10 nye SAS-ruter fra København

I sidste uge var SAS’ fremtid usikker, nu åbner selskabet 10 nye direkte ruter fra Københavns Lufthavn, og det giver nye feriemuligheder for danskerne.

SAS åbner næste år 10 nye direkte ruter fra København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Mandag i sidste uge indgik ledelsen i SAS og de faglige organisationer en aftale.

Læs mere: Guide: Tidsfordriv i 9 transit-lufthavne

Nu åbner selskabet 10 nye direkte ruter og fortsætter altså med at styrke Københavns Lufthavns rolle som trafikknudepunkt.

Fire ud af de i alt 10 nye ruter fra København er allerede kendt. Det drejer sig om Newcastle, Budapest, Prag og San Francisco, der alle starter flyvninger næste år.

De seks nye ruter går til Alanya, Biarritz, Cagliari, Palermo, Pula og Thessaloniki. Det er sommerferieruter, der primært flyves i juni, juli og august med få ugentlige flyvninger.

Nordeuropas trafikknudepunkt
At SAS åbner nye direkte ruter, glæder Københavns Lufthavn og er med til fortsat at fastholde København som skandinavisk trafikknudepunkt. Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn siger til CPH traveller:

”Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med SAS og vore øvrige partnere om trafikken i lufthavnen, så vi kan udvikle rutenettet og dermed styrke Københavns rolle som Nordeuropas trafikknudepunkt."

Nye flyvninger, nye muligheder
De nye flyvninger giver danskerne helt nye muligheder for næste års sommerferie. Flere af destinationerne, som Grækenland, Italien og Frankrig, er allerede kendt og brugt af danskerne i sommerperioden. Men flyvninger til helt nye destinationer åbner op for en anderledes sommerferie.

Alanya, Tyrkiet:
Nyd Tyrkiets luksus i Alanya med tyrkisk bad til omkring 100 kr. eller et af de prisvindende luksushoteller i Alanya eller omegn.

Læs også:
Forkælet i Tyrkiet
Tyrkiet har de bedste hoteller i Europa 

Biarritz, Frankrig:
Biarritz i Sydfrankrig kaldes også for surfernes paradis, hvilket gør det muligt at tage en aktiv ferie og surfe i bølgen blå. Derudover er den sydfranske by kendt for dens søde tand med lækre kager og god chokolade. Desuden er Biarritz kun en times kørsel fra den charmerende gastronomiske by San Sebastian i det nordlige Spanien.

Læs også:
Surfernes paradis 
Sæt gaflen i San Sebastian 

Cagliari, Italien:
Hovedbyen på Sardinien hedder Cagliari og er middelhavets næststørste ø – og i en klasse for sig. Med udgangspunkt i Cagliari kan man tage på opdagelse på Sardinien og se hele øen på en uge. Ellers er det øens smukke natur og enestående madkultur, der skal opleves.

Læs også:
Smag på Sardinien 
Sardinien rundt på syv dage  

Palermo, Italien:
Er man mere til italiensk storby, så er det Palermo, der er destinationen. Byen, som ligger på Sicilien, har sin helt egen stemning. Den er farverig og fascinerende, og på Sicilien kan man i øvrigt opleve både kultur, strand og historie.

Læs også:
Den sicilianske kulturbiks  
Fem sicilianske godbidder 

Pula, Kroatien:
Kroatien er blevet et mere udbredt ferieområde for danskerne, og det er der god grund til. Både på grund af det blå hav, men også historiske seværdigheder. Pula har fx et colosseum, der er mindst lige så imponerende og fantastisk som det i Rom – og langt mindre overrendt. Alt sammen fås i øvrigt til favorable priser, da Kroatien stadig er meget billigt.

Læs også:
Øhop på to hjul i Kroatien 
Flydende luksus i Kroatien 

Thessaloniki, Grækenland:
Grækenland er i disse dage mest omtalt på grund af den skrantende økonomi. Men det udelukker ikke landet som feriedestination. Thessaloniki, som også kaldes Thess, er landets kulturelle hjerte. Byen huser desuden mange studerende, hvilket giver byen et aktivt natteliv. Brug tiden i Thess, eller hop videre til Grækenlands smukke øer.

Læs også:
På ferie i kriseramte Grækenland
12 hemmelige græske øer