10 uundværlige ting til strandturen

Vi er sprunget på hovedet i internettet og fremdrager fra det virtuelle dyb her 10 ting, der fuldender din strandoplevelse.

Beachvolley, der i den grad emmer af sol og sommer, er en af de tilskuermæssigt mest populære OL-sportsgrene. Og når du selv skal på stranden og vise dine evner, skal det naturligvis foregå med en bold fra Mikasa, der er officiel OL-leverandør. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR/Mikasa
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Badetøj – tjek. Solcreme – tjek. Håndklæde – tjek. Men hvis du tror, at du så er klar til strandturen, så tager du fejl. Det må vi sande, efter at have crawlet rundt i diverse intersider med gadgets til strandturen. 

Mange er godt tænkte løsninger på reelle udfordringer, andre er på kanten til ikke at give mening, og en hel del er helt ude på overdrevet – men så sjove, at du nok skal vække opsigt, når du fremdrager dem af strandtasken.

Og jo, vi ved godt, at det ikke er strandvejr i Danmark lige nu, men de fleste af de gadgets, vi har fundet, skal alligevel bestilles hjem fra udlandet via nettet, og så kan man jo altid håbe på, at vejret er blevet bedre, når pakken når frem.

Pas på solen

Strandtur er lige med solbadning. Men har man lidt sart hud, så skal der ikke mange minutter for meget i den kraftige eftermiddagssol til, før man bliver solskoldet og må overnatte i en bunke isterninger i bunden af badekarret på hotellet for at få bare lidt søvn. For slet ikke at tale om, hvor ucharmerende sådan en højrød farve og hudflager på skuldrene egentlig er.

Her kommer Oregon Scientific EB612 UV Monitor ind i billedet. Denne smarte dims måler solens skadelige UV-stråler, og når du har indtastet, hvilken hudtype du har, regner måleren ud, hvor længe du kan ligge i solen. Når bip-bip-bip-lyden går i gang, er det tid til at søge ind i skyggen til kølige drinks.

Set til ca. 180 kr. på overstock.com

Anstændigheds-håndklæde

Nu er det slut med at stå og balancere på ét ben, mens man med den ene hånd krampagtigt holder fast på badehåndklædet og med den anden forsøger at afføre sig sit våde badetøj under selvsamme håndklæde.

Ikke sjældent er ikke-yoga-toptrænede badegæster endt med at trimle omkuld i den svære balanceakt til stor moro for de øvrige badegæster, idet den uheldige samtidig er kommet til at afsløre, hvad han eller hun så ihærdigt forsøgte at skjule.

Det sker ikke mere med dette smarte amerikanske håndklæde/kjole/toga i ét. Det såkaldte Wear-able Towel har nemlig huller til armene, og med et par vakse vrid med kroppen er håndklædet forvandlet til et sikkert en-kvindes-omklædningstelt. Se hvordan på den instruktive video på hjemmesiden wearabletowel.com

Set til ca.120 kr. på amazon.com

Få fart på i vandet

Nu kan vi jo ikke alle være lige så hurtige som den olympiske svømmelegende Lille Henrivende Inge fra legene i 1936, når vi pjasker rundt i vandet ved stranden – og dog... Med disse smarte, og tør vi sige »Batman-agtige«, gummi-svømmehandsker skyder du frem i vandet som en anden delfin. Darkfinn hedder de – og hvor cool er det ikke lige?

Set til 199 kr. på coolstuff.dk 

Find guld med sandalerne!

Hvor de fleste kvinder kan få timer til at gå med at slikke sol på stranden, kommer mange mænd hurtigt til at kede sig, efter at de har tjekket bikinipigerne i nærområdet ud. Hvad er så mere oplagt end at gå en tur langs stranden og se, om man ikke skulle kunne finde en begravet sørøverskat?

Desværre ligner man jo en nørd, hvis man traver rundt med en gængs metaldetektor, og derfor kan man på hammacher.com købe disse sandaler med indbygget metaldetektor i den ene sål og en diskret batteripakke til at spænde om anklen. 

