10 lækre offentlige swimmingpools

Man behøver ikke checke ind på et femstjernet resort for at hoppe i en guddommelig pool. Se ti lækre offentlige swimmingpools rundt om i verden.

Bondi Baths, som har eksisteret siden 1929, er i OL-størrelse (25 x 50 meter) og ligger lige op og ned af den verdensberømte Bondi Beach, Sydney, Australien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/suburbanbloke
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sydney, Australien

Bondi Baths, som har eksisteret siden 1929, er i OL-størrelse (25 x 50 meter) og ligger lige op og ned af den verdensberømte Bondi Beach. Den er bygget af beton og vandet er derfor altid lidt koldere end det omgivende ocean, det er dog det samme saltvand, man svømmer i (men uden de surfervenlige bølger). 

Udover udsigten til Bondi Beach fra poolen og den 200 kvadratmeter store solterrasse får man som gæst i Bondi Baths adgang til det nærliggende beach house med to barer, en gourmet bistro, fitness faciliteter og fine omklædningsrum. 

Åbent året rundt. 

Pris: 30 kr. for et dagspas.

Se også: Verdens bedste strand

 

Wien, Østrig

Krapfenwaldbad ligger i et af de smukkeste områder i udkanten af Wien og består af fire opvarmede swimmingpools til både familier, seriøse svømmere og så til dem, der bare vil plaske lidt rundt. 

Krapfenwaldbad åbnede i 1923 og er i dag et af de mest populære områder at bruge dagen, når solen banker ned over den østrigske hovedstad. Og er man ikke til at ligge i vand hele dagen, kan man sidde på et tæppe og nyde udsigten over byen – badene ligger nemlig på toppen af en bakke. 

Der er blandt andet bordtennis, legeplads, beach volleyball, og en restaurant. 

Åbent fra maj til september. 

Pris: 35 kr. for en dagsbillet. 

Se også: 5 oplevelser i Wien

 

Kastrup Søbad, Danmark

Man behøver ikke rejse udenfor landets grænser for at kaste sig billigt i lækre bølger. 

Amager blev i 2005 begavet med Kastrup Søbad, som er en rund træpavillon placeret 100 meter ude i vandet (som man kommer ud til via en badebro). 

Installationen går under navnet ”sneglen” – grundet den runde form, og er et fint sted at hoppe i Øresund fra (og slippe for tang, sand og småsten på vej ud), ligesom man har en smuk udsigt over den grønne kyst, når man ligger på sit håndklæde på sneglens brædder og nyder solen. 

Åbent fra juni til september.

Pris: Gratis

Se også: Danmarks bedste strand

 

Bath, England

De termiske bade i sydvestengelske Bath, Thermae Bath Spa, er et spa-sted med alt, hvad det indebærer af behandlinger, dampbade og jacuzzi. Men man behøver ikke smide et tocifret antal pund for at få adgang til de to pools. 

Poolen på tagterrassen af bygningen New Royal Bath ligger under åben himmel med udsigt til blandt andet tårnene på den 300 år gamle Bath Abbey, mens den større og indendørs pool, Minerva Pool, er udstyret med blandt andet massagedyser og en såkaldt ”lazy river”. 

Åbent året rundt.

Pris: 200 kr. for to timers adgang. 

Se også: Baths bedste badekur

 

Montpellier, Frankrig

Vandparken Piscine Olympique d’Antigone breder sig over 800 kvadratmeter og er et trækplaster af de helt store om sommeren. Parken har to pools, den indendørs Antigone, som især er for svømmere (og for dem, der gerne vil møde nogle af Frankrigs OL-svømmere på træningstur), og den udendørs Venus, som blandt andet er begavet med en whirl pool og en yderst avanceret vandrutsjebane. 

Taget kan rulles hen over Venus, hvis vejret er dårligt, og der er masser af plads til solbadere, når sommeren er af den hotte slags. 

Åbent året rundt

Pris: 40 kr. for en dagsbillet. 

Se også: Madglæder i Montpellier

 

Berlin, Tyskland

I floden Spree, som flyder midt i den tyske hovedstad, duver det 30 meter lange Badeschiff. Badeskibet består i al sin enkelhed af en pool, hvor man kan køle sig ned eller bare ligge og nyde udsigten til den omgivende flod. 

