12 nye vanvittige rutsjebaner i 2012

USA har masser af nye uhyrlige rutsjebaner klar i 2012, Los Angeles Times har plukket 12 af de sjoveste.

Giga-rutsjebanen, Canada's Wonderland, Toronto, Ontario. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt tyder på, at 2012 bliver et super godt år for entusiaster, der elsker et godt gys under den amerikanske himmel. Der er masser af forskellige rutsjebaner på vej – her er 12 af dem, som den amerikanske avis Los Angeles Times synes tegner til at være helt i top:
 
Holiday World, Santa Claus, Indiana
Holiday Park er på vej med verdens længste vand-rutsjebane til 45 millioner kr. Forlystelsen kommer til at hedde Mammoth, og den overtager titlen som verdens længste fra parkens anden vand-rutsjebane, Wildebeest. Rutsjebanen er over en halv kilometer lang.

 

Universal Studios Florida, Orlando

I år kommer en spritny simulator med det underlige navn Despicable Me i Universal Studios. Forlystelsen er spækket med digital teknologi og 3-D, som giver helt realistiske oplevelser af bevægelse. Den erstatter Jimmy Neutrons Nicktoon Blast.
 
Six Flags Magic Mountain, Valencia, Californien
Det lyser som et mareridt, der er på vej i Six Flags Magic Mountain i Californien. The Lex Luthor: Drop of Doom, der vel nærmest kan oversættes som døds-droppet. Forlystelsen monteres på hver side af Superman-forlystelsen: Flugten fra Krypton, og den nye drop-ting bliver 121 meter høj og når en hastighed på 137 kilometer i timen.

 

Hersheypark, Hershey, Pennsylvania

Hersheypark spiller i år hårdt ud med en ny stål-rutsjebane til 145 millioner kr. Det bliver den højeste, hurtigste og længste i temaparken. Det første drop er næsten vertikalt og flere steder når hastigheden over 120 kilometer i timen.

Universal Studios Hollywood, Los Angeles
Universals er klar med et nyt udspil, der pirrer fantasien, for det hele foregår i mørke med brug af 3-D, specialeffekter og simulatorteknik – man bevæger sig angiveligt midt i mellem dystre robot-kæmper i Transformers.
 
SeaWorld, San Diego
I Sea World glæder de sig vildt til deres nye rutsjebane, der har form som en gigantisk rokke. Rokkerne affyres fra to forskellige zoner, og underholdningen består bl.a i at rokken falder 16 meter ned i en underjordisk tunnel og undervejs på den 850 meter lange tur dypper rokken sin ene vinge i en smal sø. I svingene trækker uhyret fire G under hastigheder op til 70 kilometer i timen.

 

Six Flags Discovery Kingdom, Vallejo, Californien
En forlystelse med det forpligtende navn: The Superman: Ultimate Flight må kunne noget særligt. Og det kan denne. Forlystelsen sendes lodret til vejrs med 100 kilometer i timen til 45 meters højde, hvorefter den går ind i flere vertikale spind.

Canada's Wonderland, Toronto, Ontario
Canadas Wonderland betragtes som et af verdens topsteder, når det handler om særlige rutsjebaner. Den nye Giga-rutsjebane til 150 millioner kr. starter med et næsten lodret drop, rul med hovedet nedad, masser af bakker og et voldsomt sving.
 
Busch Gardens, Williamsburg, Virginia
Den ny forlystelse The Verbolten affyres fra to zoner, har form som en bil og starter på den tyske Autobahn. Men så går det galt, og bilen forsvinder ind i den forbudte Sorte Skov, inden den går ind i et langt fald mod floden Rhinen. Men alt bliver godt igen, og man ender i Oktoberfesten.

 

Magic Kingdom, Orlando, Florida
Disneyland har omskabt Fantasyland i Magic Kingdom til en magisk eventyrskov, hvor man kan møde og hilse på mage Disney-figurer. Her kan man også snuppe en kørende tur med den lille havfrue. Nyt er også et cirkustelt, hvor man kan flyve en tur med elefanten Dumbo.
 
Disney California Adventure, Anaheim
En helt ny temapark er under konstruktion i Disney California Adventure, nemlig byen Radiator Springs, der er den fiktive by fra den animerede film Cars, bilerne byggede og boede i byen. Der bliver tre kørende forlystelser i det nye område, hvor biler suser rundt mellem klipperne.

Dollywood ,Pigeon Forge, Tennessee og Six Flags Great America,Gurnee, Illinois
Både Six Flags Great America (X-Flight) og Dollywood (Wild Eagle) vil åbne ens forlystelser i år. Nemlig rutsjebaner , hvor man sidder i vingeformede vogne på hver side af den en kilometer lange bane med benene hængende frit.   Der er masser af bratte sving og drop i høj fart.

 

Se også: Se racerkørerne i den hurtigste rutsjebane