10 bilmuseer i Europa

Er du vild med biler er der ingen vej uden om et besøg på disse motoriserede museer.

Jaguar Heritage Museum i Coventry, England. Fold sammen
Læs mere
Foto: jaguar.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Porsche-museet
Stuttgart, Tyskland

Er du i Tyskland, så er det imponerende Porsche-museum i Stuttgart nyt og prangende. Fra 2009, og der er mere end 80 køretøjer i det flyvende 1 mia. kr. dyre super-museum. I 50’ erne lavede Porsche endog traktorer, men er kendt for lynhurtige racerbiler, op til 400 km/t. Porsche har vundet verdens største billøb, Le Mans, 16 gange. Mere end noget andet mærke. Fra 1. til 7. oktober er der særudstilling, hvor du kan se Porsches helt nye 918 Spyder, der har skabt furore i hele verden, og kører 100 km på 3 l.

Åbent: Hver dag fra kl. 9-18, man. lukket.
Pris: 60 kr. for voksne.
Info: porsche.com

2. Mercedes-museet
Stuttgart, Tyskland

Hvis du skal se Porsche museet, så kan du slå to fluer med et smæk, da Mercedes-museet ligger lige i nærheden. Hvis du kommer i en af firmaets biler, er der en særlig P-plads lige ved døren. Museet er enormt med over 160 biler, film, bibliotek, bilsimulator, stor museumsshop, guidede rundture. Der er hæderkronede sportsvogne, nuværende biler, fremtidens konceptbiler, busser m.m. alle med stjernen på.

Åbent: Hver dag 9-18, mandag lukket. Pris: 60 kr. for voksne.
Info: mercedes.com

3. BMW-museet
München, Tyskland

Museet i München genåbnede i juni 2008, og der er over 125 køretøjer, både biler og MC’ ere. Fabrikken lavede oprindeligt flymotorer, men fra 1923 MC og i 1928 biler. Museet har nu 250.000 gæster fra hele verden årligt. Taget er et gigantisk BMW-logo. Selve bygningen er en arkitektonisk perle, en stor beton-musling. Museet byder på masser af udstyr. Museet ligger ved siden af BMW-fabrikken.

Åbent: Hver dag fra 9-17.
Pris: 60 kr. for voksne.
Info: 7-forum.com

4. VW Autostadt
Wolfsburg, Tyskland

Museet i Wolfsburg er nærmest et must, når du er i Tyskland. Den største bil-fabrik i verden har på museet biler fra 1928 til idag. Museet er på 5.000 kvm og har 140 køretøjer på udstilling. Flere andre biler og historiske MC’ ere er i det fem etager store Zeithaus. Andre bilmærker, ejet ef VW, som du kan opleve: Scania, Bugatti, Bentley, Seat, Skoda, Audi og Lamborghini.

Åbent: Tir-søn fra 9-18.
Pris: 110 kr. for voksne, inkl. rundvisning på fabrik. Lukket mellem jul og nytår.
Info: volkswagen.de

Næste: Jaguar, Peugeot og Ferrari