10 gode apps til rejsen

Det er en del nemmere og sjovere at rejse, når man har fyldt sin smartphone med apps til ferien. Rejseliv.dk har fundet ti af de bedste.

Foto: Illustration: De ti nævnte apps

Og det er lettere at rejse med apps på telefonen – man kan nemlig droppe at pakke den tunge guidebog, parløren og kortet over byen ned i tasken, og i stedet have det hele med sig på telefonen.

Næste: Se de fem bedste apps til rejsen

De små programmer er den perfekte rejse-makker, som guider dig rundt til restauranter, hoteller, museer og attraktioner på rejsemålet.

De kan også være med til at løse de irriterende problemer, man ofte kan komme ud for under rejsen.

F.eks. at blive præsenteret for et menukort udelukkende på fransk, at skulle omregne lokal valuta til danske kroner midt i en shopping-rus eller at ringe hjem til familien fra mobilen uden at mærke angstens sved i frygt for en rekordstor telefonregning, når man kommer hjem.

Det er vigtigt at slå roaming fra, når man er i udlandet med sin smartphone, på den måde undgår man store regninger for data.

Nogle apps skal have forbindelse til internettet for at fungere, brug evt. WiFi på hotellet eller find et hotspot i byen.

Her er listen med de ti bedste rejse-apps rangeret fra god til uundværlig:

10. ATM Hunter
Pris: Gratis
Platform: Android og iPhone
Udvikler: MasterCard

Ganske vist kan man efterhånden bruge kreditkort rigtigt mange steder på kloden, men det er ofte en fordel at have en lille håndfuld kontanter i lokal valuta på sig. Altså hvis man kan finde en hæveautomat. ATM Hunter oplyser om nærmeste hæveautomat samt om hvorvidt, det er en automat på gaden, en bank, eller om den findes i en butik eller andet med begrænset åbningstid. Har du brug for en bestemt ATM - f.eks. hvis du skal overføre penge eller bare gerne vil være fri for at betale gebyr for at benytte andre bankers hæveautomat - har du også mulighed for at finde det.

9. CPH Airport
Pris: Gratis
Platform: Android og iPhone
Udvikler: CPH Copenhagen Airport

Book og betal din parkering. Tjek ventetiden i security. Få besked, når du skal gå til gaten. Se shoppingguide til lufthavnens butikker. Læs anmeldelser af restauranterne. CPH Airport er Københavns Lufthavn helt egen app, og den er praktisk og god at have ved hånden. Både når du selv skal rejse, den kan fortælle dig, hvor langt du skal gå for at nå ud til gaten, og når du skal hente Tante Trine hjemvendt fra USA – du får besked, når flyet er landet, og bagagen ruller.

8. Flying Without Fear
Pris: 30 kr.
Platform: iPhone
Udvikler: Mental Workout Inc.

"Dette iPhone-program vil hjælpe millioner af vores passagerer verden over," sagde Richard Branson, Virgin Atlantics præsident, ved præsentationen af flyselskabets app Flying Without Fear. Altså hvis du er en af dem, der lider af flyskærk. Udover en dårligt klippet videohilsen med Richard Branson er den ret gennemført, bl.a. har den en lang video, hvor en pilot tager dig gennem alle flyturens stadier. Derudover har den 20 lydbidder med de oftest stillede spørgsmål og en række vejrtrækningsøvelser med fuglefløjt, rindende vand og en rolig stemme, der guider dig gennem nervøsiteten.

7. Tripadvisor
Pris: Gratis
Platform: Android og iPhone
Udvikler: TripAdvisor LLC

Internetportalen Tripadvisor.com har flere end 50 millioner anmeldelser af hoteller, restauranter og aktiviteter. På deres app kan man søge i deres kæmpe database, men man kan også se, hvad der er i nærheden af der, hvor man befinder sig. Og ikke mindst, hvad andre, der har været der, synes om det. Panorer telefonens kamera 360 grader rundt og app’en viser eksempelvis restauranter, og hvor langt væk de ligger. App’en er god, når man er på farten og skal planlægge, hvad man skal se, eller hvor man skal spise. Den bruger internetforbindelse, så brug WiFi eller find et hotspot.

6. New York City Travel Guide
Pris: Gratis
Platform: Android og iPhone
Udvikler: Lonely Planet Publications Pty Ltd

Guidebøgerne fra Lonely Planet findes også som apps. New York City Travel Guide-app’en har ligesom den fysiske bog bunker af nyttige informationer om rejsemålet. Beskrivelser af hoteller, restauranter, attraktioner, kvarterer og en masse praktiske informationer om at gebærde sig rundt i New York. Kortene af millionbyen fungerer offline og bruger derfor ikke data. Guidene til Android er billigere og fylder mindre, men ikke nær så omfattende som dem til iPhone.

Næste: Se de fem bedste apps til rejsen

Rejseliv.dk spørger: Har du en favorit, der ikke er med på listen? Kom med en kommentar herunder.