Voldsom kritik af pensionsbranchen

Fodslæbende. Uigennemsigtig. Grotesk. Superlativerne er mange og negative, når det gælder pensionsselskabernes evne og vilje til at beregne, hvad det egentlig koster kunderne at få en pensionsopsparing til at vokse.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den voldsomme kritik skyldes, at pensionsbranchen siden 2006 - og endnu uden resultat - har arbejdet på en fælles måde at beregne omkostninger på.

Det skriver dagbladet Børsen.

»Det er en gang pladderballehal, at pensionsselskaberne ikke kan regne de årlige omkostninger ud. Selvfølgelig kan det lade sig gøre. Man fristes til at sige, at det fodslæberi, vi ser i øjeblikket, skyldes, at pensionsselskaberne dybest set ikke har en fælles interessere i at få omkostningerne frem,« siger Gerner Abildtrup, partner i rådgivningsfirmaet bedstpension.dk, der hjælper private med at finde de bedste pensionsløsninger.

Den kraftige reaktion kommer, efter at Børsen i mandags bragte en historie om, hvor vanskeligt det kan være at få et entydigt svar fra pensionsselskaberne om, hvad kunderne egentlig må hoste op med i kroner og ører for at få passet deres penionsopsparinger