10 billige ferier i Danmark

Der er masser af muligheder for at holde ferie i Danmark, selv om tegnebogen skulle være lidt slunken. Det gælder bare om at bruge fantasien.

Uanset om du drømmer om badelandsferie med ungerne, cykelture i den skønne danske natur eller sommerhusferie på Bornholm, så er der billige feriemuligheder at finde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

En af de mest udbredte fordomme om at holde ferie i Danmark er, at det er mægtig dyrt. Men det behøver det ikke være.

Næste side: Billige ferier i Danmark (6-10)

For selv om det er rigtigt, at prisniveauet i Danmark generelt er højt sammenlignet med de fleste andre lande, så slipper man jo for de dyre flybilletter eller benzin til lange bilture, hvis man bliver hjemme.

Og vælger man så ovenikøbet en af de billigste overnatningsmuligheder, så skulle der nok også være råd til røde bøffer og softice.

Vi har her samlet en række forskellige forslag til billige feriemuligheder i Danmark. Vi påstår ikke, at det ikke kan gøres endnu billigere – så kan du finde noget, der er meget billigere end det her, så hører vi gerne fra dig.

 

1 Ude i naturen på Fyn

Blot få kilometer fra Nyborg ligger Sulkendrup Mølle i naturskønne omgivelser ved den lille by Ørbæk. Tag evt. cyklen med toget til Nyborg og brug så den enkle teltplads, der ligger ved møllens eng og ved vandløb og skov, som base. Sulkendrup Mølle stammer helt tilbage fra 1400-tallet og har en spændende historie. Møllen er flere gange blevet nedbrændt – bl.a. under Svenskekrigen i 1659 – og den har været fæstemølle under godset Holckenhavn.  I mølleskoven ligger fem gravhøje, hvoraf den ene er en jættestue fra yngre stenalder. Over for møllebygningen ligger mølledammen. Er man heldig, kan man opleve isfugle, rørhøge og fiskeørne eller se en havørred springe i fisketrappen. På møllens teltplads kan cyklister og vandrende slå telt op, og der er blåplads og brænde til rådighed.

Pris: 20 kr. pr. person pr. nat.
Pris for bad: 10 kr. pr. bad
Pris for brænde: 15 kr. pr. bål
Info: sulkendrupmoelle.dk

 

2 Ferie hjemme hos...

Hvis du har mod på det, kan en ferie, hvor I bytter bolig med en anden familie, være et både billigt og spændende alternativ. Det er måske ikke så eksotisk, men det kan nu være meget sjovt at bo i et helt andet boligområde, købe ind samme sted som naboerne og gå på de samme caféer. Og er I heldige, finder børnene hurtigt nogle legekammerater på den lokale legeplads. Den anden del af aftalen ved en boligbytte-ferie er, at man lader en person, et par eller en familie bo i sit eget hjem, mens man bor i deres. Medmindre det ligefrem er familie eller venner, I bytter med, så er det bedst at bruge en af de etablerede boligbytte-sider, der findes på nettet. Her søger man efter  boliger efter de ønsker, man har, og skriver til ejerne, hvis man er interesseret.

Pris: Gratis, men bemærk, at det koster et beløb at oprette en protil på boligbytte-siderne.
Info: bytbolig.com (en profil koster 600 kr./året) intervac.dk (en profil koster 585 kr./året) boligbytte.dk (en profil koster 640 kr./året)

 

3 B&B i Gråsten

Vil man gerne have samme oplevelse af at bo privat, men ikke i samme udprægede grad som ved bolig-bytte-ordningerne, så er Bed and Breakfast – eller B&B, som det bare hedder i vore tider – en rigtig fin mulighed. Og variationen er i sagens natur stor – her er alt lige fra et par værelser på førstesalen i en murermestervilla til  nye og smarte tilbygninger til eksempelvis bondegårde. Fælles for dem er, at man kommer tæt på de mennesker, der ejer stedet, og at hjemlig hygge vægtes højt. Hører man til i den modne del af befolkningen, er et spændende sted Det Gamle Apotek i Gråsten. Det ligger i en  200 år gammel historisk ejendom  lige overfor Gråsten Slot, hvor den danske kongefamilie jo har tradition for at tilbringe en del af sommeren sammen. På slottet er især slotshaven, som Dronning Ingrid lagde mange kræfter i, et spændende og smukt sted at besøge. Men også selve Gråsten by er rigtig hyggelig.  Kig for eksempel ind i Den Gamle Kro i Slotsgade til et ægte sønderjysk kagebord.

Pris: 450 kr.  pr. nat for to personer i dobbeltværelse med fladskærms-tv. Der er desuden adgang til tekøkken, hall med pejs og en privat park.
Info:  dgapotek.dk

 

4 Hytte ved Limfjorden

Sølyst Camping & Hytteferie ligger lige ned til Limfjorden og blot 15 km fra Aalborg. Det betyder, at der er mulighed for både en ferie tæt på naturen med aktiviter ved vandet og for ture ind til Danmarks fjerdestørste by med alle de tilbud, den har. Man kan komme med egen campingvogn eller telt, men hvis man ikke har det, er der også flere forskellige typer campinghytter, man kan leje. Pladsen har egen legeplads og minivandland, som der er gratis adgang til, og ved fjorden er der bl.a. mulighed for at windsurfe, sejle i kano og kajak, samt tage på ture i vandcykler. Kan man lide at fiske, er der også rige muligheder for det.

Pris: En etplanshytte på 20 m² og med varmt og koldt vand koster 3.600 kr. for fire personer for den første uge af sommerferien (30/6-7/7). Herefter stiger prisen. Vil man gerne have en luksushytte på 25 m² med eget bad og toilet, koster den tilsvarende uge 4.900 kr. for fire personer.  
Info:  soelyst.dk-camp.d

 

5 Cykelvenligt hostel

Tidligere hed de vandrerhjem. Men det klingede lidt for meget af overfyldte sovesale med snorkeri og sure tæer. I dag hedder det hostels og er noget helt andet end i gamle dage. Nutidens hostels strækker sig lige fra de helt enkle tæt på naturen, over familevenlige i de store provinsbyer og til det lækre og topdesignede Danhostel Copenhagen City lige midt i  et af de mest eftertragtede områder af København. Det, vi har fået kig på, ligger også på Sjælland, men i Kalundborg mod vest – rigtig fint, hvis man er på cykelferie , for så er der ikke langt til færgerne til Samsø og Aarhus; to andre steder, der er super at besøge på danmarksferien. Danhostel Kalundborg Vandrerhjem (man har trofast holdt fast i det gamle navn) har 28 værelser, heraf 14 handicapvenlige, på  25-30 m² og alle med eget toilet og  bad. Familieværelserne er udstyret med fire-seks senge, bord og stole samt dyner og puder. Er man alene, kan man leje en seng i et fællesværelse. Af faciliter kan nævnes tv-stue, billard, bordtennis og udendørs grill

Pris: 565 kr.  pr. nat for et familieværelse med plads til fire personer. En seng i et fællesværelse koster 200 kr. pr. nat. Morgenmad koster 150 kr. for hele familien – ellers 65 kr.  pr. person. Bemærk, at hver voksen skal have et vandrerhjemskort til 70 kr. (det gælder et år).
Info: kalundborg-vandrerhjem.dk

Næste side: Billige ferier i Danmark (6-10)