Wiibroes porter er tilbage

Pres fra kunder. Efter fire års pause relancerer Wiibroes Bryggeri nu deres porter - i første omgang kun i Nord-sjælland.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I fire år har kunder presset på for at få Wiibroe porter tilbage.

Den forsvandt i 2002 på grund af for lave salgstal, men med den øgede fokus på spe-cialøl, tror man hos Carlsberg-ejede Wiibroe, at den vil kunne få ny succes.

- Vi bruger den gamle recept med brug af Wiibroes eget gær og en styrke på 8,2 procent, siger Per Sørensen, salgschef hos Wiibroe i Helsingør.

Wiibroe ejes af Carlsberg, og Wiibroe porter skal brygges i København indtil bryggeriet endegyldigt flytter til Fredericia 1. januar 2008. Så flytter Wiibroe også med.

ErhvervsBladet var med da de første 5.000 kasser med portere blev tappet på Tap H1 på Carlsberg under ledelse af produktionsleder Sten Petersen.

Selv om den nybryggede øl var lidt varm, måtte vi indrømme, at den smager pragtfuldt. Da vi senere fik smagt den kold, måtte vi overgive os.

Wiibroe Imperial Stout anses for at være blandt verdens bedste porter-typer. I 1996 fik den i øvrigt sølvmedalje ved VM i Seattle i USA.

Wiibroe porter er en lille måned undervejs. På denne tur varmes øllen op fra 26 til 62 grader og sænkes til 25 grader som udgangstemperatur. Selve tapningen bliver klaret på to en halv time. Efter skylning af systemet tapper man andre øl igen indtil næste omgang Wiibroe porter igen skal laves.

I begyndelsen er det kun nordsjællænderne, der får glæde af Wiibroes porter populær sagt indbyggerne i Wiibroe Amt.

I første kvartal næste år udvides salget til resten af landet primært fra specialbutikker og fra værtshuse.