Whiskybæltet betaler ikke afdrag på boliglån

De nordsjællandske boligejere er ifølge en ny opgørelse fra BRFkredit så glade for afdragsfrie lån, at de kommer ind på en top tre i forhold til landets øvrige i kommuner.

Boliglån uden afdrag er mest populære i Nordsjælland - det hænger sammen med de meget høje priser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Søren Bidstrup

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Øverst ligger boligejerne i Hørsholm Kommune, hvor cirka 65 procent har valgt et afdragsfrit lån, mens Frederikssund og Halsnæs kommuner følger trop med hver omkring 60 procent boligejere med afdragsfrihed. Til sammenligning ligger Morsø, Lemvig og Ærø kommuner helt i bund med mellem 25 og 30 procent boligejere med et afdragsfrit lån.

Ifølge BRFkredits cheføkonom Ulrikke Ekelund skal procenterne ses i forhold til, at prisniveauet på boliger i blandt andet Nordsjælland er så højt, at købere har valgt afdragsfrihed på realkreditlånet.

- Derfor har det været en fordel at tage et afdragsfrit realkreditlån for at kunne betale af på banklånet, siger Ulrikke Ekelund.

Naturligt nok omfatter den gruppe unge boligejere, som ikke har så meget opsparet friværdi at gøre godt med, men samtidig tegner boligejere over 60 år sig også for en stor del af de afdragsfrie lån. Trods faldende huspriser er der nemlig stadig nok friværdi at give af.

- Med et afdragsfrit lån vælger de at sige stop: nu sparer jeg ikke mere op i boligen, nu har jeg nået et punkt, hvor jeg sparer ned, siger Ulrikke Ekelund, der vurderer, at de ældre boligejere bruger afdragsfriheden til pensionsopsparing eller for eksempel en ekstra ferierejse om året.

Ifølge opgørelsen gør mere end 50 procent af boligejerne i samtlige nordsjællandske kommuner brug af afdragsfrie lån.

Læs også: Sådan omlægges din rente