10 oplevelser, der er ganske gratis

Lonely Planet har fundet 10 store gratis rejseoplevelser, og Københavns gratis cykler har fundet plads på listen.

Rigsdagen i Berlin huser Tysklands regering, og de største oplevelser for turisten er tagterrassen og den store glaskuppel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/Olivier Bruchez

Det er ganske vist ikke gratis at holde selve ferien, men når du først er nået frem til feriestedet, står de gratis oplevelser ofte i kø. Her er 10 tips, som rejsesitet Lonely Planet har fundet.

Guide: 10 billige sommerferier i 2012

1
Sejltur, Staten Island Ferry, New York City

Færgerne, som døgnet rundt sejler mellem Staten Island og Manhatten - og har gjort siden 1800-tallet - er berømte verden om. Sejlturen tager 25 minutter og man har en fabelagtig udsigt til skyskraberne i New York - og det er ganske gratis. Færgerne sejler fra South Ferry ved Battery Park.
Info: www.siferry.com

2
Bycyklen, København

Her kommer vores egen hovedstad med i samlingen af gratis oplevelser. Bycyklen er gratis i København, og vil man være turist i egen by, er der 390 kilometer cykelstier. Man skal ganske vist putte 20 kr. i en maskine for at få cyklen låst op, men dem får man tilbage, når cyklen afleveres i stativet.
Info: www.bycyklen.dk

3
Ved vandkanten, Tsim Sha Tsui Promenade, Hong Kong

Det koster ingenting at gå sig en tur på den berømte promenade Tsim Sha Tsui i Hong Kong. Herfra er en fantastisk udsigt til Hong Kongs skyline med de tårnhøje skyskrabere og det gamle Clock Tower. Mandag, onsdag og fredag er der gratis Tai Chi (gymnastik) ved vandet mellem kl. 8 og 9.
Info: www.discoverhongkong.com/login.html

4
Gåtur, Reykjavik, Island

Islands hovedstad Reykjavik har mange muligheder for gåture på egen hånd, men hvorfor ikke tage imod tilbuddet fra Goecco's Reykjavik Free Tours. De tilbyder simpelthen to timers guidet gåtur rundt til Reykjaviks små perler, bedste badesteder, byens maritime arkitektur og de hippe steder. Fra 1. maj til 15. oktober.
Info: www.visitreykjavik.is/desktopdefault.aspx/tabid-236/488_read-938

5
Te, Grand Bazaar, Istanbul, Tyrkiet

Den store bazar er shoppemekkaet i Istanbul. En sand labyrint af gyder og stræder, hvor de handlende er delt op. Der er områder for krydderier, områder for guld og områder for tæpper blandt meget andet. Sig ja tak til en kop æble-te i tæppehandlerens baglokale. Hvis du kan lade med at købe bliver han ikke vred og det er gratis. Bazaren er åben 9-19 mandag til søndag.

6
Museum, Te Papa Tongarewa, Wellington, New Zealand

Te Papa er New Zealands nationalmuseum, som New Zealænderne er meget stolte af - man føler virkelig, at museet viser hvad landet står for. Samlingerne i Wellington udgøres af fem hoveddele: Kunst, historie, Stillehavet, maorierne og miljøet. Der vises mange særudstillinger ud over de faste. Gratis adgang.
Info: www.tepapa.govt.nz/AboutUs/Pages/AboutTePapa.aspx

7
Rigsdagen, Berlin, Tyskland

Rigsdagen i Berlin huser Tysklands regering, og de største oplevelser for turisten er tagterrassen og den store glaskuppel, designet af Sir Norman Foster. Fra tagterrasssen er der 360 graders udsigt over Berlin. Du kan få udleveret en audio-guide på flere forskellige sprog. Der kan være lang ventetid for at komme ind i Rigsdagen, så kom i god tid. Husk at man skal registrere sig elektronisk på Rigsdagens hjemmeside inden besøget.
Info: http://www.bundestag.de/htdocs_e/visits/kupp.html

8
Udsigt, Tokyo Metropolitan Government Building

Til daglig kaldes bygningen bare for Tokyos Rådhus, og her fra styres hele stor-Tokyo. Bygningen er Tokyos højeste med sine 243 meter. Rådhuset har to tårne, hvor der på 45. etage, de næstøverste, er to observationsdæk. Det er gratis for publikum at suse til vejrs og der er butikker og cafeer. Åbent til 23 i hverdagen.
Info: www.japaneselifestyle.com.au/tokyo/tokyo_metropolitan_government_building.htm

9
Musik, Royal Opera House Lunchtime Concerts, London

The Royal Opera House tilbyder gratis koncerter hver mandag kl. 13, hvor der øves. Som nævnt er det gratis at overvære, men vær opmærksom på, at billetter skal bestilles fra ni dage før begivenheden. Kun enkelte billetter gemmes til selve dagen.
Info: www.roh.org.uk

10
Museum, Louvre, Paris, Frankrig

Louvre er verdens mest besøgte museum, og det huser næsten 35.000 genstande i de over 60.000 kvadratmeter store bygninger. Over jorden står den kendte store glaspyramide, der fungerer som hovedindgang. Normalt koster indgangen ca. 70 kr., men den første søndag i hver måned er der gratis adgang til de permanente udstillinger. 
Info: www.da.thecircumference.org/louvre-museum


Læs også: 10 gratis ting på rejsen