12 film der tager dig på rejse

Alle rejser er udsolgt i de kommende uger, og vejret er fortsat ikke ferieagtigt. Så lej en film og drøm dig langt væk. Se her, hvor du kan "rejse" hen.

Mit hus i Toscana fra 2003 tager dig med til Toscana i Italien. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad gør man, når solen svigter og termomeret bestemt ikke står på sommerferie - og alle rejser forlængst er solgt for de kommende uger?

Man må drømme sig til ferie - og en god film kan hjælpe godt på vej. Notting Hill skriger London, The Descendants prædiker Hawaii, mens Mama Mia byder på Skopelos i Grækenland.

Se her, hvor du kan "rejse" hen:


»Notting Hill«
(1999)

Tager dig med til: London, Storbritannien

Filmen: Med Julia Roberts som glamourøs amerikansk filmdiva og Hugh Grant som kejtet britisk rejsebogshandler kunne denne romantiske kærlighedshistorie nemt være endt i en kliché. Men med filmens øvrige persongalleri af skæve personligheder ender det hele lige så charmerende, som Notting Hill er i sig selv.

Et af Londons mest trendy områder
Kvarteret nord for Holland Park og Kensington Garden er fra 1870 og var da ubetinget byens mest lyse og luftige. I dag regnes Notting Hill som et af Londons mest trendy områder med masser af shoppingmuligheder fra det sidste nye hippe til det ugentlige marked i Portobello Road - angiveligt Storbritanniens længste marked.
Hvert år i Bank Holiday-weekenden sidst i august eksploderer Notting Hill i en stor caribisk fest. Der bor mange fra de tidligere britiske kolonier i kvarteret, og de holdt først i 1960’erne det første afro-caribiske karneval.
Nu er den londonske udgave af Trinidad-karnevalet vokset sig til Europas største gadekarneval med over en halv million deltagere og tilskuere, som fylder området mellem Chepstow Road og Ladbroke Grove.
Info: thehill.co.uk
 

»The Sound of Music« (1965)

Tager dig med til: Salzburg, Østrig

Filmen: Her er tale om en af filmhistoriens mest berømte musicals. Rodgers og Hammersteins The Sound of Music fra 1965 har betaget en hel verden i 47 år med sin historie om en ung kvinde, spillet af Julie Andrews, der skulle have været nonne, men endte med at arbejde som guvernante for en kaptajn Trapp med syv børn, spillet af Christopher Plummer. Og hun blev senere hans kone.
Musicalen er naturligvis fyldt med uforglemmelig musik - der er sange som Edelweiss, Climb Ev'ry Mountain og Do-Re-Mi.

Salzburg og omegn
The Sound of Music er optaget i Salzburg, hvor det myldrer med barokkirker, -slotte og -palæer, og hele byen er på UNESCOs Verdensarv-liste. Der er stadig guidede ture til mange af de steder i og omkring byen, der blev brugt i musicalen - Mirabell-haverne, hvor Julie Andrews danser med børnene, Leopoldskron Palace, hvor forsiden af slottet blev brugt som familiens hjem, Nonnberg-klosteret og Mondsee-katedralen, hvor kaptajn von Trapp blev gift med sin Maria. Vil man også have lyden af filmen, så kan man på Sternbrau Dinner Theater få middag og underholdning af »Salzburg Sound of Music Singers«, og byens berømte marionetteater, der ligger i Mirabell-haverne, har også Sound of Music på programmet.
Info: sound-of-music.com

 

»Mamma Mia« (2008) 

Tager dig med til: Skopelos, Grækenland

Filmen: Det emmer af græsk ø-feriestemning i musicalen, hvor det er de udødelige Abba-hits, der har skabt handlingen om den selvstændige, enlige mor Donna, spillet af Meryl Streep, der driver et lille hotel på en græsk ø sammen med sin datter Sophie, som nu skal giftes.
Sophie kender ikke sin far - men finder i sin mors vilde fortid tre kandidater, blandt andre Pierce Brosnan, som hun hemmeligt inviterer med til brylluppet.
For at finde den perfekte kulisse til filmen fløj produceren Judy Craymer sammen med sine folk i helikopter over hver eneste af de godt 6.000 græske ø, siges det. 
I hvert fald valgte de Skopolos, hvilket øens beboere ikke er det mindste forundrede over.

Hele verdens smukkeste ø (siger øens beboere)
Den kuperede ø med den frodige vegetation og kønne strande er ikke kun Grækenlands, men hele verdens, smukkeste ø, siger de. Og de har ret. Siden filmens premiere er turismen vokset eksplosivt på Skopelos. Folk vil selv opleve stemningen og bade fra strandene. Og et besøg ved klippekirken Aghios Ioannis sto Kastri er et must for enhver romantisk turist. 
Info: skopelosweb.gr

 

Mit hus i Toscana (2003)

Tager dig med til: Toscana, Italien

Filmen: Den succesfulde amerikanske forfatter Frances, spillet af Diane Lane, har det perfekte liv, tror hun. Men hendes mand har fundet en anden, de skilles og hun får skriveblokering. For at komme ud af tomrummet rejser hun på ferie til Italien, hvor hun bliver grebet af stemningen køber et forfaldent hus i Toscana og tager fat på at genopbygge både det og hendes liv. Hun håber at genfinde livsglæden. Det gør hun - plus hun finder kærligheden.

Solen, duften og skønheden
Regionen er en af de smukkeste og mest sanselige, og det siger ikke så lidt i Italien. Landskaberne med de bølgende vinmarker og de smukke byer, Firenze og Siena, hvor flere af filmens scener er optaget, og Cortona vest for Siena, hvor Frances køber sit hus og forøger at finde en ny tilværelse »Under the Tuscan Sun«, som er filmens oprindelige titel. Her mødes hun med naboerne over livlige italienske måltider, man næsten kan smage ud af filmen, og hun tager på romantisk udflugt til idylliske Positano på Amalfi-kysten mellem Sorento og Salermo.
Info: turismo.intoscana.it
 

Midnight in Paris (2011)

Tager dig med til: Paris, Frankrig 

Filmen: Det unge par, Gil og Inez, er taget med hendes forældre på forretningsrejse til Paris. Gil, som skriver Hollywood-filmmanuskripter med stor succes og kæmper med sin første roman, falder for byen. Han synes de skal flytte dertil efter deres bryllup. Men det er Inez slet ikke enig i. Mens han på sine natlige vandringer forelsker sig mere og mere i byen, fjerner han sig mere og mere fra sin forlovede.

Den magiske og mystiske 
Den emmer af historie, den franske hovedstad, og på den måde synes det helt naturligt, når Woody Allen i sin film med et snuptag fører Gil fra stemningsmættede Rue Montagne St. Genevieve i lantinerkvarteret tilbage til de swingende 1920’ere og al den kunst, der kom ud af byen med Scott og Zelda Fitzgerald, Cole Porter, Hemingway, Gertrud Stein, Picasso, Dalí, Buñuel og Josephine Baker. 
Det meste af filmen foregår i hoteller og caféer, bl.a. Maxim’s og Hotel le Bristol, eller på museer som Musée Rodin og Musée des Arts Forains. Men der er også udflugter til Versailles og Seinen med Pont Alexandre III broen som ramme for slutscenen.
Info: parisinfo.com

Næste side: "Rejser" udenfor Europa