100 dollars for at få kabinekuffert med om bord

Endnu et amerikansk lavprisflyselskab vil indføre gebyr for håndbagage. Passagererne overfylder bagagehylderne.

Foto: Iris

100 dollars - ca. 565 kroner - i gebyr, hvis man møder op til check in i lufthavnen med en lille trolleykuffert, som man vil have med i kabinen. 
Det bliver hverdag for passager, der flyver med Frontier Airlines 

Det amerikanske lavprisflyselskab, der har hovedsæde i Denver i Colorado, har offentliggjort planer om et håndbagage-gebyr for de passagerer, der ikke køber deres billet direkte af flyselskabet.

Selskabet indførte for fem år siden gebyr på indtjekket bagage. Det har ikke uventet fået passagererne til at tage deres bagage med om bord og det i et omfang, så der slet ikke er plads til det hele i flyvenes bagagehylder.

Nu svarer selskabet så igen med gebyr på håndbagagen. Fra i sommer, datoen er endnu ikke fastlagt, vil det koste 25 dollars - ca. 140 kr. - at tage de større tasker og trolleyer med om bord - samme pris som det koster for et stykke væsentlig større indtjekket bagage. 

Ikke for at tjene penge
Og de 25 dollars er kun, hvis man har betalt gebyret i forvejen. Møder man bare op med sin kabinetrolley ved check in, er prisen 100 dollars. En lille taske, der kan ligge under sædet, vil dog fortsat være gratis. 

"Det nye gebyr er ikke for at tjene penge, men for at opfylde vores loyale kunders ønsker. De har gjort det klart for os, at det er blevet meget svært at finde plads i bagagehylderne," forklarer selskabets talsmand, Kate O'Malley til Associatet Press.

Frontier Airlines bliver det tredje amerikanske flyselskab med gebyr for håndbagage. Spirit Airlines, der har hovedsæde i Miramar i Florida, og som betegnes som "ultra lowcost", indførte gebyret for tre år siden. Siden er Allegiant Air fra Enterprise/Las Vegas i Nevada fulgt efter.

I Europa har det polsk-ungarnske lavprisselskab Wizz Air også håndbagage gebyr. Små tasker er gratis, men de større koster 10 euro - ca. 75 kr. - at få med kabinen.

Læs også: Lavprisfly - gebyr plus gebyr