12 ting du skal rejse efter i februar

Modemesse, musical, karneval. Februar byder på masser af oplevelser verden over.

Palace Theatre i London åbner for "previews" på sæsonens nye opsætning af klassikeren "Singing in the Rain" i februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Madrid (34 tips)
To gange om året er der modemesse i byen. Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, hvor spanske designere som Jesús del Pozo, Victorio & Lucchino, Davidelfin, Ion Fiz og Hannibal Laguna vil vise deres kollektioner. Modemessen varer fem dage.
ifema.es

4. London (180 tips)
Palace Theatre åbner for »previews« på sæsonens nye opsætning af klassikeren »Singing in the Rain« – om stumfilmstjernen, som har alt, hvad man kan drømme om af succes, rigdom og romantik, indtil talefilmen vender alting på hovedet. Musicalen kan ses frem til 29. september.
palacetheatrelondon.org

6. Paris (94 tips)
Hendes karriere er vokset ud af eksistentialismen, hvor Sartre og Camus diskuterede filosofi i Café de Flore og teenagerne hang ud i byens vilde jazzklubber. Juliette Gréco blev symbolet på den franske boheme-stil, og hun er 85 år gammel still going strong med tre koncerter på Théâtre du Châtelet.
chatelet-theatre.com

10. Oslo (12 tips)
Det er første gang, den norske hovedstad er vært for et VM i snowboard. I ni dage afvikler World Snowboard Federation konkurrencerne og især fredag 17. februar forventes mange tilskuere til aftenarrangementet på Holmenkollen, hvor der konkurreres i quarterpipe, og hvor 20 udvalgte snowboardere desuden skal dyste om, hvem der kan klare det højeste hop, og om Terje Håkonsens verdensrekord på 9,8 meter kan slås.
wsc2012.com

10. Bremen (2 tips)
Nordtyskerne anses for at være fåmælte og tilbageholdende, men under karnevallet slår de sig løs. To dages fest, farver, kostumer, fantasifulde masker, trommerytmer og artister på stylter. Årets karneval har mottoet »Metamorfose«. Byen skal forvandles, og det bliver den, når 35.000 deltagere og tilskuere indtager gaderne. Højdepunktet er søndagens store optog.
bremen-tourism.de

11. Venedig (9 tips)
Byens karneval er et af verdens mest berømte, hvor man holder historien i hævd og fester, som man gjorde dengang det i renæssancen – skjult bag en maske – ved utallige baller, optog og arrangementer. Karnevallet varer til og med 21. februar.
venice-carnival-italy.com

11. Dublin (13 tips)
Det er den rene Riverdance – sådan da, når All Ireland Irish Dance Championships 2012 afvikles på CityWest Hotel. Otte dage med konkurrencer i irsk dans for forskellige aldersgrupper, fra ni-årige piger og drenge til voksne over 21 år.
visitdubllin.com

12. Berlin (251 tips)
I anledning af den tyske kunstner, Gerhard Richter, vises en stor retrospektiv udstilling vises i to dele i henholdsvis Neue og Alte Nationalgalerie. Gerhard Richter anses for at være landets største nulevende kunstner, og udstillingen, som kan ses frem til 13. maj, omfatter 150 malerier, både landskaber, bybilleder samt hans typiske foto-malerier bl.a. motiver fra Afrika.
neue-nationalgalerie.de

16. Reykjavik (4 tips)
Det er første gang,den islandske hovedstad forsøger sig med en Rainbow Festival. Fire dage med aktiviteter og arrangementer – fra nordlys (forhåbentlig) til koncerter og gay historical walk.
rainbowreykjavik.is

17. Rio (17 tips)
Så går det løs. Der er officiel åbning af karnevallet over dem alle. Karnevallet i Rio. Efter åbningen er der børneparade, mens sambaskolernes store parader følger i weekenden. Hvem vinder, og hvem har det flotteste optog? Karnevallet afsluttes tirsdag 21. februar.
rio-carnival.ne

21. Stockholm (24 tips)
Som nogle danskere er bevidste om P-dag, ved svenskerne alt om Fettisdagen. Det er den sidste dag inden den kristne faste og den dag, hvor man med god samvittighed kan fylde maven med gode sager. Dagen markeres i alle byens bagerier og caféer, hvor der sælges semlor – fastelavnsboller – fyldt med marcipanmasse og flødeskum.
visitstockholm.com

23. Amsterdam (17 tips)
Det er fjerde gang, der holdes Turkey Now festival, og i år er der fokus på 400-året for de første hollandsk-tyrkiske relationer. Festivalen, som strækker sig over tre måneder, har mere end 60 optrædender og koncerter på programmet samt et halvt hundrede forskellige events og aktiviteter.
turkeynowfestival.nl/en

Guide: Det skal du se i 2012