10 rejsebøger på årets BogForum

I den kommende weekend afholdes Danmarks største litteraturmesse i Bella Center. Rejseliv.dk har i programmet fundet ti rejsebøger, der inspirerer til eventyr og i det hele taget at gå, køre eller spise sig gennem verden.

Mad i Italien med Morten Beiter eller i Steinbecks hjulspor med Leif Davidsen i USA. Der er masser af spændende rejselitteratur på årets BogForum. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Af sted - 12 berejste fortæller
Forfatter: Heidi Korsgaard og Mette de Fine Licht sammen med tolv medlemmer af De Berejstes Klub.
Forlag: Forlaget Linje H
Pris:  45,94 kr. for hver enkelt fortælling, hele bogen 299 kr.
Info: linjeh.dk

En anderledes rejsebog med beretninger fra 12 medlemmer af De Berejstes Klub, der i den grad har rejst kloden tynd. De deler gode råd og erfaringer, store fortællinger og fantastiske eventyr. Fortællingerne udgives som E-bøger én ad gangen og samlet i bogform i marts 2015. Eventyren Rasmus Krath, der fortæller om sit møde med pirater ved Somalias kyst, holder foredraget »Lev nu, kom afsted og udlev din drøm« fredag kl. 11.30 på LEV NU Scenen.

Vide Verden - Jerusalem
Forfatter: 12 danske kulturpersonligheder med tilknytning til byen.
Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Pris: 249,95 kr.
Info: da.unipress.dk

Vide Verden er en serie af begavede rejseguides. Wien, Berlin, Athen og Budapest er nogle af de storbyer, der allerede er blevet lukket op af forfattere, kunstnere og videnskabsfolk i 12 essays fulgt af konkrete anvisninger til deres oplevelser. På BogForum kan man høre bidragsyderne Henrik Pundik og Martin Krasnik diskutere Jerusalems konflikter søndag kl. 16 ved stand C2-003.

Passione! - Mennesker og mad i Italien
Forfatter: Morten Beiter
Forlag: Gyldendal
Pris: 399,95 kr
Info: gyldendal.dk

Morten Beiter har sammen med fotografen Brian Karmark været på opdagelsesrejse gennem Italien fra støvlens hæl til Alperne i nord. Med smagsløgene og i mødet med det passionerede folkeslag tegner han et portræt af mangfoldigheden i pizzaen, pastaen og paniniens hjemland. Forfatteren er i samtale med Jesper Uhrup lørdag kl. 14.15 på Gyldendal Tranescenen 2

Steinbecks Spøgelse - Et roadtrip gennem USA
Forfatter: Leif Davidsen
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Pris: 221,95 kr.
Info: lindhardtogringhof.dk

I 1960 kørte den amerikanske forfatter og senere nobelprismodtager John Steinbeck rundt i USA med sin hund Charley som rejsekammerat og skrev bogen »På rejse med Charley«. I 2012 begav hans danske kollega Leif Davidsen sig med sin kone ud på den 13.000 kilometer lange køretur i en camper i hjulsporene på Steinbeck. Bogen er en jagt på en forfatter og en erindringsbog, der bringer læseren til spændende afkroge af USA såvel som af Leif Davidsen selv. Til BogForum kan Davidsen opleves i samtale med journalist Lasse Jensen om bogen fredag kl. 16 på Scenen.

Sønderjylland - Steder og mennesker

Forfatter: Kristian Ditlev Jensen
Forlag: Gyldendal
Pris: 282,58 kr.
Info: gyldendal.dk

Sønderjylland er bløde og barske landskaber, masser af Danmarkshistorie og regionale specialiteter. Kristian Ditlev Jensen syntes, der manglede et værk som portrætterede Sønderjylland fra folkesjælen til sproget, kirker til sort sol. Det har han nu lavet i billeder og fortællinger, og forfatteren taler om bogen fredag kl. 17.30 på Gyldendal Tranescenen 1.

Lars Hjortshøj - Spiser op i Toscana
Forfatter: Lars Hjortshøj
Forlag: People’s Press
Pris: 247,46 kr
Info: peoplespress.dk

Lars Hjortshøj har med sin familie haft sommerhus i Toscana i mange år, og hans kærlighed for det italienske køkken er nu udmundet i en kogebog og lun rejsebeskrivelse, der i bund og grund dokumenterer alt, han har spist i sin sommerferie. Hjortshøjs datter har taget flere af billederne, hans søn har hjulpet med maden, og konen har vasket op - et familieprojekt i italiensk ånd. Han fortæller om og signerer sin bog fredag kl. 17.30 ved stand C4-009.

Veje til Nidaros - Pilgrimsspor gennem Danmark, Sverige og Norge
Forfatter: Jørgen Johansen
Forlag: Gyldendal
Pris: 299,95 kr.
Info: gyldendal.dk

Nidaros er det historiske navn for Trondheim, og bogen er tredje bind i Jørgen Johansens triologi om de store europæiske pilgrimsveje. Han følger pilgrimsspor rundt i Skandinaviens historie og mangfoldige landskaber og giver den europæiske kulturhistorie et nordisk perpektiv. Forfatteren taler med Brian Patrick McGuire om bogen fredag kl. 12 på Gyldensdal Tranescenen 1.

Vandringen - i pilgrimsspor
Forfatter: Ann Bjerre
Forlag: PeregrinusBooks
Pris: 129,95 kr.
Info: annbjerre.dk

Man bliver klogere på sig selv, når man kun skal tænke på at sætte den ene fod foran den anden. Ann Bjerre tog et år ud af kalenderen for at vandre og tænke over sit liv. Det blev til en øget selvindsigt, en glæde ved at være et med naturen og en bog, der beskriver de fire pilgrimsruter, forfatteren fulgte på sin vej igennem naturens katedral til indre stilhed. Ann Bjerre holder foredrag om sine vandringer lørdag kl. 14.00 på Bellascenen.

Med telt og fiskestang i 10 norske nationalparker
Forfatter: Peter Qvist
Forlag: Forlaget Kahrius
Pris: 178 kr.
Info: kahriusshop.dk

Norges natur er barsk og smuk, og landets mange nationalparker lokker aktive feriegæster til. Med telt og fiskestang kan man opleve kontrasterne i den fredfyldte spænding og den larmende ro. Peter Qvist fortæller om sine ture rundt i 10 nationalparker og giver tips til fangstgaranti. Han fortæller om bogen søndag kl. 11 ved stand C3-008.

Prices Diner - Om snusket amerikansk dinermad
Forfatter: James & Adam Price
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Pris: 260,46 kr.
Info: lindhardtogringhof.dk

Snaskede burgere, pandekager, steaks, french toast, bananaspilt og doughnuts. Det amerikanske dinerkøkken er mere fedtet end sundt, og brødrende Prices nye kogebog står i stærk kontrast til tidens sundhedsbølge. Her kan man godt glemme fedtforskrækkelse og fuldkornsfascisme og bare lade mundvandet løbe, mens baconen syder på panden. Lørdag kl. 13.30 laver brødrende Price mad fra bogen på Madscenen.

 

Du kan finde hele programmet for BogForum her.