10 grunde til at holde ferie i januar

Januar giver blandt andet mulighed for gensyn med rockbandet Queen i hyldestkoncerten »Queen – A Night At The Opera« i Stockholm.

Rockgruppen Queen med Freddie Mercury i Falkonerteatret i 1978. Oplev hyldestkoncerten »Queen – A Night At The Opera« i Stockholm fra 15. januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Akvareller skal ses i det rette lys
Det er en årlig tilbagevendende begivenhed og en ægte skotsk tradition, at William Turners akvareller skal vises i Royal Scottish Academys bygninger i januar. Baggrunden for traditionen er, at januar er den måned, der er mindst lys. Akvarellerne er nemlig sarte og skal helst ikke miste sine farver.
www.nationalgalleries.org
Fra 1. januar

Læs også:
Her rejser de kendte hen i 2010

Af med julefedtet
Tung af julemad? Så er der mulighed for at løbe nogle kilo af sig under det årlige »International Tiberias Marathon«. Der er start og mål i den lille israelske by på den vestlige bred af Genezaret-søen. Det er 33. gang, løbet afvikles, og alt tyder på, at der i år bliver deltagerrekord.
www.tiberias-marathon.co.il
7. januar

Månedlang festival i Sydney
Første dag i den årlige Sydney Festival er altid helt speciel. Gaderne i centrum ryddes for biler – og så er der fest, dans og optræden med både australske og internationale stjerner. Det er gratis at være med her, mens der er entré til de fleste af de øvrige arrangementer under festivalen, der varer resten af januar. På programmet er både dans, teater og musik – under festivalens symbol: en stor rund gul ballon.
www.sydneyfestival.org.au
Fra 9. januar

Bollywood-film på turné
Der er for meget af alting i de indiske »Bollywood«- film. Og selv om musicalen »The Merchants of Bollywood« er australsk, så er den ikke mindre kulørt. Der danses og synges i to timer, og forestillingen har gået sin sejrsgang verden over med over 850 opførelser for over to mio. tilskuere i blandt andre Berlin, London, Bruxelles, Paris, Zürich, Istanbul, Johannesburg, Auckland, Sydney, Kuala Lumpur og Beijing. Nu er den nået til Singapore, hvor den til og med 17. januar opføres otte gange i Esplanade Theatre.
www.esplanade.com
Fra 12. januar

Gensyn med Queen
I efteråret var »Queen – A Night At The Opera« en dundrende succes på Scala teateret i Karlstad. Og forestillingen drog efterfølgende på turne rundt i Sverige. Selveste Brian May, guitarist og sangskriver i rockgruppen Queen, har på sin hjemmeside rost »A Night At The Opera«. Nu opføres forestillingen med de overdådige sange, som nu afdøde Freddie Mercury udødeliggjorde, tre gange på Rival i den svenske hovedstad Stockholm, inden den igen drager på turne.
www.nightofqueen.se
Fra 15. januar

Tysk modeuge
Så er det tid for den årlige modeuge i den tyske hovedstad. I fire dage vises nye trends, farver og tøjstil på Bebelplatz, The Station og i forskellige showrooms. Så hvis du vil være på forkant med, hvordan du skal gå klædt til sommer, er Berlin stedet at besøge.
www.berlin-fashionweek.de
Fra 20. januar

Van Goghs breve

Det er »den rigtige« Vincent van Gogh, det hander om på udstillingen i Royal Academy of Art. Her lægges vægt på malerens korrespondance, og der udstilles 35 originale breve, som på grund af deres skrøbelighed stort set aldrig vises for offentligheden. Desuden kan ses 65 malerier og 30 tegninger i »The Real Van Gogh, the artist and his letters«, som kan ses frem til 18. april.
www.royalacademy.org.uk
Fra 23. januar

Utrolige dyrebilleder
Det er første gang, Walton Fords utrolige dyrebilleder udstilles i Europa. Men frem til 23. kan man i Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart nyde den amerikanske malers fabelagtige arbejder, som ved første øjekast minder om kolonitidens naturalister, men er fyldt med symboler og allegorier. Bagefter kan du jo se rigtige dyr i Hagenbeck Zoo.
www.hamburgerbahnhof.de
Fra 23. januar

Svensk gospelfest
Det vil swinge i Skåne, når Walter Owens fra Salem Baptist Church i Chicago kommer til byen for synge sammen med 300 gospelsangere fra Malmø og omegn. Hvad der kommer ud af denne gospelfest kan man opleve ved to garanteret stemingsfulde koncerter på Paladium.
www.palladium.nu
Fra 23. januar

Når irerne fester
Fem dage med »Temple Bar TradFest 2010«, og dét som kun irlændere kan feste. I de fem år, der har været TradFest i Temple Bar – byens gå-i-byen-kvarter – er programmet med gratis aktiviteter og oplevelser vokset, så der nu ud over den traditionelle irske folkemusik også er fotoudstilling, film, familieaktiviteter, parade. Men musikken er det vigtigste, og for nylig blev »Temple Bar TradFest« valgt som den bedste festival for traditionel musik.
www.templebartrad.com
Fra 27. januar