10 af verdens bedste lufthavnslounger

Guide: Glem al rejse-stress og svøb dig i komfort, stilhed og service i lufthavnens lounger - hvis du da ellers kan få adgang. Her er ti af verdens bedste.

Virgin Atlantic JFK Clubhouse: Flyselskabet åbnede sit "clubhouse" i marts med en central cocktaillounge komplet med røde lædersofaer og dæmpet belysning. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er lufthavnenes getaways. Små luksuriøse oaser forbeholdt de få - loungerne.

Læs også: 4 x billig luksus i luften

De findes i forskellige kategorier, og ikke alle er lige uopnåelige. Mange kan man direkte købe sig adgang til, andre skal man have et kort, Priority Pass for eksempel, som også mod betaling giver adgang til lounger rundt om i verdens lufthavne.

Men nogle lufthavnslounger er forbeholdt enkelte flyselskaber og deres passagerer på business class - eller måske endda alene passagererne på first class.

CNN travel har fundet ti af verdens top-lounger, som på den ene eller anden måde skiller sig ud:

EUROPA:

British Airways, Concorde Room
Hvor: Heathrow Lufthavn, London, Storbritannien.
Hvorfor: Med gennemført umoderne sildebens-print, med fløjl og krystallysekroner er der skabt en stemning af british gentleman club i al sin gammeldags herlighed. Her er selvfølgelig tjenere, vin, champagne og hotelagtige værelser for en lur under  transit-opholdet. Concierge-service for f.eks. booking af teaterbilletter og den berømte Concorde bar med udsigt over start- og landingsbanerne.
Hvordan: Terminal 5.
Info: britishairways.com

Finnair Lounge
Hvor: Helsinki Lufthavn, Finland.
Hvorfor: Der er filt på væggene, som suger lydene udefra, Marimekko design på bordene, og nyeste teknologi med trådløse mobilopladere og naturligvis WiFi. Det og så den gennemtænkte enkelthed plus nordisk møbeldesign og udsigten gør loungen speciel - og til vinter genåbner en spa, naturligvis med finsk sauna, til loungen.
Hvordan: Terminal T2 mellem gate 36 og 37.
Info: finnair.com

Lufthansa First Class Terminal
Hvor: Frankfurt Lufthavn, Tyskland.
Hvorfor: Flyselskabets første klasse passagerer har egen terminal med egen paskontrol og security. Her er indretet i generøs og betænksom stil. Med belysning, der stråler fra en sort glasvæg eller fra toppen af restaurantens marmorskillevægge mellem borde, der er i bekvem størrelse, og i barens indretning i eg og marmor.
Hvordan: Ved siden af Terminal 1.
Info: lufthansa.com

Swiss Lounge
Hvor: Euroairport Basel-Mulhouse-Freiburg, Frankrig (nær grænsen til Schweiz og Tyskland)
Hvorfor: Her kan man nyde solen under en enorm glaskupel i enkel indretning - stål og træ. Glem alt om en polstret første klasse. Her er åbent - med hvilestole foran panoramavindue - lyst og atrium-grønt med masser af palmer. Priority Pass har netop valgt denne lounge som bedst i 2012.
Hvordan: Terminal Y i afgangsområdet.
Info: swiss.com

MELLEMØSTEN

Etihad Diamond First Class Lounge
Hvor: Abu Dhabi Internationale Lufthavn, De Forenede Arabiske Emirater.
Hvorfor: Loungen er virkelig "din personlige behagelighed". Er der børn med, tager personalet sig straks af dem og underholder dem i det selvstændige legerum. Og voksne kan vælge mellem behandlinger i Six Senses Spa - behandlinger er inkluderet, måske et glas vin og en cigar i cigarloungen eller en middag, a'la carte eller ved chef's table.
Hvordan: Terminal 3.
Info: etihadairways.com

Qatar Airways Premium Terminal
Hvor: Doha Internationale Lufthavn, Qatar.
Hvorfor: Lufthavnen er kendt for at gøre tingene i den store skala, og business- first class terminalen er ingen undtagelse. Den er indrettet a'la hotel-shoppecenter med lufthavn-elementer som duty- free og mærkevare forretninger, plus spa med behandlinger, jacuzzi og sauna, hotel-værelser, private møderum, caféer og barer.
Hvordan: Ved lufthavnens almindelige afgangsterminal.
Info: qatarairways.com

ASIEN:

The Pier
Hvor: Hong Kong Internationale Lufthavn, Hong Kong.
Hvorfor: Der er, hvad der skal være af business center, WiFi, behagelige læderstole og boblende champagne. Men det, der gør Catay Pacific's glas-væggede business og first class noget særlig, er The Noodle Bar: Frisklavede japanske nudler, og The Heaven, gourmet-restauranten i første klasse afdelingen. 
Hvordan: Terminal nordvest, gate 62-66.
Info: cathaypacific.com

Qantas First Lounge
Hvor: Sydney Lufthavn, Australien.
Hvorfor: Med glas, stål, marmor og læder som fremherskende materialer i alverdens lounger er den 30 meter høje grønne væg med 8.400 grønne planter anderledes frisk. Og rent bogstaveligt gør de mange planter også luften i loungen renere og lettere. Det grønne rækker også ind i behandlingsrummene i loungens spa, hvor man for en tid kan glemme, at man er i transit. På første sal er lounge med både liggestole og sofaer og restaurant med åbent køkken. 
Hvordan: International terminal.
Info: qantas.com.au

Singapore Airlines Silverkris Lounges
Hvor: Singapore Changi Internationale Lufthavn, Singapore.
Hvorfor: Allerede ved ankomst til lufthaven bliver første klasse passagererne mødt af personale, der tager bagagen og fører dem til peronlig check-in i en speciel lounge, inden de kan gå gennem security og til næste første klasse lounge, SilverKris, hvor de alt efter lyst kan opholde sig i møderum, i café-bar området eller i en af de italienske hvilestole, hvor personalet naturligvis vækker én i god tid, hvis man er faldet i søvn. 
Hvordan: Terminal 2, tredie etage North Wing og Terminal 3, tredie etage. 
Info: singsporeair.com

USA:

Virgin Atlantic JFK Clubhouse
Hvor: John F. Kenedy Internationale Lufthavn, New York, USA.
Hvorfor: Flyselskabet åbnede sit "clubhouse" i marts med en central coctaillounge komplet med røde lædersofaer og svage belysning. Her er alt, hvad man behøver: spa med Dr. Hauschka-produkter, behandlinger fra fødder til ansigt og et billiardbord? 
Hvordan: Efter TSA Checkpoint (security) i afgangsterminal 4A over gate 4 og 5. 
Info: virgin-atlantic.com

Se også: Her er verdens bedste flyselskaber 2012