10 oplevelser i hotte Miami

Glitterbyen Miami er andet end palmer, strand, silikone, dyre biler og party-paradis for USA’s yngre jet-set.

Den Venetianske Pool bliver hver dag fyldt med over 3 mio. liter køligt ferskvand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com

Venetian Pool
I 1923 blev et koralrev-stenbrud omdannet til en venetiansk pool. Siden er det blevet en af de mest besøgte attraktioner i Miami og er optaget i det nationale register af historiske steder. Hvis det måske lyder en smule kedeligt, så bare vent til du boltrer dig i den enorme pool, der hver dag fyldes med over tre mio. liter køligt ferskvand. Det er kultur og vandland på samme tid på en lidt anden måde.
Info: www.venetianpool.com

Miami Seaquarium

Svøm med delfiner, se de vildeste spækhugger-shows, oplev haj-fodring og alt det, som det vi normalt ikke oplever i lande med vores kølige klima. I dette tropiske paradis keder du dig med garanti ikke, hvis du er fascineret af de dyr, havene huser. Det helt ekstraordinære er den måde, man kommer helt tæt på dyrene og kan få lov til at klappe kæmpe rokker, og selvfølgelig er den mest populære attraktion at få lov til at svømme med delfiner.
Info: www.miamiseaquarium.com

Ocean Drive

En af de mest berømte strandpromenader i verden. Her gnubber spisestederne og hotellerne skuldre langs hele Ocean Drive, der om natten forvandles til et pulserende natteliv. Imens kører Ferrari’er, Bentleys, Lamborghini’er og andre af verdens dyreste biler i slowmotion for at blive vist frem. Selv hvis man ikke er til fest og farver, så skal man forbi Ocean Drive og stranden på South Beach, hvis man er i Miami.
Info: www.oceandrivemiamibeach.com

Båd-tur Biscayne Bay

En bådtur i drømmeland. Miami er de rige og berømtes favoritsted. Der er adskillige båd-tours i Biscayne Bay, hvor man kan få det bedste glimt af Miamis imponerende skyline og så se den berømte »Millionaire row«, som er rækken af villaer på private øer ejet af nogle af verdens rigeste mennesker - heriblandt mange Hollywood-stjerner. Man kommer også omkring Fisher Island, som er helt forbudt for almindelige lønmodtagere. Det var bl.a. her, Tvind-lederen Amdi Petersen gemte sig med sine millioner.
Info: www.islandqueencruises.com

Little Havana

Cuba på den fede måde. Cuba har stor indflydelse på befolkningen i Miami, hvor en stor del er eksil-cubanere. I området Little Havana får man alt det bedste fra Castro-styret. En skøn blanding af lokale butikker, de bedste restauranter og cubansk kultur. Man skal smutte forbi Máximo Gómez Park og se, hvordan de lokale sidder på bænkene og spiller domino. På Calle Ocho er der altid gang i gaden, især om aftenen er det en oplevelse i sig selv med alle spillestederne og den fantastiske og eksotiske stemning.
Info: Little Havana som Google søgeord

Collins Av. & Lincoln Rd.

Shopping. Ingen storbysferie uden shopping. I South Beach-området ligger de bedste butikker på Collins Avenue og Lincoln Road. Butikkerne er en blanding af eksklusive og mere almindelige mærker. Er man til tidens hotteste trends, kan man gøre mange fund på begge gader, hvor der er mange butikker, som har specialiseret sig i at være trendsættere. Lincoln Road har også et væld af gode restauranter og en hyggelig atmosfære i aftentimerne, som samtidig er mere afslappet end på Ocean Drive.
Info: www.lincolnroad.org & Collins Avenue i en Google-søgning

Everglades

Alligatorernes domæne. En times kørsel fra Miami ligger et af de mest berømte sumpområder i verden. Her holder alligatorer til i hobetal. Man kan komme helt tæt på de fascinerende dræbere med forskellige tours i området. I Everglades Alligator Farm har man det hele samlet. Du kan komme med en Airboat ud og opleve alligatorerne i deres terræn, og derefter kan du se alligatorbrydning, holde en alligator eller se på de mange slanger på farmen.
Info: www.everglades.com

Key West

Floridas caribiske paradis. Alene den fire timer lange køretur fra Miami ned til den sydligste by i det kontinentale USA er en oplevelse. I Key West ryger temperaturen sjældent under 30 gr. i dagtimerne, og det var her den verdensberømte Ernest Hemmingway fandt ro til at skrive. Solnedgangen er en af de store attraktioner, hvor turister stimler sammen nede ved havnen. Nattelivet er et kapitel for sig selv, og Hemingways favoritbar, Sloppy Joes, skal rundes.
Info: www.keywest.com

Sport

De største sportsoplevelser. Selv hvis du ikke er sportsfreak, så bør du stadig opleve en sportsbegivenhed her. Byen har store sportshold i Miami Dolphins (amerikansk fodbold), Miami Heat (basketball), Florida Panters (ishockey) og Florida Marlins (baseball). Især et fyldt fodboldstadion med ellevilde Dolphins-fans er en helt anden sportsoplevelse end den europæiske version af fodbold.
Info: Google et af holdene som søgeord

Fort Lauderdale
To byer, to verdener. Tre kvarters kørsel fra Miami finder man hyggelige Fort Lauderdale med sine fantastiske strande. Her er der ikke lige så overrendt af turister som på South Beach, og strandpromenaden er rigtig hyggelig med et stort udvalg af gode spisesteder. Det store Galleria Mall har alt, hvad hjertet kan begære af butikker.
Info: www.sunny.org