10 krydstogter med et tema

Bridge-, golf-, vin- eller nudist-krydstogt. Rejseliv.dk guider til krydstogter for dem, der vil dyrke deres interesse ombord.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Maraton
Man kan løbe 42,195 kilometer i Københavns - muligvis regnvåde - gader, eller man kan sprede samme distance ud over syv dage og lade Caribien lægge jord til præstationen. Runningcruise er, som navnet antyder, et krydstogt i maratonløbets tegn, og indeholder løb på bl.a. St. Thomas og Grand Turk, samt et løb på dækket af skibet.

Der løbes en kortere eller længere distance af de 42,195 kilometer cirka hveranden dag, resten af tiden kan man deltage i løbeseminarer og træningstimer om bord på skibet, få løbetips og gode råd af de erfarne instruktører, som er med på turen, og deltage i de specielle maraton-fester, der undervejs på turen arrangeres for deltagerne.
Er man mere til koldt og klart løbevejr, arrangerer runningcruise også maraton-krydstogter i Alaska efter samme opskrift. Begge ture finder sted én gang årligt og koster fra 8.000 kr. i caribiske omgivelser og 10.000 kr. i Alaska.

Mere info: runningcruise.com

2. Bridge
Et bridge-krydstogt betyder ikke, at man tænker spar, klør, hjerter og ruder i en sådan grad, at man ikke på noget tidspunkt forlader skibet. På en rejse med bridgeholidays får man lige så mange landgange og oplevelser som på »almindelige« togter - men har også altid noget, for bridgefans, interessant at foretage sig i de timer, skibet flyder fra en havn til den næste.

Bridge-guruen Roberta Salob er med på turen og står for lektioner og gode råd ud i et af verdens mest udbredte kortspil, så også begyndere kan være med. Derefter sætter man sig til bordene - der er smukt placeret ved gulv-til-loft vinduerne - og spiller, med forskellige makkere og på forskellige niveauer.
Bridgeholidays har rejser i bl.a. Middelhavet, Sydamerika og omkring Mexico og koster for f.eks. 10 dage i Mexico fra 20.000 kr.

Mere info: bridgeholidays.com

3. Vin
At holde af og interessere sig for god vin er ikke kun en folkesport i Danmark, hvilket afspejler sig i udbuddet af krydstogter, der har vin som omdrejningspunkt. Der findes vinture i de fleste egne af verden, en stor del af dem finder dog sted i Middelhavet, hvor fokus er på europæiske vine.

En lidt anderledes variant af et krydstogt i Europa er en flodtur på Rhinen, hvor man stopper undervejs for at besøge vingårde og -landsbyer, deltage i vinsmagninger og vinfester og middage med vinbønder, der trakterer med både fornem drue og guldkorn om den. Ombord på båden kan man blive klogere på de ædle dråber ved et af de foredrag om vin, som også er en del af pakken. Turen varer 10 dage og koster fra 10.000 kr.

Mere info: amawaterways.com

4. Golf
Man nyder livet, maden og omgivelserne om bord på krydstogtskibet, og hver eller hveranden dag går man i land og slår ud på en række forskellige golfbaner i Europa, nordamerika, Caribien eller det sydlige Afrika.
Kombinationen af golf og krydstogt er ikke ny, og der findes adskillige golf-rejser til havs, så uanset om man prioriterer vejret, banernes beskaffenhed eller niveauet af luksus på skibet kan man formentlig finde et krydstogt, der passer til en.

Skal det være ultimativ luksus, kan man f.eks. tage 10 dage til New England og Canada med Silversea, gå 18 huller på syv topbaner undervejs, og lade sig forkæle med gourmetmad, vinsmagning, og det 19ende hul cocktail reception efter hver runde. Prisen starter ved 30.000 kr.

Mere info: golfahoy.com

Næste: Klassisk musik, grønne fingre og mord ombord