»Vi vil helst bruge penge på at købe tid«

Jesper Luthman og Sophie Danneris vurderer selv, at de sparer fire-fem timer om ugen ved at bestille mad hjem og betale sig fra rengøringen. De har travlt med arbejde og uddannelse.

Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kæresteparret Jesper Luthman og Sophie Danneris på henholdsvis 35 og 28 år køber sig til al den ekstra fritid, de kan få. Rengøringsfirmaet Perfekt Service gør rent hos dem hver anden uge, og mellem tre og fem af deres ugentlige måltider får de fra fødevarefirmaet Aarstiderne, hvor de abonnerer på kasser med ingredienser til måltider.

»Tid er hovedårsagen. Aarstiderne er den nemmeste måde at sikre sig et sundt måltid mad, når tid er en udfordring. Det er et godt alternativ, som betyder, at man ikke bare ender med at købe et eller andet tilfældigt med på vej hjem fra arbejde,« siger Jesper Luthman.

Ligesom de fleste andre danskere, som betaler sig fra de daglige opgaver i hjemmet, bor Jesper Luthman og Sophie Danneris i storbyen og har travlt med uddannelse og job. Han arbejder som sekretariatschef i Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, og hun er ph.d.-studerende. Ved siden af uddannelse og arbejde gør de, hvad de kan for at spare på tiden.

»De timer vil vi hellere bruge sammen end på at skulle lave ting, som vi ikke rigtigt har lyst til. Man ville jo nok finde tiden til det, ligesom man kan finde tiden til så meget andet. Men det er ikke sådan, vi vælger at prioritere. Det handler om, hvor man er i livet. Der, hvor vi er nu, vil vi helst bruge penge på at købe tid.«