Set til ca. 365 kr. på hammacher.com  

En-mands-vandcykel

Det kan godt være, at det er sundt – men, Gud, hvor er det kedeligt at sidde på en kondicykel hjemme i soveværelset og prøve at forestille sig, at man er ved at vinde en af kongeetaperne på Tour de France. Og Gud, hvor er det irriterende at have en makker på vandcyklen, som bare ikke kan finde ud af at træde til, så man når nogle vegne i stedet for at bliver ved med at sejle rundt i cirkler syv meter fra vandcykeludlejningsstedet.

På elegant vis løser The Performance Water Cycle begge problemer. Med denne en-mands-kondi-vandcykel, som du lige kan smide i bagerummet på bilen og tage med til stranden, kan du både få motion OG suse over bølgen blå, idet pedalkraften overføres til en lille 15 tommers skrue, som giver fremdrift i vandet.

Set til cirka 18.200 kr. på hammacher.com

Her er optaget!

Åh, hvor mange gange er man ikke stødt på de dér typer, der smider deres håndklæde på solstolene ved hotellets pool og herefter påstår, at de nu er optaget. Da det er udsigtsløst at forsøge at tale fornuft med dens slags mennesker, er der ingen vej uden om: Man må bruge samme våben – bare større og bedre. Vi foreslår dette autoritativt udseende »Reserveret«-badehåndklæde, der nok skal få de formastelige til at overveje en ekstra gang, om de tør fjerne det.

Set til cirka 130 kr. på play.com

Og nu, en kold cola...

Sådan er varm dag på stranden trænger man bare til noget køligt at drikke. Men skal man virkelig brænde fusserne på vej hen over det glohede sand for bare at ende i en laaaang kø med unger, der ikke kan bestemme sig for, hvilken is, de skal have: Magnum med mandel..? Magnum med chokolade..? En hvid Magnum..? Aaarrrgh! Nej, med dette smarte Mini Fridge-køleskab kan man have seks dåsesodavand (eller -øl) med på stranden.

Set til 395 kr. på coolstuff.dk

Spil som en OL-stjerne

Nu er det nu. De Olympiske Lege er i gang i London. Her vil en af de tilskuermæssigt mest populære sportsgrene være beachvolley, så når du er på stranden, skal du naturligvis også spille beachvolley, og det skal selvfølgelig være med samme slags bold, som de spiller med i England. »Mikasa VLS 300« hedder den über fede  bold, som netop er kommet i handlen. 

Set til 359 kr kr. på vshop.dk. (Hvis du også køber en pumpe til 45 kr., er der gratis levering)

Grøn musik

Ingen musik – ingen strandfest. Sådan er det. Nogle vil måske påstå, at man sagtens kan danse til akustisk guitarmusik omkring et bål på stranden, men medmindre man enten er spejder eller bare ikke er kommet videre fra 1968, så, njahh.

Med dette højtalersæt fra Eton – SoluraXL, hedder det – kan musikken på din iPhone blæse ud over stranden i samme volumen som heavymetal-festivalen COPENHELL fornylig præsterede. Og hvis nogle skulle finde på at brokke sig, så kan du jo altid berolige dem med, at bæstet kører på solenergi, og at du derfor bare er en lidt for ivrig miljøforkæmper – og hvem kan være imod det?

Set til cirka 1.420 kr. på amazon.com

Bliv sandslotkonge

Hvem i alverden er det, der har fundet på, at de dér skovle til skovl-og-spand-sæt til børn skal være så bittesmå?!  Solen er jo for længst gået ned, og ungerne står og småtuder af kulde i deres badetøj, inden man får bygget sandslottet færdigt. Med HandTrux Shovel kommer I derimod nogen vegne. Spænd disse smarte plastic-gravko-skovle på knægtens hænder, og så kan der blive flyttet noget sand. 

Set til ca. 75 kr. på amazon.com