10 film du ikke skal se, når du flyver

En ny film med Denzel Washington kommer ikke til at indgå i underholdningen, når du flyver. Men det er langt fra den eneste film, som flyselskaberne ikke viser.

Denzel Washington spiller kaptajn i den nye film 'Flight', der ikke må vises i flyveren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Paramount
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et flystyrt uden nogen overlevende. Det er ikke drømmescenariet, når man sætter sig tilrette i flysædet og skal bruge de næste otte timer i samme sæde.

Se også: Guide til underholdning på fly

Netop derfor bliver flere film sorteret fra, når den populære in-flight entertainment skal vælges til flypassagererne.

En af de film, der er blevet sorteret fra, er den nye film 'Flight', der har premiere i Danmark i januar 2013.

Filmen ’Flight’, med Denzel Washington i hovedrollen, handler om en flykaptajn, der i første omgang redder sit fly og sine passagerer fra et styrt. Kaptajnen hyldes som en helt, lige indtil det viser sig, at han var påvirket af alkohol under flyvningen.

Alle flypassagerers mareridt i én og samme situation. Netop derfor kan filmen ’Flight’ ikke ses som underholdning på kommende flyture.

Alle flykatastrofer afvises

Nævnte film er ikke den eneste, der er blevet taget af listen over underholdning på fly. Flere andre film omhandlende flystyrt, terrorhandlinger på fly og lignende fly-mareridt bliver også afvist som in-flight entertainment, ifølge oplysninger fra det amerikanske medie CNN.

CNN har præsenteret en liste på deres hjemmeside, hvor film som bl.a. ‘Cast Away’, ‘Snakes on a Plane’, ‘Alive’ og ‘The Terminal’ er frasorteret som underholdning.

Selvom manuskriptforfatter, John Gatins, skrev manuskriptet til ’Flight’ med to af sine største mareridt i baghovedet, nemlig at dø af druk eller at omkomme i et flystyrt, så synes den nye katastrofefilm da ikke at skræmme hverken skuespillerne eller instruktøren til ’Flight’ yderligere.

Det er jo bare en film

Filmens instruktør, Robert Zemeckis, er ikke bange for at flyve, og bliver det heller ikke af filmen:

”Jeg har læst statistikkerne og ved, at flyvning er den mest sikre transportform – meget sikrere end at køre bil”, siger han til CNN.

Heller ikke Denzel Washington lader sig kue af lidt fly-action på lærredet:

”Det er jo bare en film. At bekymre sig om at styrte med et fly hjælper ingenting, så det bekymrer jeg mig ikke om”, siger Denzel Washington.

Se listen over ti ”forbudte” film:

’Airport’

Airport-dramaet fra 1970 handler om et fly i en snestorm med en selvmordskandidat ombord. Med i filmen var bl.a. Dean Martin, Burt Lancaster og George Kennedy. De tre efterfølgere ‘Airport 1975’, Airport '77’ og '79: The Concorde’ indeholder alle ligeledes flydramaer i stor stil og bliver derfor heller ikke vist i luften.

’Airplane!’

‘Højt at flyve’, eller ‘Airplane!’, udspiller et lidt andet plot end ’Airport’. Her får hele besætningen madforgiftning og derfor må passageren Ted, spillet af Robert Hays, lande flyet selv. Ikke just drømmescenariet hvis man selv var ombord.

’United 93’

Et af de kaprede fly den 11. september 2001 var United 93. Det går op for passagererne, at flere andre fly er blevet brugt som selvmordsbomber, og herefter udspiller der sig intet mindre end et sandt mareridt ombord på flyet.

’Cast Away’

I ‘Cast Away’ er Tom Hanks eneste overlevende i et flystyrt i Stillehavet. Han ender med at tilbringe flere år på en øde ø.

’Snakes on a Plane’

I filmen spilles der på en stor del af menneskets frygt. Flystyrt og slanger. En gangster slipper hundredvis af giftige slanger løs på en flyver, og så kan man jo roligt forestille sig panikken brede sig. 

’Alive’

Baseret på en virkelig historie er ’Vi lever’, med originaltitlen ’Alive’, en skildring af en forfærdelig ulykke, hvor flere omkommer og resten af de overlevende ender med at spise ligene for at overleve.

’Passenger 57’

Da en terrorist har besluttet sig for at kapre et fly, har han overset en enkelt detalje. Nemlig passager nr. 57. Wesley Snipes kæmper til det sidste for at redde besætning og passagerer.

’Twilight Zone’

Hvis man så en mærkelig skikkelse sidde på vingen af flyveren, ville man muligvis også selv blive bange. ’Twilight Zone’ skildrer et sådan drama, men er muligvis mest kendt for den tragiske ulykke under optagelserne, hvor en skuespiller og to børn døde.

’Die Hard 2, Die Harder’

Der mangler aldrig action i ’Die Hard’-filmene, og bestemt heller ikke i 2’eren hvor Bruce Willis kæmper mod terrorister i en lufthavn ved Washington. Her får de et fly til at styrte ned.

’The Terminal’

Den ellers hyggelige komedie, der fremstiller et scenarie, hvor Viktor, spillet af Tom Hanks, ender med at hænge fast i en amerikansk lufthavn og hverken kan komme frem eller tilbage, blev heller ikke bragt som underholdning hos flyselskaberne.