Badeschiff er dog ikke kun en swimmingpool, om sommeren arrangeres der yoga-klasser, koncerter, film under åben himmel og masser af fest på den flydende træterrasse og den store græsplæne ved siden af skibet. Og om vinteren overdækkes poolen og saunaer stilles op. 

Åbent fra maj til september og fra november til marts. 

Pris: 30 kr. for en dagsbillet. Om vinteren 80 kr. for tre timers adgang. 

Se også: 5 for børn i Berlin

 

Budapest, Ungarn

Den ungarske hovedstad er verdensberømt for sine termiske bade, som skulle kunne kurere mange former for sygdomme. Gellért Thermal Bath, som kan dateres tilbage til 1500-tallet, er et kompleks med intet mindre end 13 bade, heraf er tre under åben himmel og består blandt andet af et bølgebad, en såkaldt adventure pool og en børnepool. 

Den mest imponerende pool finder man imidlertid inden døre. Den er mere end 30 meter lang og ligger mellem meterhøje søjler i art noveau stil og under et glastag langt oppe over én. 

Komplekset er også udstyret med saunaer, dampbade og jacuzzier.

Åbent året rundt, de udendørs bade i sommerhalvåret. 

Pris: 100 kr. for en dagsbillet. 

Se også: Badebyen Budapest

 

Grindavik, Island

Den er ikke nogen hemmelig og ukendt perle, den blå lagune lidt udenfor Reykjavik på Island. Mere end 400.000 vandhungrende lokale og turister hopper hvert år i lagunen, hvilket gør den til Islands ubetinget mest besøgte attraktion. 

Og det er en god grund til – det geotermiske vand er så turkisblåt, at det ligner en reklame, det er i gennemsnit knapt 40 grader varmt, og der er mere end seks millioner liter af det. 

Vandet kommer fra de naturligt varme kilder, Island på grund af sine mange vulkaner er beriget med, og selv om der er bygget restauranter og omklædningsfaciliteter, føler man sig stadig midt i naturen, når man flyder rundt her – lava og klippe omgiver det meste af lagunen. 

Åbent året rundt. 

Pris: 230 kr. for en dagsbillet. 

Se også: På herretur til Island

 

Austin, Texas

Barton Springs Pool blev af de oprindelige amerikanere, indianerne, anset som værende hellig, idet vandet kommer fra naturligt varme kilder. I dag kan man stadig godt føle sig yngre efter et besøg i den 12.000 kvadratmeter store pool. Men det skyldes formentlig ligeså meget det kolde vand (som sjældent er over 20 grader varmt) og de smukke omgivelser – poolen ligger mellem træer, græsplæner og en promenade langs vandet, og ligner mere en sø end en swimmingpool. 

Barton Springs Pool er placeret i en af de mest populære parker i Austin, Zilker Metropolitan Park, som blandt andet også indeholder en botanisk have, fodbold- og volleyball-baner, og masser af picnic-områder og legepladser.

Bonusinfo: Robert Redford lærte at svømme i Barton Springs Pool, da han var fem og på familiebesøg i Austin. 

Åbent fra marts til januar.

Pris: 20 kr. for en dagsbillet. 

Se også: 3 sikre hits på rock-rejsen til USA

 

Miami, Florida

I bydelen Coral Gables i Miami i Florida finder man en offentlig pool af en slags, som der ikke findes mange, hvis nogen af, andre steder i verden. 

Coral Gables Venetian Pool fra 1924 er en man-made pool, som med de omgivende bygninger, vandfald, grotter og den lille bro tværs over vandet til forveksling ligner noget, der burde ligge i Venedig. Hvilket er helt med vilje – byggematadoren George Merrick var vild med Middelhavet og fik gennemtrumfet det særprægede byggeri i et villakvarter i Miami. I poolens velmagtsdage sejlede her også gondoler og berømtheder som Johnny Weissmuller (også kendt som Tarzan) svømmede her.  

Vandet er smukt jadegrønt og poolen med sine 16.000 kvadratmeter USA’s største ferskvandspool. Stedet er endvidere opført på det nationale register over historiske steder.

Åbent året rundt. 

Pris: 60 kr. for en dagsbillet. 

Se også: 10 oplevelser i hotte Miami