10 af Europas skønneste slotshoteller

Fra middelalderborge til kongelige residenser. Når man bor på et slot, får man en skøn weekend og kommer helt tæt på historien.

Ashford Castle, Cong, Irland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/Elin B
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Château des Ormeaux, Loire-dalen, Frankrig
Hotellet Le Chateau des Ormeaux blev bygget højt i Loire-dalen blev under kong Charles X. I dag er det et både raffineret og indbydende historisk logi smukt placeret i Touraine og tæt på områdets berømmede vinmarker. Værelserne er møbleret med inventar fra den historiske periode og der er en betagende udsigt ud over dalen. En bruger på TripAdvisor skriver: "Vi vil anbefale det, hvis det må være lidt anderledes - og romantisk."

2. Château de Verrières, Loire-dalen, Frankrig
Verrières-slottet, der ligger i en vidt udstrakt park, giver de perfekte muligheder for at udforske Loire-dalens charme og historie. Hotellet har formået at bevare atmosfæren af privat slot, bl.a. ved at have beholdt sin oprindelige udsmykning og historiske møbler. Som en TripAdvisor-bruger udtrykker det: "Forkæl dig selv i adelig elegance på dette smukke slot, der er indrettet i stilen fra Napoleon III."

3. Castle Stuart, Inverness, Skotland
Det er som en regulær tidsrejse at indlogere sig på slottet her, der er bygget af James Stuart i 1625. Hvert af de otte soveværelser er navngivet efter de klaner som kæmpede og døde for "Bonnie Prince Charlie" ved Culloden, og de er indrettet i hver deres klan-tern. Som en TripAdvisor-bruger udtrykker det: "Højdepunktet af vores ophold var middagen i spisesalen i skæret fra talløse stearinlys til lyden af en sækkepibespillers toner. Vi følte os som konge og dronning."

4. Burghotel Auf Schönburg, Oberwesel, Tyskland
Slotshotellet Schönburg ligger lige over middelalderbyen Oberwesel - nærmeste større tysk by er Frankfurt. Slottet nævnes i historiebøgerne helt tilbage i år 911, men er i dag indrettet med alle moderne bekvemmeligheder med skyldig hensyntagen til historien. En bruger af TripAdvisor forklarer: "Et ophold her bringer dig tilbage i til tiden, hvor der var konger og dronninger... skal man kun overnatte en gang ved Rhinen, så lad det være her."

5. Ashford Castle, Cong, Irland
Ashford Castle kan dateres tilbage til det 13. århundrede og ligger omgivet af frodige skove og betagende landskabelig skønhed omgivet af romantiske haver og med udsigt til Lough Corrib-søen. Ejerne tilbyder tilmed kurser for dem, der vil prøve at være falkonér. En bruger af TripAdvisor betegner det sådan her: "Absolut betagende udsigter, old world charm and the highest level of service I've ever experienced."

6. Castelletto di Montebenichi, Bucine, Italien
Beliggenheden midt i Chianti-distriktet kan ikke blive bedre, og så kan Castelletto di Montebenichi tilbyde logi i middelalderlige omgivelser mellem olivenlunde, vingårde og det smukke toscanske landskab blandt. På hotellet blandes antikviteter med moderne komfort. En TripAdvisor-bruger kan slet ikke få armene ned: "Det er simpelthen et fantastisk sted, opført i 1100-tallet - og med en fulstændig fantastisk atmosfære."

7. Thornbury Castle, Gloucestershire, England
Thornbury Castle er det eneste slot i England i tudor-stil, der er indrettet som hotel. Her kan man eksempelvis overnatte i The Duke's Bedchamber, hertugens soveværelse, hvor Henrik VIII overnattede med Anne Boleyn eller vælg The Gloucester Bedchamber, og stå op til synet af den ældste Tudor-have i England - the Privy Garden og Goodly Garden. En bruger af TripAdvisor beskriver det på denne måde: "Vi blev simpelthen behandlet, som om vi var konge og dronning på slottet."

8. Parador de Cardona, Cardona, Spanien
Denne monumentale borg fra 1800-tallet ligger lige ud til dalen med Cardona-floden og et af tårnene kan tilmed dateres tilbage til de andet århundrede. På trods af voldgrave, tårne og tykke stenvægge har slotte værelser med moderne faciliteter - samt sauna og fitnessrum. En TripAdvisor-bruger skriver: "Paradoren har den atmosfære af slot, som man forventer og alene den lange køretur op til receptionen er ret spændende."

9. Chateau de La Villaine, Loire-dalen, Frankrig
Med en beliggenhed i et område, der i sig selv er som taget ud af et maleri ligger Chateau de La Villaine om givet af haver og landskabelig park. Gæster, der virkelig påskønner antikviteter, skulle booke empire-værelset, der bl.a. er indrettet med en 150 år gammel seng i empire-stil, mens Markis'ens værelse, der er indrettet i et af tårnene, har en mageløs smuk udsigt. Som en TripAdvisor-bruger formulerer det: "Slottet er pragtfuldt, indretningen er fortryllende og omgivelserne er betagende."

10. Parador de Jaen, Jaen, Spanien
Herfra er der en betagende smuk udsigt over byen Jaen og videre ud over Sierra Morena-højdedragene og Sierra Nevada-bjergene. Fortet er fra 1200-tallet og opført i arabisk stil blev erobret og indtaget af kong Ferdinand III. Parradoren er skrabet indrettet, så man føler, man er på et fort og man mærker næsten ikke de andre gæster.

(Kilde: TripAdvisor)

Læs også: Her spøger det på hotellet

Rejseliv.dk spørger: Kender du andre smukke slotshoteller? Kom med en kommentar herunder!