10 retter, du helst vil undgå på rejsen

Rejseliv.dks journalister har været i alverdens lande - og har spist de mest mærkværdige ting. Her er ti af de mere særprægede retter.

Foto: Philippe Lopez
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krokodille-burger
Hvor: Limpopo, Sydafrika.
Hvordan kylling smager? Lidt som krokodille. Da jeg spurgte, hvordan krodille smager, fik jeg i hvert fald at vide, at det smager lidt som kylling.
Jeg fik serveret en burger af krokodillekød på en safari-lodge i Sydafrika ikke langt fra den grå-grønne, grumsede Limpopo-flod, men den krokodille jeg satte tænderne i, var ikke den, der havde havde sat tænderne i og trukket elefantungens snabel lang, men derimod en farmkrokodille af dem, der bliver fodret med læs af kylling, slagtes som to-årig og hvis skind bruges til tasker og sko. Kødet var hvidligt og smagte udmærket med løgringe og ketchup i en bolle med sesamfrø.
Sådan smagte det: Ikke dårligt, men heller ikke rigtig af noget. Heldigvis.

Dybstegt fugleedderkop
Hvor: Siem Riep, Cambodja
Fugleedderkopper sælges som snacks langs med den kinesisk byggede hovedvej mellem Siem Riep og Phnom Penh i Cambodja. Damer står i den trykkende hede og sælger dem fra kulørte plasticbaljer. Edderkopperne er dybstegte i olie og man spiser kun det hvide kød der kommer med ud, når man trækker benene af dem. Den sorte bordtennisbold-store bagkrop skal man ikke bide i. Gør man det alligevel, flyder en tyk, ildesmagende brunlig vædske af spind og indvolde ud.   
Sådan smagte det: Konsistensen af kødet ved benene er ligesom krabbekød, men den indtages lunken og smager mest af frituren.

Stegt slange
Hvor: Guangzhou, Kina
Ude bag restauranten holdes de i bure – slangerne. Ganske som vi på nogle fiskerestauranter i Danmark kan udpege den ønskede hummer fra akvariet, kan man her udpege den slange, man ønsker til middag. De vises frem, så man selv kan tjekke tykkelsen – hvis man tør. Og når man har accepteret dyret, skæres hovedet fra med et hurtigt snit, og lige så hurtigt krænges skinnet af fyren. Senere dukker slangen op igen delt i passende stykker, stegt og anrettet smukt på et fad.
Sådan smager det: Det ligner stegt ål, men smager lidt a’la kylling – den forklaring, man altid giver, når det ikke rigtig smager af noget. Er faktisk en lidt tør fornøjelse.

Rejseliv.dk spørger: Hvad har du spist af mærkværdig mad? Kom med en kommentar herunder.