10 gode iPhone apps til rejsen

Der findes over 2.000 rejserelaterede iPhone apps. Rejseliv.dk har udvalgt ti, der kan gøre din rejse lettere, sjovere og billigere.

Med Yelp er det let at finde frem til nærmeste restarant, og inden man sætter tænderne i bøffen, kan man læse, hvordan andre gæster har bedømt stedet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Yelp

Hvor skal vi spise? Er den her bar god? Findes der en tapas restaurant i nærheden? Yelp er en web-baseret global database, som bruges af mere end 30 millioner mennesker hver måned. Den indeholder oplysninger om og anmeldelser af restauranter, barer, butikker, spillesteder, services, aktiviteter, og meget andet, som hele tiden opdateres af brugere.  

Som iPhone applikation - ligesom på nettet - er det muligt at søge efter bestemte oplysninger, så man ikke drukner i informationer - f.eks. hvad der holder åbent på det tidspunkt, du skal bruge f.eks. en bar eller en café. 

Og vil du bare vide hvad der findes i nærheden af dig, ryster du din iPhone tre gange for at aktivere Monocle-servicen, som gør, at du får informationer om alt, hvad du "peger på" med dit iPhone kamera.

Pris: Gratis

ATM Hunter

Ganske vist kan man efterhånden bruge kreditkort rigtigt mange steder på kloden, men det er ofte en fordel at have en lille håndfuld kontanter i lokal valuta på sig. Altså hvis man kan finde en hæveautomat.

ATM Hunter oplyser om nærmeste hæveautomat samt om hvorvidt, det er en automat på gaden, en bank, eller om den findes i en butik eller andet med begrænset åbningstid.

Har du brug for en bestemt ATM - f.eks. hvis du skal overføre penge eller bare gerne vil være fri for at betale gebyr for at benytte andre bankers hæveautomat - har du også mulighed for at finde det.

Pris: Gratis

Babelingo

Selv hvis du kender gloserne for "hvor ligger der et apotek?" eller "hvad koster et værelse?" på kinesisk, russisk eller spansk, hjælper det lige vidt, hvis du ikke kan udtale det godt nok til at blive forstået.

Med applikationen Babelingo får du sætningen oversat til det sprog, du har behov for, i en stor læsbar skrift på skærmen - som du kan vise receptionisten eller manden på gaden, du spørger om vej.

Indeholder 300 sætninger på 11 sprog - og har desuden den feature, at der kan svares på et af de 11 sprog, som så oversættes til et sprog, du forstår. 

Pris: 12 kroner

Trapster

På de strækninger, hvor man ofte kører, ved man, hvor eventuelle fotofælder er placeret. Med Trapster advares man om de blitzende fælder på veje og gader over hele verden. Applikationen indeholder også informationer om, hvor der ofte er politikontrol, og hvor man skal sætte farten ned, fordi vejstrækningen er farlig, f.eks. på grund af et skarpt sving.

Trapster opdateres af brugerne og har pt. over otte millioner af slagsen, som konstant indtaster data - også om de mindre statistiske "fælder" i trafikken som kø og vejarbejde. Applikationen er gps-baseret, så man kun informeres om det, der påvirker ens rute.   

Pris: Gratis

Næste: App, der kan finde frem til det nærmeste - og pæneste - toilet.

Rejseliv.dk spørger: Kender du andre gode rejseapps? Kom med en kommentar.