.de/hafengeburtstag/

15. Madrid (34 tips)
»Fiesta de San Isidro« er årets største festival. Byens skytshelgen fejres med parader og åbningstale på Plaza Mayor og ellers et hav af koncerter og fester over hele byen. Fra flamenco og zarzuela til tango og teater. Samt børnearrangementer, gøgl og tyrefægtning.
esmadrid.com

17. Hamburg (19 tips)
Det er Gustav-Mahler-år med arrangementer hele året. Men i denne uge er der med koncerter tirsdag, onsdag og fredag særlig fokus på Mahler, der arbejdede som dirigent i hansestaden i 1890erne. 18. maj er det nemlig 100-års dagen for den østrigske komponist og dirigents død.
mahler-in-hamburg.de

17. Paris (93 tips)
French Open – en af de fire største tennisturneringer – spilles på Roland Garros stadium. Er det her, Caroline Wozniacki skal vinde sin første Grand Slam-titel? Finalerne spilles 5. juni.
rolandgarros.com

18. Vaasa
At synge i kor er en udbredt vinterfornøjelse i Finland. Et kor er endda kendt for at råbe. Festivallen i Vaasa markerer sæsonens slutning og er samtidig en international fejring af kormusikken med deltagelse af kor fra udlandet. I fem dage er der korsang i kirker, koncerthuse, skoler og restauranter i byen.
vaasa.fi/choirfestival

20. Reykjavik
Byens kunstfestival er en af Nordeuropas ældste. Den har været holdt hvert andet år siden 1970 og fra 2004 hvert år. Programmet for festivalen, der varer til 6. juni, omfatter både musik, teater og dans. I år er der bl.a. besøg af et fransk dukketeater og Beijing Danseteater.
listahatid.is

22. Helsinki (7 tips)
»Naisten kymppi – Women’s 10K Fun Run« er landets største sportsbegivenhed for kvinder med 15.000 deltagere i alle aldre, som løber. jogger, vandrer eller går stavgang. Töölö sportshal er rammen om arrangementet.
naistenkymppi.fi

27. Malmø
Tre dages opera- og balletfestival i byen, hvor bl.a. den italienske opera »Rigoletto« og Shapespeares »Romeo og Julie« er på programmet.
malmotown.com

29. Rotterdam
Alverdens kulturer er repræsenteret på den store udendørs Dunya Festival i Euromast Park. Unge talenter fra hele verden optræder på de seks scener samme med store navne. Der er musik, lyrik og story-telling.
dunya.nl