13 grunde til at rejse i december

Anderledes juleskikke og masser af mange andre oplevelser rundt om i verden i december.

Det imponerende show "Walking with dinosaurs" er nu nået til Berlin. Hvis du ikke nåede at se det i København, så er det bare afsted. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

4. december - Ginosar
Det handler om folkemusik under den to dage lange »Jacob´s Ladder Festival«. Her er aspekter af folkemusik fra »Bluegrass til World Music«, som det reklameres, og det foregår i afslappede rammer i og omkring Nof Ginosar Hotel, ca. 10 km nord for Tiberias.
www.jlfestival.com

5. december - Nanjing
De første kampe spilles i VM-slutrunden i kvindehåndbold. Det er første gang, den afvikles i Kina og de er kun anden gang, det sker uden for Europa. Kampene spilles i seks forskellige byer i Jiangsu-provinsen, og der er finalekamp søndag 20. december. Det danske hold med bl.a. Mette Melgaard, billedet, er i pulje A sammen med Tyskland, Frankrig, Sverige, Congo og Brasilien og skal spille i Wuxi. Første danske kamp er mod Frankrig 6. december.
http://en.jiangsu2009.cn

5. december - Nüburg
Ganske vist handler det om motorløb på Neüburgring, men i julemåneden er der familiefest på »Ringboulevarden«. Her anlægges skøjtebane, kælkebakke og forlystelsespark. Men lidt motorlarm er der stadig. Man kan bl.a. prøve at køre firehjulstrækker. Der er »familieprogram frem til 3. januar.
www.nuerburgring.de

5. december - Stockholm
Skal julegaven være lidt ud over det vanlige, kan den findes på Konstfacks julemarked. I weekenden sælger eleverne på Sveriges førende kunsthåndværkerskole deres kunst og designs.
www.konstfack.se

5. december - Prag
Mikulas er starten på julen i Tjekkiet, Den dag hvor Sankt Nikolaus kommer for at finde ud af, om de små børn har været artige og fortjener gaver. St. Nikolaus er altid fulgt af en engel og en djævel og har i øvrigt et helt optog med sig rundt i byen.
www.pragueexperience.com

5. december - Cartagena
Havet og vand i det hele taget er emne for dokumentarfilmene ved den årlige filmfestival. Ud over konkurrencerne i flere forskellige kategorier, vises der masser af film rundet om i den spanske by. Festivallen varer til 12. december.
www.ficc.es/

9. december - Antwerpen
Det er ikke kun Tyskland, der har tradition for julemarkeder. I Belgien er det i Antwerpen et af landets største. Her er f.eks. også skøjtebane. Selve markedet har åbent til 27. december og skøjtebanen til 3. januar.
www.antwerp.be

10. december - London
Det er »street dance« til yderste grænse – »Pied Piper« , som kan opleves frem til 3. januar på Barbican Theatre. En moderne hip-hop forestilling bygget over Robert Browning’s digte sat i scene af Boy Blue Entertainment,
www.barbican.org.uk

13. december - Berlin
Efter flere års planlægning er den prisbelønnede BBC-fjernsynsserie fra 1999 »Walking with Dinosaurs« genoplivet og det i en ny forrygende opsætning. I samarbejde med videnskabsfolk har designere skabt 15 dinosaurer i naturlig størrelse, bl.a. den kolossale Tyrannosaurus Rex. I tre dage kan der gyses over giganterne i O2 World arenaen i Berlin. De er op til 11 meter høje og 17 meter fra næse- til halespids, og de brøler, pruster og kæmper sig rundt i arenaen. Efter Berlin fortsætter showet til Mannheim, Köln, Nürnberg, Hamburg og München.
www.dinosaurier-live.de

13. december - Wismar
Det er et smukt syn, når hansestadens fiskekuttere pyntet ved lysguirlander sejler ud i bugten fulgt af udflugtsbåde under den traditionelle »Seemannsweinacht« – sæsonens sidste sejlads, hvor fiskerne takker for årets udbytte. På havnen er der naturligvis julemarked og musik og alt, hvad dertil hører.
www.wismar.de

18. december - Valetta
Så er det igen pantomimetid på Manoel teatret i Maltas hovedstad, og igen i år er det Masquerade Theatre Company, der åbner sæsonen. Det sker med forestillingen »Aladin«. Den er på plakaten frem til 6. januar.
www.teatrumanoel.com.mt

26. december - Dublin
Væddeløb på Leopardstown knap ti kilometer syd for byens centrum er en fast juletradition. Over fire dage afvikles hestevæddeløb i Leopardstown Christmas Racing Festival 2009
www.leopardstown.com

29. december - Edinburgh
Nytårsfest er noget helt specielt i den skotske hovedstad. »Hogmanay 2010« indledes som altid med festligt fakkel optog gennem »The Royal Mile« til Calton Hill, hvor der er »Son et Lumiére«, bål og fyrværkeri. Herefter fortsætter festen til og med 1. januar i et orgie af musik med kendte navne på scenerne og mindst 100.000 deltagere i »verdens mest berømte gadefest« .
www.edinburghshogmanay.org