12 ting du skal rejse efter i januar

Januar byder på masser af oplevelser verden over. Mavedans-festival i Israel, barbershopera i London og hede følelser i Stockholm.

»Polar Bear Swim« er en årelang (og iskold) tradition i den canadiske by Vancouver. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/jeslu
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Vancouver
»Polar Bear Swim« er en årelang tradition i den canadiske by. Hvert år siden 1920 har man nytårsdag svømmet det nye år ind i English Bay. Den kolde vandgang finder sted kl. 14.30, og rekorden blev sat i år 2000 med 2.218 svømmere.
Tourismvancouver.com

5. Malmø
Wienergalla med Malmø Symfoniorkester under ledelse af Rainer Honeck, som indleder det nye år med festlige toner af Strauss og de øvrige valsekonger. Sopranen Hanna Holgersson medvirker i koncerten i Malmø Koncerthus.
Malmotown.com

5. Eilat
Det er den syvende internationale mavedans-festival, der afvikles i byen. Fire dage med undervisning, workshops og danseshows.
Eilatfestival.com

8. St. Anton
Den østrigske skisportsby indleder »Ladies-Weeks«. Der er trykt en »Ladies First« håndbog til alle områdets kvindelige turister, for de tre kvindeuger gælder også i Pettneu, Flirsch og Strengen am Arlberg. I håndbogen er samlet alverdens tilbud fra »ladies drinks« til test af specielle skimodeller for kvinder samt aktiviteter som yoga, spa og wellness samt kostråd.
Stantonamarlberg.com

8. Liverpool
»Polar« er en speciel koncert med Liverpool Philharmonic Orchestra. Koncerten er nemlig samtidig en rejse på widescreen til de isnende smukke polaregne med isbjørnene i Arktis og pukkelhvaler og pingviner i Antarktis.
Liverpoolphil.com

10. Hamburg
For 100 år siden åbnede her en Zeppelin-hal. I dag er området byens lufthavn, Tysklands ældste, med omkring 35.600 daglige passagerer i de to terminaler og Airport Plaza hotel. Fødselsdagen bliver markeret med bl.a. musik i terminalerne, og arrangementer og aktiviteter fortsætter i hele fødselsdagsåret.
100-jahre-hamburg-airport.de

11. London
Barbershopera’s er tilbage i West End. Frem til 6. februar er der gys og sort komik på scenen i Trafalgar Studios , når »Apocalypse No!« er på programmet.
Trafalgar-studios.co.uk

12. New York
»New York Jewish Film Festival« afvikles for 20. gang. Der er film, der på den ene eller anden måde omhandler eller berører jødisk kultur eller historie frem til 27. januar. På programmet er helt nye film, der får verdenspremiere på festivallen, men også gamle film, som Maurice Schartz’ »Tevye« fra 1939.
Thejewishmuseum.org

13. Amsterdam
»Realisme« er byens eneste messe for figurativ kunst. Det fire dage lange arrangement holder til i en af de store haller ved den nye passagerterminal nær centralstationen. 32 af byens gallerier bakker kunstmessen op med udstillinger af både berømte kunstnere og talenter på vej.
Realismeamsterdam.com

20. Stockholm
Der er både bryllup og hede følelser i Mozarts opera »Figaros Bryllup«. På Kungliga Operan er den komiske opera i moderne opsætning af Ole Anders Tandberg. Den spilles til 29. januar.
Operan.se

27. Angoulême
Vi er tegneseriernes hovedstad, siger de i den franske by, der ligger nord for Bordeaux inde i landet på vej mod Paris. Hvert år er fire dage dedikeret til de tegnede striber under »Festival International de la Bande Dessinée«. I år er det 38. gang festivallen holdes.
Bdangouleme.com

27. Reykjavik
»Mykir Musíkdagar« eller i den engelske version »Dark Music Days« er blevet en populær begivenhed. Sidste år var der omkring 3.000 deltagere til de tre mørke dage med mørk musik. I år ventes endnu flere til koncerterne med en række af Islands nyeste solister og bands.
Visitreykjavik.is

29. Berlin
To gange om året holder byens museer »længe åbent«. Denne gang er det 28. gang, at dørene åbnes  med specielle arrangementer, udstillinger og aktiviteter. Den lange nat starter kl. 18 og varer til kl. 02.
Lange-nacht-der-museen.de