10 fede chokolade-museer

Chokolade er ikke kun en yndet delikatesse, flere steder har den fået sit eget museum. Her er 10 af de bedre.

På Museu de la Xocolata i Barcelona, Spanien, er chokolade-figurerne så fantastiske, at man fuldstændig glemmer, at det er chokolade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Museu de la Xocolata de Barcelona.

Mange lande har et chokolademuseum og VirtualTourist.com har til særlig glæde for elskere af chokolade lavet en liste over 10 af verdens bedste chokolademuseer.

1. Köln chokolade-museum; Köln, Tyskland

Museet er indrettet i en futuristisk bygning, der ligger lige ned til Rhinen, og spredt ud over tre etager, fortælles chokoladens historie. Højdepunktet er den berømte chokoladefontæne, der flyder med tyk, smeltet chokolade. Museets ansatte dypper stykker af vaffel i chokoladen og rækker det til de mundvandsdryppende gæster.
Info: www.schokoladenmuseum.de

2. Musee les Secrets du Chocolat; Geispolsheim, Frankrig

Her er både auditorium, te-salon, og en gavebutik, der blandt andet sælger chokolade-pasta, chokolade-vineddike, chokolade-øl og fantastiske, antikke chokolade-figurer. Som alt andet i Frankrig gennemført og i den mest raffinerede smag.
Info: www.musee-du-chocolat.com

3. Choco-Story Chocolate Museum; Brügge, Belgien

Her er en hel afdeling viet til chokoladens gavnlige effekt på det menneskelige legeme. Og ud over at fortllle chokoladens historie udstilles også en særpræget samling af chokolade-blikdåser, hvis motiver ærer den belgiske kongefamilie.
Info: www.choco-story.be

4. Museu de la Xocolata; Barcelona, Spanien

Her er chokolade-figurerne så fantastiske, at man fuldstændig glemmer, at det er chokolade, man står og ser på. Her er pompøse gengivelser af katedraler, klassisk religiøs skulpturkunst mellem kulørte Disney-figurer som Lady og Vagabonden.
Info: www.pastisseria.com/en/PortadaMuseu

5. Museum of Chocolate; Prag, Tjekkiet

Chokolade er først of fremmest en fest for smagsløgene, men på dette lille museum ikke langt fra torvet i den gamle bydel, bliver cholokade også en fest for øjet. Ikke alene kan man se, hvordan chokolade fremstilles, samlingen af af antik chokoladepapir må også forbavse enhver beskuer og allermest overraskende er måske udstillingen af malerier udført i chokolade.
Info: www.cokoladovydum.cz/en/ 

Næste: Se fem oversøiske chokolademuseer