1.000 gode grunde til at besøge Storbritannien

Denne weekend er der 1.000 dage til OL åbner i London, men der er 1.000 andre grunde til at aflægge besøg på de britiske øer.

Storbritanniens flag, Union Jack, over London. Fold sammen
Læs mere
Foto: annie mullinsuk, Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mangler du en god grund til at besøge Storbritannien? spørger turistorganisationen Visit Britain og iler hutigt derefter med 1.000 grunde. Anledningen er, at der lørdag den 31. oktober er nøjagtig 1.000 dage til åbningsceremonien for de Olympiske Lege i London i 2012. Her er Visit Britains 1.000 begrundelser for at pakke kufferten og tage af sted – én for hver dag fra nu af, og til starten på de Olympiske Lege.

1 Buckingham Palace
Besøg dronning Elizabeths II’s officielle residens. Dronningen åbner sit hjem for besøgende hver sommer, hvor du kan se slottes officielle værelser og slottes have. Resten af året er der mulighed for at se en del af dronningens fantastiske kunstsamling i Queen’s Gallery. Eller at besøge de arbejdende stalde i Royal Mews, hvor de hestetrukne kareter og bilerne er parkeret, når de ikke bruges ved statsbesøg, kongelige bryllupper, kroning eller andre officielle begivenheder.
Info: www.royalcollection.org.uk 

Næste: Se de øvrige 913 gode grunde

4 hovedstæder
Gå på opdagelse i en af de fire hovedstæder, der gør landet til et forenet kongerige – London, Cardiff, Edinburgh eller Belfast. Oplev historiens sus, fra Tower of London til Edinburgh Castle, eller kast dig ud i seværdigheder fra det 21. århundrede, som Belfasts W5 Interactive Science Centre eller Cardiffs moderne kunstcentrum, Wales Millennium Centre. Alle fire byer kan også tilbyde høj kvalitet på områder som shopping, restauranter og natteliv.
Info:
www.visitlondon.com, www.visitwales.com, www.visitscotland.com, www.discovernorthernireland.com

6 observationshjul
Se Storbritannien lidt fra oven fra et af de seks observationshjul: udover det berømte London Eye er der hjul i Windsor, Belfast, Manchester, Sheffield og Weston-super-Mare. Storbyernes hjul giver et unikt fugleperspektiv på byer under forvandling, hvor historie og nutidige arkitektur ligger side om side, mens hjulene i Windsor i Berkshire og Weston-super-Mare i Somerset tilbyder utrolige udsyn over de grønne landskaber.
Info: www.londoneye.com, www.worldtouristattractions.co.uk

7 minutter med Javelin-toget til OL
Så mange minutter vil de nye tog bruge på at køre fra St. Pancras midt i London til Stratford International Station midt i den kommende Olympic Park i Londons East End. Men du behøver ikke at vente til 2012 med at prøve det smarte nye tog, der skal køre som Javelin Shuttle til OL; de bliver nemlig sat i drift i det sydøstlige England allerede i december 2009.
Info:
www.southeasternrailway.co.uk

12 nye 2012-kunstprojekter
Se de 12 nye kunstprojekter, der er bestilt forud for London 2012 Cultural Olympiad, og som skal udstilles over hele Storbritannien. Der er overraskende værker og installationer med, for eksempel ”Adain Avion” af kunstneren Marc Rees, som har brugt flykroppen fra en DC9 og forvandlet den til et mobilt kunstgalleri. Det skal trækkes rundt i Wales af hold af lokale atleter, med stop og udstilling undervejs.
Info:
www.artiststakingthelead.com 

14 romerske lokaliteter på Hadrian’s Wall
Følg ruten langs med Hadrian’s Wall, som den romerske kejser byggede for at holde de vilde skotter ude, og oplev de 14 romerske lokaliteter undervejs. Den 84 miles lange vandrerute Hadrian’s Wall Path er en kyst-til-kyst rute fra Wallsend til marsken ved Solway Estuary. Man behøver ikke at vandre hele strækningen på én gang, der er afmærket kortere ruter undervejs.
Info:
www.nationaltrail.co.uk; www.hadrians-wall.org

15 nationalparker
Oplev Storbritanniens femten skønneste landskaber. Fra Loch Lomonds bredder i Skotland til vandvejene Norfolk Broads i East Anglia og de dramatiske heder på Dartmoor i Devon – naturens højdepunkter er under særlig beskyttelse, så alle har mulighed for at nyde dem – i dag og i fremtiden.
Info:
www.nationalparks.gov.uk

28 steder fra UNESCO’s Verdensarvsliste
Oplev de steder, der indgår i UNESCO’s verdensarvsliste. En af lokaliteterne er kysten ved Dorset og det østlige Devon, netop området, hvor kapsejladserne skal finde sted ved OL i 2012. Kysten kaldes også Jurassic Coast, fordi klipperne fremviser spor af klodens historie, der går 185 millioner år tilbage i tiden.
Info:
http://whc.unesco.org

Næste: Se de øvrige 913 gode grunde